Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

VU+ Solo2 - Cyfrowy Polsat CAM CI+

Jeżeli masz problem ze swoim odbiornikiem Vu+ opisz go w tym dziale.

VU+ Solo2 - Cyfrowy Polsat CAM CI+

Postprzez s3b0 » 13 paź 2015, o 20:00

Witam,

Dot. karty Cyfrowego Polsatu i modułu CAM CI+ dostarczonego przez CP.

Mam dekoder VU+ Solo2. Wpakowałem ten moduł do dekodera. W opcjach diagnostycznych wszystko wyglada OK - moduł został poprawnie wykryty, status karty jest "OK" itd.

Niestety wszystkie programy CP wyświetlaja pusty czarny ekran.

Co konkretnie powinienem sprawdzić i skonfigurować żeby ten zestaw miał szansę zaistnienia ?
Czy używajc CAM CI+ muszę zgłębiać tematykę oscam itp ? Czy to jedynie dla tych, którzy wbijaja z karta bezposrednio w dekoder, bez uzywania CI/CI+ ?

Czy uruchomił ktoś podobny zestaw z CP ?

Pozdrawiam,
Sebastian
Avatar użytkownika
s3b0
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 2
Dołączył(a): 13 paź 2015, o 19:44
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: Cyfrowy Polsat + DVB-T

VU+ Solo2 - Cyfrowy Polsat CAM CI+

Postprzez Pan eFka » 14 paź 2015, o 09:30

Oscam służy do kart bez modułu. Do CI+ służy common interface. Z jakiego image korzystasz?
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

VU+ Solo2 - Cyfrowy Polsat CAM CI+

Postprzez s3b0 » 14 paź 2015, o 09:52

Dzięki za odpowiedź - z niej wynika, że zmarnowałem wczoraj wieczór na walkę z OSCamem, która była bez sensu :)

Dekoder kupiłem z wgranym obrazem VTi...
Nie mam natomiast do niego żadnego przywiązania... przesiądę się z chęcia na cokolwiek innego co zwiększy szansę sukcesu...

VTi wykrył moduł i kartę...
Nie jestem natomiast pewien czy powinienem robić jakąś dodatkową konfigurację ?
Znalazłem np. opcje, które umożliwiają powiązanie CAID-a/nadawcy z modułem CI+. Czy to coś co powinienem obowiązkowo ustawić czy raczej zostawić puste (domyślne) ?

Rozbijam się niestety najprawdopodobniej na braku dość podstawowej wiedzy dot. konfiguracji tych urządzeń - nie miałem z tym wcześniej styczności a żadnego uczciwego tutoriala w Internecie nie znalazłem :)
Avatar użytkownika
s3b0
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 2
Dołączył(a): 13 paź 2015, o 19:44
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: Cyfrowy Polsat + DVB-T

Re: VU+ Solo2 - Cyfrowy Polsat CAM CI+

Postprzez Pan eFka » 14 paź 2015, o 12:13

Poszukaj vti 8.0.0 na nich najlepiej chodzil CI+

Wysłane z mojego INSIGNIA_500 przy użyciu Tapatalka
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T


Opcje


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u