Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Problem] zgemma star s2

zgemma star s2

Postprzez chuligan » 13 lis 2016, o 13:02

wszystkie są nakręcane . u mnie jest podłączone na in w A , i na LNB IN - na B , drugie LOOP OUT - wolne
Avatar użytkownika
chuligan
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 9
Dołączył(a): 11 lis 2016, o 13:25
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: Cyfrowy Polsat

zgemma star s2

Postprzez Pan eFka » 13 lis 2016, o 13:14

Jak masz ustawione w ustawieniach dla tunera B? Może jest wybrana inna satelita?
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

zgemma star s2

Postprzez chuligan » 13 lis 2016, o 13:58

Tuner A; BCM7346 (internal)(DVB-S2)
Pojedyńczy
Satelity ; 13.0E Eutelsat Hot Bird 13b/13c/13e
-----------------------------------------------------------
Tuner B; AVL6211(DVB-S2)
Pojedyńczy
Satelity:
Avatar użytkownika
chuligan
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 9
Dołączył(a): 11 lis 2016, o 13:25
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: Cyfrowy Polsat

zgemma star s2

Postprzez kaspian » 13 lis 2016, o 14:19

To jak to ma działać skoro masz nie ustawioną satelite dla drugiej głowicy :P
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 379
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

zgemma star s2

Postprzez chuligan » 13 lis 2016, o 14:33

Głowica B ; - po wyszukaniu ręcznym satelity i zatwierdzeniu , oprogramowania sprawdza czy jest sygnał ; jeżeli niema to zawsze ustawia tak jak to opisałem .
Można też spróbować na auto wyszukiwanie i jeżeli nie znajdzie sygału to tak się ustawia , pomimo że ; wstępne ustawienia były na zaawansowane to wraca na ustawienia takie jak opisałem.
Nawt proba ustalenia poziomu sygału ; to na A - sygnał jest ; a na B - sygnału niema

-- Nowy post 13 lis 2016, o 14:35 --

zastanawiałem się czy nie jest to przyczyna konwertera i poprostu go wymieniłem na nowy - efekt bez zmian

-- Nowy post 13 lis 2016, o 14:56 --

Próbowałem na różne sposoby wariacji w ustawieniach A i B - zawsze osiągałem ten sam efekt , poza jednym z ustawień
które powodowało reset całego systemu . ( żona mi mówi , już sprzęt odmawia ci posłuszeństwa)
i to na tyle .
Dziękuję Wszystkim za zainteresowanie tematem .
:spoko:
Avatar użytkownika
chuligan
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 9
Dołączył(a): 11 lis 2016, o 13:25
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: Cyfrowy Polsat

zgemma star s2

Postprzez Pan eFka » 13 lis 2016, o 15:43

chuligan napisał(a):Tuner A; BCM7346 (internal)(DVB-S2)
Pojedyńczy
Satelity ; 13.0E Eutelsat Hot Bird 13b/13c/13e
-----------------------------------------------------------
Tuner B; AVL6211(DVB-S2)
Pojedyńczy
Satelity: 13.0E Eutelsat Hot Bird 13b/13c/13e


To co masz na niebiesko musisz ustawić. Czyli tak jak myślałem dla głowicy B nie masz przypisanej satki. Podejrzewam, że odpalasz Diseqc tester. On nie zawsze działa dobrze lepiej samemu ustawić w opcjach HB. Strzałkami w bok wybierasz satelite.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

zgemma star s2

Postprzez kaspian » 13 lis 2016, o 19:30

Ręcznie wybierz w głowicy b satelite hot bird automat zwykle nie działa tak jak trzeba.Ale od siebie polecę software Egami.Na nim na Zeggmie nie miałem nigdy problemów
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 379
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

zgemma star s2

Postprzez chuligan » 13 lis 2016, o 22:37

Proszę nie myśleć ,że tak nie robiłem .
Ustawiony na 13E , nie zapisał takiej zmiany , tylko napisał ,że nie wykrył na B satelity .
Po naciśnięciu OK , lub exit - opis głowicy jest bez wybranego satelity - puste
:matrix:
Avatar użytkownika
chuligan
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 9
Dołączył(a): 11 lis 2016, o 13:25
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: Cyfrowy Polsat


Opcje

Poprzednia strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u