Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Poradnik] Problemy przy oglądaniu TVN HD na nboxach z E2 - szatkuje.

Problemy przy oglądaniu TVN HD na nboxach z E2 - szatkuje.

Postprzez jasio » 2 gru 2013, o 16:59

Wielkie dzięki za opis . Wszystko hula :jupi:
Avatar użytkownika
jasio
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 1
Dołączył(a): 1 gru 2013, o 15:03
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: Cyfrowy Polsat + DVB-T

Problemy przy oglądaniu TVN HD na nboxach z E2 - szatkuje.

Postprzez Pan eFka » 2 gru 2013, o 17:13

A proszę bardzo :)
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Problemy przy oglądaniu TVN HD na nboxach z E2 - szatkuje.

Postprzez pajki3 » 1 lut 2014, o 15:54

Witam
Zrobilem wszystko jak w opisie i wszystko gra ale pojawil sie problem po paru minutach ogladania niektorych kanalow wylacza sie dzwiek i zeby wrocil trzeba przelaczyc kanal. Ma ktos taki problem?
Avatar użytkownika
pajki3
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 3
Dołączył(a): 28 sty 2014, o 21:27
Podziękował: 1 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Problemy przy oglądaniu TVN HD na nboxach z E2 - szatkuje.

Postprzez Pan eFka » 1 lut 2014, o 16:29

Jaki masz image?
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Problemy przy oglądaniu TVN HD na nboxach z E2 - szatkuje.

Postprzez pajki3 » 1 lut 2014, o 16:31

7.1.7
Avatar użytkownika
pajki3
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 3
Dołączył(a): 28 sty 2014, o 21:27
Podziękował: 1 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Łatka TVN HD na nboxach z E2 - szatkuje. Znika dźwięk

Postprzez Pan eFka » 1 lut 2014, o 16:46

oprócz podmianki pliku player2.ko trzeba usunąć znak # w pliku rcS

Kod: Zaznacz cały
#insmod $MODDIR/player2.ko discardlateframe=0

insmod $MODDIR/player2.ko



prawidłowy wpis niżej:

Kod: Zaznacz cały
insmod $MODDIR/player2.ko discardlateframe=0

#insmod $MODDIR/player2.ko


plik najlepiej jest edytować z pilota lub za pomocą programu Notepad++.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Problemy przy oglądaniu TVN HD na nboxach z E2 - szatkuje.

Postprzez pajki3 » 1 lut 2014, o 17:26

Wielkie dzieki
Zrobilem jak kazales i teraz nic tylko przetestowac zostalo.
Jeszcze raz dzieki
Avatar użytkownika
pajki3
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 3
Dołączył(a): 28 sty 2014, o 21:27
Podziękował: 1 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Problemy przy oglądaniu TVN HD na nboxach z E2 - szatkuje.

Postprzez Pan eFka » 1 lut 2014, o 17:27

Od tego jest opcja dziękuję :) Myślę, że pomoże :browar:
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Łatka TVN HD na nboxach z E2 - szatkuje. Znika dźwięk

Postprzez rafkos7732 » 4 maja 2014, o 16:19

Pan eFka napisał(a):oprócz podmianki pliku player2.ko trzeba usunąć znak # w pliku rcS

Kod: Zaznacz cały
#insmod $MODDIR/player2.ko discardlateframe=0

insmod $MODDIR/player2.ko



prawidłowy wpis niżej:

Kod: Zaznacz cały
insmod $MODDIR/player2.ko discardlateframe=0

#insmod $MODDIR/player2.ko


plik najlepiej jest edytować z pilota lub za pomocą programu Notepad++.


Witam a jaka jest lokalizacja tego pliku ?
Avatar użytkownika
rafkos7732
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 4
Dołączył(a): 4 maja 2014, o 14:44
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka

Problemy przy oglądaniu TVN HD na nboxach z E2 - szatkuje.

Postprzez Pan eFka » 4 maja 2014, o 20:13

Specjalnie pogrubiłem lokalizację pliku. Znajdziesz ją w pierwszym poście tematu.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T


Opcje

Poprzednia stronaNastępna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u