Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Rozwiązany] TNK-problem z otrzymaniem uprawnien Opticum X80

Dyskusje na temat odbiorników cyfrowych od Globo Polska, sprzedawanych pod markami Globo/Digital, Opticum, Optibox oraz im podobnym

TNK-problem z otrzymaniem uprawnien Opticum X80

Postprzez Pan eFka » 14 cze 2014, o 22:55

Tak usuń wszystkie i zostaw HotBirda :)
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

TNK-problem z otrzymaniem uprawnien Opticum X80

Postprzez tulpje » 14 cze 2014, o 23:06

odhaczylam wszystkie ptaszki przez wcisniecie ok.zostal tylko Hortbird
zbieranie danych informacji nieudane-przerwij.Znowu nic z tego.
Avatar użytkownika
tulpje
Być Kobietą, Być Bobietą...
Być Kobietą, Być Bobietą...
 
Posty: 21
Dołączył(a): 14 cze 2014, o 19:25
Podziękował: 5 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Kobieta
Korzystam z: TNK SD

TNK-problem z otrzymaniem uprawnien Opticum X80

Postprzez Pan eFka » 14 cze 2014, o 23:15

A parametry gdzie znajduje się aktualizacja wpisałaś? ;)
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

TNK-problem z otrzymaniem uprawnien Opticum X80

Postprzez tulpje » 14 cze 2014, o 23:36

jest tak transporder 28.11393V27500 (nie da sie zmienic tak jak napisales bo albo jest 27 albo 29,czestotliwosc jest poprawna
symbol tez,zmienilam PID z 336 na 335. moc jest 90% jakosc 78%

-- Nowy post 14 cze 2014, o 23:38 --

Musze pospac,moze jutro dokonczymy proby?
Zycze dobrej nocy Ola
Avatar użytkownika
tulpje
Być Kobietą, Być Bobietą...
Być Kobietą, Być Bobietą...
 
Posty: 21
Dołączył(a): 14 cze 2014, o 19:25
Podziękował: 5 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Kobieta
Korzystam z: TNK SD

TNK-problem z otrzymaniem uprawnien Opticum X80

Postprzez sat fan » 15 cze 2014, o 08:10

Może przywróć ustawienia fabryczne i dopiero spróbuj ustawić ten TP :)
Avatar użytkownika
sat fan
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 7
Dołączył(a): 1 mar 2014, o 23:06
Lokalizacja: Nibylandia
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: Cyfrowy Polsat

TNK-problem z otrzymaniem uprawnien Opticum X80

Postprzez tulpje » 15 cze 2014, o 08:37

Witam,
to tez juz robilam poprzednio,
a dzis znowu wbili mi numery jedenj z tych kart ,ktore wczesniej tez sie pojawily na Conax.
Wedlug mnie to wszystko lezy po stronie TNK,maja problemy z systemem.
Napisalam dzis rano ponownie do doradcow z dokladnym opisem proszac ,aby jeszcze raz interweniowali w dziale technicznym,ale nie wiem czy to zrobia.Naprawde dziwna firma,ze nie maja natychmiastowego kontaktu z technikami.Sama tez jestem techniczna i nie wyobaraz sobie takiej zlej komunikacji miedzy dzialami.Bede teraz czekac na odpowiedz z TNK od doradcow.
Dziekuje za pomoc,ale jak widac jestem bez silna ,a chcialam tylko pooglac TV. Zamiast tego spotkaly mnie tylko problemy i stres.
Co sadzisz o tej sytuacji?
Pozdrawiam Ola
Avatar użytkownika
tulpje
Być Kobietą, Być Bobietą...
Być Kobietą, Być Bobietą...
 
Posty: 21
Dołączył(a): 14 cze 2014, o 19:25
Podziękował: 5 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Kobieta
Korzystam z: TNK SD

TNK-problem z otrzymaniem uprawnien Opticum X80

Postprzez Pan eFka » 15 cze 2014, o 08:49

Tylko dlaczego dekoder nie chce pobrać aktualizacji? Może być również coś z dekoderem. Nie musi to być do wina operatora ;)
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

TNK-problem z otrzymaniem uprawnien Opticum X80

Postprzez tulpje » 15 cze 2014, o 09:13

Dekoder nie chce pobrac aktualizacji bo karta nie ma numerow 0000000000000000000000000,
Wlasnie weszlam na strone Conax,znikly numery innej karty i znowu sa same 000000000000000000,wiec TNK znowu usunelo .
Pisalam do nich przed 9 rano.Mysle jednak,ze to ich wina.A to,ze karta wyswietla "problem z karta -sprawdz karte",to wedlug mnie normalne.
Bo numer karty to 00000000000000000000,wiec meldunek jest poprawny i czytnik dziala dobrze.
Czekam na wiadomosci od doradcy.
Dziekuje za zaangazowanie ,Ola
Avatar użytkownika
tulpje
Być Kobietą, Być Bobietą...
Być Kobietą, Być Bobietą...
 
Posty: 21
Dołączył(a): 14 cze 2014, o 19:25
Podziękował: 5 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Kobieta
Korzystam z: TNK SD

TNK-problem z otrzymaniem uprawnien Opticum X80

Postprzez Pan eFka » 15 cze 2014, o 09:34

Czytnik kart CA również mógł ulec uszkodzeniu dlatego wyświetla Ci takie głupoty. Spróbuj wyjąć kartę, odłączyć dekoder od prądu na godzinę. Później włączyć tvn i włóż kartę i poczekaj cierpliwie może to coś pomoże.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

TNK-problem z otrzymaniem uprawnien Opticum X80

Postprzez tulpje » 15 cze 2014, o 09:43

ale dlaczego pojawia sie 2 rozne mumery tylko nie moj ,a po mojej interwencji znikaja.Ostanim razem bylo to samo.Moze ich system ma problem z wejsciem na 020.......,a wchodzi tylko na 008..........???????????????
sprobuje tak zrocic ,wylacze na godzine

-- Nowy post 15 cze 2014, o 16:32 --

Niestety to tez nic nie dalo,
TNK tez milczy.
Dziekuje
Avatar użytkownika
tulpje
Być Kobietą, Być Bobietą...
Być Kobietą, Być Bobietą...
 
Posty: 21
Dołączył(a): 14 cze 2014, o 19:25
Podziękował: 5 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Kobieta
Korzystam z: TNK SD


Opcje

Poprzednia stronaNastępna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u