Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

Zacina się tvn hd, jakby słaby sygnał sat - szatkuje

Zacina się tvn hd, jakby słaby sygnał sat - szatkuje

Postprzez pumba_mumba » 11 paź 2013, o 12:34

Tak jak w temacie. Ostatnio zauważyłem, że mam problem z tvn hd, bo mam efekt szatkowania. Na początku myślałem, że to coś z anteną lub konwerterem, ale pożyczyłem od koleżki dekoder z nc+ tam nie ma tego problemu. Już zgłupiałem... :(
Obrazek
Avatar użytkownika
pumba_mumba
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
 
Posty: 80
Dołączył(a): 11 sie 2013, o 15:35
Lokalizacja: Leszno
Podziękował: 1 razy
Podziękowań: 3 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: C+ + DVB-T

Zacina się tvn hd, jakby słaby sygnał sat - szatkuje

Postprzez Pan eFka » 11 paź 2013, o 12:50

Tu masz rozwiązanie:

problemy-przy-ogladaniu-tvn-hd-na-nboxach-z-e2-t924.html

Trzeba tylko dokładniej szukać na forum ;) Dzisiaj właśnie wrzucone :P
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Zacina się tvn hd, jakby słaby sygnał sat - szatkuje

Postprzez pumba_mumba » 11 paź 2013, o 13:18

Mój błąd nie zauważyłem, ale teraz może inni zauważą dzięki mnie :D Teraz TVN HD gra i buczy :lol: Temat można zamknąć :P
Obrazek
Avatar użytkownika
pumba_mumba
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
 
Posty: 80
Dołączył(a): 11 sie 2013, o 15:35
Lokalizacja: Leszno
Podziękował: 1 razy
Podziękowań: 3 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: C+ + DVB-T

Zacina się tvn hd, jakby słaby sygnał sat - szatkuje

Postprzez piotr86 » 13 paź 2013, o 13:22

Może nie będe musiał anteny ustawiać? Zaraz wrzucę i testuje. Tylko i tak planuje wycieczkę na dach w niedługim czasie, bo chcę zeza zrobić :)
Obrazek
Avatar użytkownika
piotr86
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 21
Dołączył(a): 25 sie 2013, o 08:48
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 1 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: C+ + DVB-T

Problemy przy oglądaniu TVN HD na nboxach z E2 - szatkuje.

Postprzez Dill » 6 lis 2013, o 14:59

A co Panowie zrobić w przypadku kiedy mamy tylko katalog /lib?
Avatar użytkownika
Dill
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
 
Posty: 152
Dołączył(a): 24 paź 2013, o 20:25
Podziękował: 6 razy
Podziękowań: 9 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka

Zacina się tvn hd, jakby słaby sygnał sat - szatkuje

Postprzez Pan eFka » 6 lis 2013, o 16:48

Jakiego masz uboota i jaki image?
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Zacina się tvn hd, jakby słaby sygnał sat - szatkuje

Postprzez Dill » 6 lis 2013, o 18:22

Enigma: 2013-03-31-master Version Release 8.2.0 2013-04-06
Avatar użytkownika
Dill
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
 
Posty: 152
Dołączył(a): 24 paź 2013, o 20:25
Podziękował: 6 razy
Podziękowań: 9 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka

Zacina się tvn hd, jakby słaby sygnał sat - szatkuje

Postprzez Pan eFka » 6 lis 2013, o 18:34

odłącz jeszcze dekoder od prądu i po chwili podłącz i zobacz co się wyświetli na wyświetlaczu dekodera, po tym poznasz wersję uboota. To jest OpenPli. Czym się łączysz z tunerem? Jakim programem?
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Zacina się tvn hd, jakby słaby sygnał sat - szatkuje

Postprzez Dill » 6 lis 2013, o 19:05

Boot->Nano->Load->Nbox->E2, łącze się programem PuTTY
Avatar użytkownika
Dill
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
 
Posty: 152
Dołączył(a): 24 paź 2013, o 20:25
Podziękował: 6 razy
Podziękowań: 9 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka

Zacina się tvn hd, jakby słaby sygnał sat - szatkuje

Postprzez Pan eFka » 6 lis 2013, o 19:27

A spróbuj FileZilla.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T


Opcje

Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u