Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Rozwiązany] Przewijanie w IPTV i timeshift enigma2 OpenPli

Przewijanie w IPTV i timeshift enigma2 OpenPli

Postprzez Bartol0ll0 » 4 sty 2014, o 11:57

Witam.Zwracam się z pytaniem,a mianowicie jak przewijać multimedia w pluginie IPTV? Po naciśnięciu przycisku przewinięcia na ekranie tylko się pojawia szybkość przewijania,ale nic się nie przewija.
Avatar użytkownika
Bartol0ll0
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 41
Dołączył(a): 4 sty 2014, o 11:45
Podziękował: 5 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK HD

Re: Odp: Przewijanie w IPTV

Postprzez Pan eFka » 4 sty 2014, o 12:13

Z jakiego image korzystasz?
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Przewijanie w IPTV

Postprzez Bartol0ll0 » 4 sty 2014, o 12:14

Jest to OpenPLI
Avatar użytkownika
Bartol0ll0
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 41
Dołączył(a): 4 sty 2014, o 11:45
Podziękował: 5 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK HD

Przewijanie w IPTV

Postprzez Pan eFka » 4 sty 2014, o 12:54

Spróbuj w ustawieniach pilota przewijanie ustawić na cyferki przykładowo ma 1 - << a na 3 >>. Wiem, że jest problem z normalnym przewijaniem tak jak jest skonfigurowane domyślnie.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Przewijanie w IPTV

Postprzez Bartol0ll0 » 4 sty 2014, o 13:03

Nie mam tam opcji ustawienia przewijania.Właśnie próbuję wgrać Hyperiona v3,tylko nie wiem jaki mam typ flash(FST/FSU).Po wpisaniu komendy fli w telnecie(w poradniku jest napisane aby takiej komendy użyć),wyskakuje "-sh: fli: not found".Jest jakiś inny sposób aby to sprawdzić? Mam nadzieję że na Hyperionie będzie to działać.
Avatar użytkownika
Bartol0ll0
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 41
Dołączył(a): 4 sty 2014, o 11:45
Podziękował: 5 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK HD

Przewijanie w IPTV

Postprzez Pan eFka » 4 sty 2014, o 13:05

Ja mam Hyperiona i u mnie nie działa przewijanie :) Ale już przygotowuje patyka z Openpli i zaraz będę teścić ;) A jak wygląda u Ciebie kwestia zworek A.. ?
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Przewijanie w IPTV

Postprzez Bartol0ll0 » 4 sty 2014, o 13:06

To ja w sumie narazie mogę poczekać ze zmianą softu.Dasz znać jak już tam posprawdzasz? Ja zielony w tym jestem c:
Avatar użytkownika
Bartol0ll0
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 41
Dołączył(a): 4 sty 2014, o 11:45
Podziękował: 5 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK HD

Przewijanie w IPTV

Postprzez Pan eFka » 4 sty 2014, o 13:10

Spoko chwila cierpliwości, ale z tego co wiem to cyframi przewijanie działa :)
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Przewijanie w IPTV

Postprzez Bartol0ll0 » 4 sty 2014, o 13:17

Było by świetnie,bo pare razy oglądając coś nagle mi wywaliło oglądanie(najprawdopodobniej wina buforowania) i nie mogłem przewinąć do momentu w którym skończyłem,a szkoda bo plugin świetny :>
Avatar użytkownika
Bartol0ll0
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 41
Dołączył(a): 4 sty 2014, o 11:45
Podziękował: 5 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK HD

Przewijanie w IPTV

Postprzez Pan eFka » 4 sty 2014, o 13:30

To prawda :) Sam często z Ipli korzystam :) W między czasie zapraszam LINK: tu-nalezy-sie-przywitac.html ;D
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T


Opcje

Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u