Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

VU+ SOLO 2 problem

Jeżeli masz problem ze swoim odbiornikiem Vu+ opisz go w tym dziale.

VU+ SOLO 2 problem

Postprzez wader111 » 4 gru 2016, o 21:41

Problem z modułem z NC+ a mianowicie mam zamiar kupić VU+ SOLO 2 .
Umówiłem się z sprzedawcą takiego tunera w sklepie Sat-Tv zabrałem ze sobą moduł z kartą na próbę no i po włożeniu modułu z kartą tuner VU+SOLO 2 nie współpracuje z kartą, było tylko kilka programów tuner co jakiś czas się rozłączał z modułem.
Tunera nie kupiłem ale nadal jestem nim zainteresowany,proszę o napisanie w czym tkwi problem :?:
Avatar użytkownika
wader111
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 13
Dołączył(a): 4 gru 2016, o 21:06
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

VU+ SOLO 2 problem

Postprzez kaspian » 5 gru 2016, o 19:27

Jaki to moduł NC+??konkret.
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 572
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 58 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

VU+ SOLO 2 problem

Postprzez wader111 » 5 gru 2016, o 22:18

http://tehwiz.co.uk/modul-n-cam-hd-nc-3-miesiace-na-start-super-oferta-mix-p-383.html
Avatar użytkownika
wader111
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 13
Dołączył(a): 4 gru 2016, o 21:06
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

VU+ SOLO 2 problem

Postprzez kaspian » 6 gru 2016, o 18:21

soft vti najnowszy i powinno działać chociaż moze byhć różnie
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 572
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 58 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

VU+ SOLO 2 problem

Postprzez wader111 » 9 gru 2016, o 20:01

Kupiłem w innym sklepie z wgranym paczę pod moduł z NC+ no i tuner śmiga ze miło VU+ SOLO 2 współpracuje z moim modułem jestem bardzo zadowolony
tam kupiłem http://allegro.pl/tuner-vu-solo-2-twin-hdtv-linux-e2-soft-i6038533289.html
Avatar użytkownika
wader111
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 13
Dołączył(a): 4 gru 2016, o 21:06
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

VU+ SOLO 2 problem

Postprzez kaspian » 9 gru 2016, o 20:48

Wgrany albo Blackhole albo vti;) czyli jak mowiłem
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 572
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 58 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

VU+ SOLO 2 problem

Postprzez wader111 » 10 gru 2016, o 00:14

Koledzy co jest grane bo mam ma zainstalowaną i włączoną IPTV PLAYER i po wejściu np.ALLTUBE to są filmy i nie mogę otworzyć filmu bo mi wyskakuje komunikat nie ma wolnego miejsca na dysku hdd movie.Posiadam kaki dysk zamontowany w VU+SOLO 2 HDD - Twardy dysk 2,5" o pojemności 750 GB
Avatar użytkownika
wader111
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 13
Dołączył(a): 4 gru 2016, o 21:06
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

VU+ SOLO 2 problem

Postprzez kaspian » 10 gru 2016, o 12:29

Należy zamontowac dysk jako media/hdd wtdy będzie ok A jak? to juz kwestia softu.Szukaj
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 572
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 58 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

VU+ SOLO 2 problem

Postprzez wader111 » 10 gru 2016, o 12:48

Dysk jest jest chyba zamontowany poprawnie do mogę nagrywać normalnie programy z satelity
Avatar użytkownika
wader111
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 13
Dołączył(a): 4 gru 2016, o 21:06
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

VU+ SOLO 2 problem

Postprzez kaspian » 10 gru 2016, o 14:44

W wypadku zle zainicjowanego dysku tez mozesz nagrywać ale: nie będzie działal np timeshift.Timeshift wymaga media/hdd montowania a nie media/sdb czy podobne.Tak samo jak iptv player
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 572
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 58 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T


Opcje

Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u