Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

Tuner nBox BZZB a Enigma2

Tuner nBox BZZB a Enigma2

Postprzez RaRo » 9 lip 2015, o 09:57

Proszę kolegów, którzy wgrali do NBoxa serii BZZB bez zmiany procesora i pamięci Enigmę2 o informację czy obyło się bez niespodzianek i wszystko działa. Właśnie kupiłem dekoder z dyskiem i kartą NC+ i zastanawiam się czy przejść na Enigmę2. Dekoder z kartą już sparowałem. Warto wymienić oprogramowanie?
Avatar użytkownika
RaRo
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 12
Dołączył(a): 7 lip 2015, o 18:02
Podziękował: 1 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Re: BZZB a Enigma2

Postprzez Pan eFka » 9 lip 2015, o 17:06

Z tego co wiem to ludzie korzystaja i nie narzekaja. Sa w nich o wiele lepsze glowice, a przejscie na e2 zalecam. Wykorzystasz wszystkie funkcje tego tunera.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

BZZB a Enigma2

Postprzez RaRo » 10 lip 2015, o 18:36

Czyżby ta skromna liczba wpisów (jeden) świadczyła o niewielkiej liczbie użytkowników NBoxów BZZB z wgranym oprogramowaniem E2? Czy na pewno można wgrać E2 do tych dekoderów (serii BZZB) bez wymiany procesora i pamięci? Czy ktoś to zrobił wg poradnika: http://www.rftpolska.pl/pomoc/nbox-enigma2/ ? Jaki efekt?
Avatar użytkownika
RaRo
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 12
Dołączył(a): 7 lip 2015, o 18:02
Podziękował: 1 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Re: BZZB a Enigma2

Postprzez Dill » 11 lip 2015, o 14:41

Skromna liczba bo większość ma BSKA, są tańsze i przeróbka łatwiejsza a druga sprawa to i nas na forum aktywnych trochę mało.

Wysłane z mojego LG-D722
Avatar użytkownika
Dill
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
 
Posty: 152
Dołączył(a): 24 paź 2013, o 20:25
Podziękował: 6 razy
Podziękowań: 9 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka

BZZB a Enigma2

Postprzez Pan eFka » 11 lip 2015, o 19:15

Aktywnych trochę mało, bo forum jest młode. Nie ma chorych zasad jak na innych forach ;D Druga sprawa jest dużo czytelników, bardzo dobrze wykazują to statystyki.

Osobiście miałem w rękach ten tuner. Nie ma np. problemów z unicable co sprawdziłem u siebie i mam wrażenie, że jest ciut szybszy :)
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Tuner nBox BZZB a Enigma2

Postprzez kaspian » 11 lip 2015, o 20:06

Poczułem się przywołany a więc:
Dekodery BZB I BXZB da się przerobić z pomocą tzw Modchipa.
Na nich działa tylko specjalna wersja Enigmy 2 Openpli 8.6 modchip....Nie wgrasz nic innego( powód?? procek i flash zostają nie ruszone)

Co do innych pytań pisac;)
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 386
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

Tuner nBox BZZB a Enigma2

Postprzez RaRo » 15 lip 2015, o 20:30

Zdecydowałem się na wgranie E2 do mojego BZZB ale już na samym początku problem. Nie potrafię wejść do opcji PROG!!! Włączenie zasilania przy wciśniętym POWER nie działa!? Czy coś pokręciłem? Proszę o pomoc. PILNE!
Avatar użytkownika
RaRo
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 12
Dołączył(a): 7 lip 2015, o 18:02
Podziękował: 1 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Tuner nBox BZZB a Enigma2

Postprzez Pan eFka » 15 lip 2015, o 20:36

Jeżeli masz ubota z PROG to odłącz od prądu wcisnij power na przednim panelu i podłącz zasilanie.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Tuner nBox BZZB a Enigma2

Postprzez RaRo » 15 lip 2015, o 21:08

Właśnie tak robię. Odłączam zasilanie, naciskam i trzymam POWER i włączam zasilanie. Dekoder nie reaguje na to i normalnie się uruchamia (TEST....., Proszę czekać i gotowe). Czy w tych dekoderach nie ma możliwości wgrania oprogramowania z pendriva, tylko z "nieba"?
Avatar użytkownika
RaRo
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 12
Dołączył(a): 7 lip 2015, o 18:02
Podziękował: 1 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Tuner nBox BZZB a Enigma2

Postprzez kaspian » 16 lip 2015, o 20:35

Boże widzisz i nie reagujesz!! Czytaj!! Wgranie e2 czyli linuxa tylko po wymianie flash/procesora lub obecnie nowy sposób modchip!!

Bez tego E2 nie ruszy!!Amen
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 386
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T


Opcje

Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u