Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

Zacina się tvn hd, jakby słaby sygnał sat - szatkuje

Zacina się tvn hd, jakby słaby sygnał sat - szatkuje

Postprzez Dill » 6 lis 2013, o 19:44

Bład krytyczny, nie można połączyć się z serwerem, probe przeprowadziłem jeszcze programem WinSCP i bez problemu łączy.
Avatar użytkownika
Dill
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
 
Posty: 152
Dołączył(a): 24 paź 2013, o 20:25
Podziękował: 6 razy
Podziękowań: 9 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka

Zacina się tvn hd, jakby słaby sygnał sat - szatkuje

Postprzez Pan eFka » 6 lis 2013, o 20:18

I też masz tylko jeden folder?
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Zacina się tvn hd, jakby słaby sygnał sat - szatkuje

Postprzez Dill » 6 lis 2013, o 20:27

Tak, tylko jeden.
Avatar użytkownika
Dill
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
 
Posty: 152
Dołączył(a): 24 paź 2013, o 20:25
Podziękował: 6 razy
Podziękowań: 9 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka

Zacina się tvn hd, jakby słaby sygnał sat - szatkuje

Postprzez Pan eFka » 6 lis 2013, o 20:54

Ogólnie tylko katalog lib jest Ci potrzebny do wrzucenia tego patcha.
punkt 8 z poradnika napisał(a):Logujemy się do naszego boxa przez Fillezilla lub Total Commandera, wchodzimy do katalogu /lib/modules i kopiujemy plik "player2.ko" z odpowiedniego katalogu gdzieś w bezpieczne miejsce lub zmieniamy jego nazwę (w razie gdyby coś poszło nie tak, będzie możliwość wrzucenia oryginalnego pliku), następnie kasujemy plik "player2.ko".
Z dysku z paczki, którą pobraliśmy i rozpakowaliśmy kopiujemy odpowiedni plik dla naszej wersji kernela, którą to zweryfikowaliśmy w pkt 3 oczywiście do katalogu /lib/modules - atrybutow nie zmieniamy, bo domyślnie będą 644 i tak ma pozostać.


Wejdź w katalog lib i później będziesz miał katalog modules i do niego wrzuć plik.

Dziwne, może masz ukryte foldery. Total Commanderem mógłbym jeszcze spróbować zrobić tak jak już się zalogujesz na tuner:
Kod: Zaznacz cały
cd\
ENTER

cd var
ENTER
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Zacina się tvn hd, jakby słaby sygnał sat - szatkuje

Postprzez Dill » 6 lis 2013, o 21:12

Tak tak, wiem jak to zrobić tylko ze katolog lib nie zawiera żadnych plików ani folderów.
Avatar użytkownika
Dill
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
 
Posty: 152
Dołączył(a): 24 paź 2013, o 20:25
Podziękował: 6 razy
Podziękowań: 9 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka

Zacina się tvn hd, jakby słaby sygnał sat - szatkuje

Postprzez Pan eFka » 6 lis 2013, o 21:43

Spróbuj jeszcze tym, to program do zarządzania nboxem. Ma wbudowanego telneta ftp i inne:
nBox DCC E2 - Manager

Proponuje aktualizację Image lub jego zmianę na uboota B4T, i wgranie Image Hyperiona. Masz RSA karty?
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Zacina się tvn hd, jakby słaby sygnał sat - szatkuje

Postprzez Dill » 7 lis 2013, o 01:05

Jesteś wieli i masz bardzo duża cierpliwość :) tym programem co mi podesłałeś, bez problemu połączyłem się i znalazłem katalog.
Dziękuje "+" leci do ciebie.
Avatar użytkownika
Dill
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
 
Posty: 152
Dołączył(a): 24 paź 2013, o 20:25
Podziękował: 6 razy
Podziękowań: 9 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka

Zacina się tvn hd, jakby słaby sygnał sat - szatkuje

Postprzez Pan eFka » 8 lis 2013, o 17:46

Pomyśl nad zmianą image :) bo to co masz to jest przeżytkiem ;)
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Zacina się tvn hd, jakby słaby sygnał sat - szatkuje

Postprzez Dill » 8 lis 2013, o 21:08

To może poradzisz na jakie i jak to zrobić :mlotkiem:
Avatar użytkownika
Dill
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
 
Posty: 152
Dołączył(a): 24 paź 2013, o 20:25
Podziękował: 6 razy
Podziękowań: 9 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka

Zacina się tvn hd, jakby słaby sygnał sat - szatkuje

Postprzez Pan eFka » 9 lis 2013, o 01:22

Jeśli chcesz, aby Ci pomóc musisz założyć nowy temat.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T


Opcje

Poprzednia stronaNastępna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u