Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

Wymiana softu

Wymiana softu

Postprzez mikikurzeja » 12 mar 2017, o 07:53

Na chwilę obecną jestem kompletnym laikiem jeżeli chodzi o E2 a mam problem. Kupiłem dekoder nbox w car....ter z zainstalowana E2. Pierwszy dekoder który przyszedł prawie całkowicie nie reagował na pilota więc go odeslalem, serwis sprawdził i u nich było wszystko ok, ale na wszelki wypadek odwołali inny. Ten już lepiej działa ale też problem z reakcją - wydawało mi się że na pilota ale z tych guzików na obudowie też nie raz nie działa. Wydaje mi się że jest to problem z oprogramowaniem. Jest ktoś w stanie krok po kroku wytłumaczyć jak zainstalować nowszy soft lub ewentualnie taki który będzie działać prawidłowo? Na pewno potrzebujecie dodatkowe informacje tylko nie wiem jakie.

Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
mikikurzeja
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 36
Dołączył(a): 13 lut 2017, o 10:10
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: C+

Wymiana softu

Postprzez kaspian » 12 mar 2017, o 17:33

To są dekodery 15letnie przerabiający olewają wszystko zaczynajac od wymian elektronicznych kondensatorów konczywszy na wysyłkach przegrzanych układów nand ( pamięci ) i procesorów w tych pudłach.Stąd problem na problemie goni problem na dziś masówka zero wkładu liczy sie masowy zarobiek. Wywal ten dekoder albo oddaj za zaoszczędzoną kasę dołoż i kup Miraclebox MICRO za 500pln procesor 2 rdzenie 256ramu 128flasha....będziesz 10000% bardziej zadowolony od tego 15letniego padła które ma problemy zaczynajac od zwisów resetów a skonczywszy na wadliwych kartach sieciowych( nie wyciąga nawet 10mega lan) a nie zapominajac o błędu czytnika kart po przeróbce.Kart conax prawidłowo nie wspiera z e2....Sory że tak bezpośtednio ale mam dosyć patrzenia jak każdy płacze na te trupidła.Poskąpiłes kasy to płacz.Od razu mowie soft nic ci nie da.
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 572
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 58 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

Re: Wymiana softu

Postprzez mikikurzeja » 13 mar 2017, o 06:46

Wczoraj trochę kombinowałam z tym dekoderem i podłączyłem go do innego telewizora i problemu kie było. Nawet ogół nie szybciej reagował na polecenia. Wniosek jest taki że pn tylko zachowuje się tak jak jest podłączony do tv w salonie - co to może być? Gdzieś słyszałem że z niektórymi modelami tv dekodery wariuje. Jest na to rozwiązanie?

Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
mikikurzeja
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 36
Dołączył(a): 13 lut 2017, o 10:10
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: C+

Wymiana softu

Postprzez kaspian » 13 mar 2017, o 16:49

Plazma? było coś takiego że niektóre plazmy robiły jaja z irdą w pilotach.
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 572
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 58 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

Re: Wymiana softu

Postprzez mikikurzeja » 13 mar 2017, o 19:28

Plaża lg 50 cali. A co z tym zrobić?

Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
mikikurzeja
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 36
Dołączył(a): 13 lut 2017, o 10:10
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: C+

Wymiana softu

Postprzez kaspian » 13 mar 2017, o 21:38

Plazma no i wszystko jasne:) szczerze chyba tylko zmiana tv
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 572
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 58 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

Re: Wymiana softu

Postprzez mikikurzeja » 14 mar 2017, o 00:10

Biała kartka papieru zakrywajaca panel przedni dekodera pomogła. Nbox wreszcie zaczął działać prawidłowo. Ale na dłuższą metę słabo to wygląda. Może ściągnąć panel przedni i w środku zakryć ten port irda?

Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
mikikurzeja
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 36
Dołączył(a): 13 lut 2017, o 10:10
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: C+


Opcje


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u