Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

Zacina się tvn hd, jakby słaby sygnał sat - szatkuje

Zacina się tvn hd, jakby słaby sygnał sat - szatkuje

Postprzez tical » 26 lis 2013, o 22:55

Witam

Jestem tu nowy, trafiłem na ten irytujący problem tutaj przez Google, zarejestrowałem się i pobrałem co trzeba.

Ale zanim podmienię plik, pytanko profilaktyczne - nie uwalę nim softu?

Wiem, że mogę zrobić backup najpierw, ale żeby nie było tak, że po podmianie będzie stał na Load albo nBox...

Soft mam stary, bo 7.1.6 Freeboxa i boot też od nich.
Czy ten plik zapasuje też pod ten soft?

Dzięki z góry i chyba czas poczytać to forum, bo widzę, że wyszedł nowy freebox na OpenPli.

Pozdrawiam
Avatar użytkownika
tical
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 3
Dołączył(a): 26 lis 2013, o 22:41
Lokalizacja: Malbork
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Zacina się tvn hd, jakby słaby sygnał sat - szatkuje

Postprzez Pan eFka » 27 lis 2013, o 16:09

Proponuje aktualizację i ubbota i image na uboot b4t i image hyperion v3.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Zacina się tvn hd, jakby słaby sygnał sat - szatkuje

Postprzez tical » 27 lis 2013, o 16:42

Ja rozumiem Twoją propozycję, ale teraz mi chodzi o to czy mogę bezpiecznie podmienić ten plik, bo TVN HD mi zacina faktycznie od dłuższego czasu jak tu piszą i w sieci.
A zmiana softu dla mnie jest trochę niekomfortowa, bo u mnie w domu dekoder musi być 24/dobę sprawny i z dostępnością jest problem i szczerze też trochę się boję, że coś pominę i ubiję sprzęt, a wtedy po mnie :)) jeśli wiesz o co mi chodzi :)
Avatar użytkownika
tical
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 3
Dołączył(a): 26 lis 2013, o 22:41
Lokalizacja: Malbork
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Zacina się tvn hd, jakby słaby sygnał sat - szatkuje

Postprzez Pan eFka » 27 lis 2013, o 18:48

Skopiuj sobie ten plik który będziesz podmieniał, aby mieć backup tylko dla świętego spokoju, bo dla softa nic się nie powinno stać ;)
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Zacina się tvn hd, jakby słaby sygnał sat - szatkuje

Postprzez tical » 6 gru 2013, o 08:36

Nie wiem czy to przypadek, ale po jakimś czasie (kilka dni) po podmianie pliku, na niektórych losowych kanałach znikał mi dźwięk.
Wystarczało się przełączyć na inny, ale teraz na dniach bywało to irytujące.
Oglądam i nagle cisza i cisza..
Przywróciłem oryginalny plik, zobaczę czy to coś da, ale czy u kogoś występuje coś podobnego?

Poza tym czy ktoś zna szczegóły co się stało z transmisją TVN HD, że ten problem się w ogóle pojawił?
Pamiętam, że nigdy tego nie było, dopiero od kilku miesięcy zauważam to.

Dzięki, pozdrawiam.
Avatar użytkownika
tical
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 3
Dołączył(a): 26 lis 2013, o 22:41
Lokalizacja: Malbork
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Zacina się tvn hd, jakby słaby sygnał sat - szatkuje

Postprzez kaspian » 13 gru 2013, o 20:49

Zmienili kodery w centrum nadawczym.Coś w strumieniu zmienili i stąd te problemy.Co ciekawe soft hyperion v3 już ma poprawki i działa prawidłowo dzwięk też nie ma problemow.
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 382
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

Zacina się tvn hd, jakby słaby sygnał sat - szatkuje

Postprzez jakisneo » 27 gru 2013, o 21:17

Też mam problem z dźwiękiem. Często gubi jak na przykład teraz w wietrzne dni... Klatkuje i po chwili nie mam dźwięku. Dopiero tak jak pisał kolega po przełączeniu kanałów problemu nie ma. Czy ktoś wie czy da się coś poprawić przy sofcie OpenPLI 8.3?
Avatar użytkownika
jakisneo
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 10
Dołączył(a): 6 lis 2013, o 21:42
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 1 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Zacina się tvn hd, jakby słaby sygnał sat - szatkuje

Postprzez Pan eFka » 27 gru 2013, o 21:20

Przeczytaj uważnie wypowiedź kolegi kaspiana.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Zacina się tvn hd, jakby słaby sygnał sat - szatkuje

Postprzez kaspian » 2 sty 2014, o 21:42

Obecnie testuję openpli 8.3 na usb.
plik--->>> OpenPli nBox z TVN fix

Żadnych problemów z dzwiękiem...
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 382
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T


Opcje

Poprzednia strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


stat4u