Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Problem] Typ Flasha, nie działa komenda fli i flinfo w telnecie

Typ Flasha, nie działa komenda fli i flinfo w telnecie

Postprzez Bartol0ll0 » 4 sty 2014, o 14:45

Moim problemem jest sprawdzenie typu flash.W poradniku przeczytałem,aby użyć komendy "fli" lub "flinfo",lecz po ich użyciu ukazuje się:
nbox:~# fli
-sh: fli: not found

Jakieś porady ?
Avatar użytkownika
Bartol0ll0
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 41
Dołączył(a): 4 sty 2014, o 11:45
Podziękował: 5 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK HD

Typ Flasha

Postprzez Pan eFka » 4 sty 2014, o 14:55

Patrzyłeś jak wygląda Twoją płyta główna? Najlepiej jakbyś odkręcił 7 śrubek zdjął górną obudowę i zrobił zdjęcie płyty głównej. U mnie na openpli nie działa ta opcja, a na hyperionie czy nebuli bez problemu hula.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Typ Flasha

Postprzez Bartol0ll0 » 4 sty 2014, o 15:03

Przepraszam bardzo,skontaktowałem się z gościem który mi to przerabiał i powiedział że to FST.Temat do zamknięcia :)
Avatar użytkownika
Bartol0ll0
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 41
Dołączył(a): 4 sty 2014, o 11:45
Podziękował: 5 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK HD

Typ Flasha

Postprzez Pan eFka » 4 sty 2014, o 15:05

Tak myślałem, że będzie FST ;) ale nie zmienia to faktu, że komenda nie działa :P
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Typ Flasha, nie działa komenda fli i flinfo w telnecie

Postprzez Bartol0ll0 » 4 sty 2014, o 15:11

Po wgraniu Hyperiona napiszę czy komenda działa,czy też nie.
Avatar użytkownika
Bartol0ll0
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 41
Dołączył(a): 4 sty 2014, o 11:45
Podziękował: 5 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK HD

Typ Flasha, nie działa komenda fli i flinfo w telnecie

Postprzez Pan eFka » 4 sty 2014, o 15:24

U mnie działało tylko nie pamiętam czy na v.1 czy v.3
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T


Opcje


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u