Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Problem] Uruchomienie Oscam na nBox z E2

Uruchomienie Oscam na nBox z E2

Postprzez Dill » 13 lis 2013, o 08:29

Witam
Dzieki koledze @Pan eFka udało mi się wgrać image Hyperion Image v3 na jeden z tunerów który posiadam, ale to nie jest tematem tego wątku, drugi tunerek w domu to nBox z E2, chciałem uruchomić sobie szalik, jednak odpadam już w przedbiegach, otóż chciałem uruchomić oscam na tunerze z E2, klikam niebieski na pilocie i otrzymuje http://scr.hu/0tfy/jg2mx
:mlotkiem:
Avatar użytkownika
Dill
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
 
Posty: 152
Dołączył(a): 24 paź 2013, o 20:25
Podziękował: 6 razy
Podziękowań: 9 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka

Uruchomienie Oscam na nBox z E2

Postprzez Pan eFka » 13 lis 2013, o 20:24

Wybierasz softcam manager :) Jeśli nie masz wiedzy na ten temat poszukaj jak zrobić dawcę z Twojego boxa.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Uruchomienie Oscam na nBox z E2

Postprzez Dill » 13 lis 2013, o 20:55

Efekt mam taki http://scr.hu/0tfy/mkikp gdzie szukać podstawowych informacji?
Avatar użytkownika
Dill
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
 
Posty: 152
Dołączył(a): 24 paź 2013, o 20:25
Podziękował: 6 razy
Podziękowań: 9 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka

Uruchomienie Oscam na nBox z E2

Postprzez Pan eFka » 14 lis 2013, o 18:29

Wiecej znajdziesz w plikach konfiguracyjnych w var/keys
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Uruchomienie Oscam na nBox z E2

Postprzez Dill » 14 lis 2013, o 22:56

Dalej mi to mało mówi, nie orientuje się czym różnią się te 3 foldery na zdjęciu http://scr.hu/0tfy/m148z
Avatar użytkownika
Dill
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
 
Posty: 152
Dołączył(a): 24 paź 2013, o 20:25
Podziękował: 6 razy
Podziękowań: 9 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka

Uruchomienie Oscam na nBox z E2

Postprzez kaspian » 13 gru 2013, o 20:50

Podpowiem dla oscam który odpalisz ważny będzie katalog taki jak nazwa emulatora który uruchamiasz.Czyli startujesz oscam.sci0 i pliki cfg masz w takim samym katalogu;)mam nadzieję że mniej więcej pomogłem.Jak coś pytaj
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 380
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

Uruchomienie Oscam na nBox z E2

Postprzez bartek1224 » 4 lut 2014, o 16:45

Witam
Mam problem (identyczny jak założyciel wątku dlatego pozwolę sobie się podpić) polegający na tym że nie potorfie ustawić oscma potrzebuje takiej konfiguracji by serwer (nbox) udostępniał kartę 2 fergusonom ariva i mimo ze siedzę już drugi dzień nad tym nie mogę nic zdziałać

aktualnie wygląda to tak

# oscam.conf generated automatically by Streamboard OSCAM 1.20-unstable_svn build #7119
# Read more: http://streamboard.gmc.to/svn/oscam/tru ... m.conf.txt

[global]
logfile = stdout
cachedelay = 120
nice = 10
preferlocalcards = 1
saveinithistory = 1

[monitor]
hideclient_to = 15
appendchaninfo = 0

[cccam]
port = 8000
version = 2.2.0
nodeid = F6422C04102613D2

[dvbapi]
enabled = 1
au = 1
boxtype = none
user = dvbapi
pmt_mode = 1

[webif]
httpport = 8888
httprefresh = 5
httpallowed = 127.0.0.1,0.0.0.0-255.255.255.255

[reader]
label = sci0
enable = 1
protocol = internal
device = /dev/sci0
detect = cd
mhz = 500
cardmhz = 357
group = 1
emmcache = 1,3,2
lb_weight = 100



# oscam.user generated automatically by Streamboard OSCAM 1.20-unstable_svn build #7119
# Read more: http://streamboard.gmc.to/svn/oscam/tru ... m.user.txt

[account]
user = dvbapi
pwd = dvbapi
group = 1
au = 1
caid = 0100
betatunnel = 1833.FFFF:1702

[account]
user = user1
pwd = user1
group = 1
cccignorereshare = 0

[account]
user = user2
pwd = user2
group = 1
cccignorereshare = 0


dekodery od razu zwracają informacje logowanie nieudane (co w sumie jest nieco dziwne bo ani nie 1sec a on już wali komunikatem połączenie nieudane)
po wpisaniu adres tunera dostaje
http://zapodaj.net/153ab8f654832.jpg.html
a po dopisaniu :8888 "nie może nawiązać połączenia z serwerem 192.168.1.7:8888"
Jeśli ktoś wie co jest tu nie tak proszę o wsparcie.
Szczerze mówiąc najlepsza opcja wydaje mi się TeamViewer bo już patrzeć na to nie mogę mimo że to pójście na łatwiznę to mam nadzieje ze raz ustawione będzie działało "wiecznie"
Avatar użytkownika
bartek1224
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 2
Dołączył(a): 4 lut 2014, o 16:30
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: C+

Uruchomienie Oscam na nBox z E2

Postprzez kaspian » 4 lut 2014, o 18:33

jak ma zwracac prawidłowo skoro port port = 8000 masz dla ccam...a nie 8888.
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 380
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

Uruchomienie Oscam na nBox z E2

Postprzez bartek1224 » 5 lut 2014, o 10:10

Znaczy się ze cccam port = 8000 muszę zmienić na 8888
Avatar użytkownika
bartek1224
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 2
Dołączył(a): 4 lut 2014, o 16:30
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: C+

Uruchomienie Oscam na nBox z E2

Postprzez Pan eFka » 6 lut 2014, o 18:04

Powiem tak albo webif albo cccam.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T


Opcje

Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u