Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

ustawienie TNK i moduł CP

Jeżeli masz problem ze swoim tunerem Miraclebox napisz o nim tutaj, a my postaramy się pomóc.

ustawienie TNK i moduł CP

Postprzez saskih » 21 mar 2016, o 20:36

witam
egami 7.1.7 posiadam moduł CP i karte tnk.Gdzie mogę ustawić żeby np określony kanał był odbierany z karty TNK a nie z modułu CP lu odwrotnie?
proszę o pomoc łopatologicznie :)
Avatar użytkownika
saskih
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 6
Dołączył(a): 21 mar 2016, o 20:19
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Kobieta
Korzystam z: SMART HD+

ustawienie TNK i moduł CP

Postprzez kaspian » 21 mar 2016, o 21:18

na 7.1.7 są problemy z modułem CI+ wgrać zalecam aktyalizację 7.1.8. :pijaki:
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 380
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

ustawienie TNK i moduł CP

Postprzez saskih » 22 mar 2016, o 08:12

kaspian napisał(a):na 7.1.7 są problemy z modułem CI+ wgrać zalecam aktyalizację 7.1.8. :pijaki:

No dobra wgram tylko co dalej jakaś odpowiedź na moje główne pytanie?
Avatar użytkownika
saskih
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 6
Dołączył(a): 21 mar 2016, o 20:19
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Kobieta
Korzystam z: SMART HD+

ustawienie TNK i moduł CP

Postprzez kaspian » 22 mar 2016, o 17:33

menu-->>konfiguracja--->>tv--->> Moduł dostepu CI-->>potem poszukaj bo nie mam juz modułu
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 380
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

ustawienie TNK i moduł CP

Postprzez saskih » 22 mar 2016, o 18:34

kaspian napisał(a):menu-->>konfiguracja--->>tv--->> Moduł dostepu CI-->>potem poszukaj bo nie mam juz modułu

Własnie tak zrobiłem ale tutaj nie mam takich opcji.Dowiedziałem się że trzebab to zrobić logując się do tunera z poziomu przeglądarki tyle że nie wiem z jakikego programu mam to zrobić

-- 22 mar 2016, o 18:43 --

połączyłem się z tunerem poprze totalcomander i co dalej?
Avatar użytkownika
saskih
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 6
Dołączył(a): 21 mar 2016, o 20:19
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Kobieta
Korzystam z: SMART HD+

ustawienie TNK i moduł CP

Postprzez kaspian » 22 mar 2016, o 19:08

Ktoś ci bajek nagadał. W wypadku modułu wszystko ustawiasz z menu dekodera tam gdzie ci podałem.Gdybyś miał 2 gołe karty to wtedy w web oscama.Ale to juz inna bajka
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 380
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

ustawienie TNK i moduł CP

Postprzez saskih » 22 mar 2016, o 19:59

ech..... każdy gada co innego. w panelu moduł CI mam dwie opcje:
moduł dostępu CI
-resetuj
-init
-Cyfrowy polsat i tutaj jest po naciśnięciu czekaj na CI......nic się nie dzieje
-multiple service suport tak
-obsługa bitrate tak
Zadania modułu CI
-tutaj jest możliwość wejścia i:
-dodania kanału (
-dodawania dostawcy
- wybierz caid
Próbowałem dodawać kanał ale nic się nie dzieje.Poza tym oprócz modułu cam Polsatu powinienem mieć jescze gdzieś opcje konfiguracji i przypisywanie kanałów do karty Smart+
Avatar użytkownika
saskih
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 6
Dołączył(a): 21 mar 2016, o 20:19
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Kobieta
Korzystam z: SMART HD+

Re: ustawienie TNK i moduł CP

Postprzez Pan eFka » 22 mar 2016, o 20:13

To nie lepiej zdefiniowac i przypisac kanaly jakie ma odbierac karta tnk? Wtedy innych nie odpali tylko te co moze a CI z automatu powinno startowac.

Wysłane z mojego INSIGNIA_500 przy użyciu Tapatalka
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

ustawienie TNK i moduł CP

Postprzez saskih » 22 mar 2016, o 20:20

Może i można .Nie ważne jak aby skutek był taki jak chce ,czyli jak to moge inaczej w prostszy sposób zdefiniować? na karcie TNK?
Avatar użytkownika
saskih
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 6
Dołączył(a): 21 mar 2016, o 20:19
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Kobieta
Korzystam z: SMART HD+

ustawienie TNK i moduł CP

Postprzez Pan eFka » 22 mar 2016, o 21:08

W oscam.services przypisujesz jakie kanały ma rozkodować karta.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T


Opcje

Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u