Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Problem] zgemma star s2

zgemma star s2

Postprzez chuligan » 12 lis 2016, o 09:46

Już jakiś czas temu kupiłem Zgemma star s2 , i jestem z niego naprawdę zadowolony :jupi: .
Bawię się jego możliwościami i jest super , no prawie ...
Dekoder posiada dwie głowice i usb do podłączenia dysku , ale nie mogę zmusić drugiej głowicy do pracy .
System ją widzi , mam dostęp do jej ustawień , ale próba ustawienia odczytu z anteny , system odpowiada
brak sygnału z anteny . Zastanawiam się czy to ja jestem za mało inteligentny czy też robię coś źle .
Szukałem podpowiedzi na forach , i na angielskich stronach . Tam spotkałem się z uczestnikami o podobnych problemach ,
ale o rozwiązaniach nikt nie pisał . Proszę o jakieś sugestie .
:baseball:
Avatar użytkownika
chuligan
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 9
Dołączył(a): 11 lis 2016, o 13:25
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: Cyfrowy Polsat

zgemma star s2

Postprzez kaspian » 12 lis 2016, o 12:54

Czy masz dwa niezależne kable wpięte z konwertera twin?
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 379
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

zgemma star s2

Postprzez chuligan » 12 lis 2016, o 13:40

Konwerter - quad ; dwa sygnały dostarczone do gniazd w odbiorniku .
Głowica A - czyta sygnał z jednego i z drugiego kabla ; głowica B - milczy

-- Nowy post 12 lis 2016, o 14:36 --

zastanawiałem sie czy to może być problem w oprogramowaniu - może tak ; ale mam dostęp do obydwu ustawień
na jednej i drugiej . Z chwilą ustawienia na B satelity E13 - dostaje info. że brak sygnału z satelity .
A może faktycznie trzeba zmienić coś generalnie w ustawieniach .
A - BCM 7346 (DVB S2)
B - AVL 6211 ( DVB S2)
takie głowice są w urządzeniu - chyba ,że AVL nie jest glowica do satelity ???
Avatar użytkownika
chuligan
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 9
Dołączył(a): 11 lis 2016, o 13:25
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: Cyfrowy Polsat

zgemma star s2

Postprzez kaspian » 12 lis 2016, o 16:17

Jest identyfikowana jako dvbs2 więc raczej satelitarna.Ma takie same wtyczki jak przy 1 głowicy? U mnie zeggma działa na Egami i problemów nie mam
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 379
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

zgemma star s2

Postprzez chuligan » 12 lis 2016, o 17:48

Tak są podłączone
Tuner A - in - przewód nr 1
-----------------------------------------------------
-LBN in - przewód nr 2
Tuner B
- Loop Out - nie podłączone

-- Nowy post 12 lis 2016, o 17:49 --

dla tunera A jedno wejście , dla tunera B dwa .
Avatar użytkownika
chuligan
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 9
Dołączył(a): 11 lis 2016, o 13:25
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: Cyfrowy Polsat

zgemma star s2

Postprzez Pan eFka » 12 lis 2016, o 21:18

Najlepiej wrzuć zdjęcie tylnego panelu.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

zgemma star s2

Postprzez chuligan » 12 lis 2016, o 23:29

nie umię wkleic zdjęcia . Jak to zrobić :mlotkiem:
Avatar użytkownika
chuligan
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 9
Dołączył(a): 11 lis 2016, o 13:25
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: Cyfrowy Polsat

zgemma star s2

Postprzez Pan eFka » 13 lis 2016, o 12:12

Zrób zdjęcie tunera Zgemma, wrzuć na kompa i jak piszesz posta masz opcję dodania załącznika pod przyciskiem wyślij po lewej stronie.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

zgemma star s2

Postprzez chuligan » 13 lis 2016, o 12:45

nie mam możliwości dodać pliku
:matrix:
Avatar użytkownika
chuligan
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 9
Dołączył(a): 11 lis 2016, o 13:25
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: Cyfrowy Polsat

zgemma star s2

Postprzez Pan eFka » 13 lis 2016, o 12:50

Dla tunera B masz tzw. pętlę czyli jedno wejście drugie wyjście. Podłącz kabel do gniazda IN. Powiedz mi czy gniazdo jest wtykane czy nakręcane czyli pod wtyk F?
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T


Opcje

Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u