Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Problem] W jaki sposób rozdzielić sygnał NC+ na trzy telewizory?

Pomoc w wyborze niezbędnego sprzętu SAT przy tworzeniu nowych, lub rozbudowie istniejących instalacji. Anteny, kable, wtyki jakie co i czyli wszystko to, co znajduje się na zewnątrz i dostęp jest często utrudniony

W jaki sposób rozdzielić sygnał NC+ na trzy telewizory?

Postprzez parart » 3 paź 2015, o 21:43

Witam!
Obecnie mam podpięte 3 tunery Philips DSR 3201 spięte kablem poprzez splitter 4turbo. Od 1 października 2015 r. NC+ wyłączyła większość kanałów na SD.
Proszę was o pomoc w rozwiązaniu zaistniałego problemu. Co należy zrobić by kanały znowu działały? Co i na co wymienić? Ostatnio interesowałem się tym 5 lat temu, więc proszę o wyrozumiałość i w miarę dokładny opis dla laika. Ewentualnie gdzie to kupić i jakie mogą być tego szacowane koszty?
Czy posiadany splitter jest do wykorzystania? Czy należy go zmienić na inny? Na jaki? Jakie dokupić dekodery?
Szukam rozwiązania na trzy tv z jednej karty NC+ (karta od 5 lat).
Sprzedawca: nBOX BSKA ENIGMA2 8,6 potwierdził telefonicznie że te dekodery będą działać z moim splitterem. Pytanie czy to jest najlepszy wybór? Dlaczego? Czy jest inne warte uwagi rozwiązanie? Może tańsze?
Dziękuję
Avatar użytkownika
parart
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 5
Dołączył(a): 3 paź 2015, o 19:28
Podziękował: 1 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

W jaki sposób rozdzielić sygnał NC+ na trzy telewizory?

Postprzez Pan eFka » 4 paź 2015, o 11:18

Tańszego rozwiązania raczej nie znajdziesz. Tuner za 180 zł to jest dużo? Już nie przesadzaj. 3 nboxy do każdego tv i wszystko będzie działać jak należy :)
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

W jaki sposób rozdzielić sygnał NC+ na trzy telewizory?

Postprzez parart » 4 paź 2015, o 13:30

W sumie około 550 zł to już trochę jak na polskie warunki. Zwłaszcza że nie mogłem znaleźć informacji czy większe szanse są by przez 2 lata pochodził czy mniejsze. Mam tu na myśli zmiany w NC+, które mogą ograniczyć działanie na tym tunerze. Czy po prostu nie pójdzie do kosza np. po kilku miesiącach jak obecnie Philips.
Avatar użytkownika
parart
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 5
Dołączył(a): 3 paź 2015, o 19:28
Podziękował: 1 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Re: W jaki sposób rozdzielić sygnał NC+ na trzy telewizory?

Postprzez Pan eFka » 4 paź 2015, o 19:47

Niestety kazdy operator wprowadza zabezpieczenia. Zamuerza tez wymeniac karty na tzw. Caymany a karty obecne beda mualy wprowadzony tzw. Licznik i beda dzialaly tylko na jednym odbiorniku.

Wysłane z mojego INSIGNIA_500 przy użyciu Tapatalka
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

W jaki sposób rozdzielić sygnał NC+ na trzy telewizory?

Postprzez parart » 4 paź 2015, o 21:16

Czy operator może wprowadzić licznik zdalnie bez mojej wiedzy na istniejącej karcie? Czy przy tej operacji będzie wymuszał wymianę karty? I jak sądzicie w NC+ zrobią to wkrótce?
Avatar użytkownika
parart
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 5
Dołączył(a): 3 paź 2015, o 19:28
Podziękował: 1 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

W jaki sposób rozdzielić sygnał NC+ na trzy telewizory?

Postprzez kaspian » 5 paź 2015, o 17:52

Blokada podziału na więcej niż dwa kanały z 1 karty już jest obecnie testowana poraz 4-5 jakoś tak.Partia testowych kart wynosi 300tyś sztuk.Nie wnikaj skad wiem.Licznik będzie na 2 i nic tego nie zmieni kwestia tego kiedy bedzie.Miało być od 1.10 ale widac że nie kazdemu odpalili.U mnie 2karty mają już licznik.Najszybiej spr czy mamy odpalajac ich szrot sagemcom83/87 Jak zacina = licznik.Do tych boxów jak mamy je w umowie będzie nowa kartka Cayman sparowana z dekoderem.Więcej nie mówię bo znów zostanę zjechany z błotem.Kupuj inwestuj płacz że zdechnie.Jedyną opcją jest Oficjalny Mr NC+tyle mam do powiedzenia na ten temat.A słuchaj się pseudo speców co ci napiszą że opowiadam bajki...
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 382
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T


Opcje


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u