Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Rozwiązany] Po wgraniu Hyperion Image v3 tuner wyświetla NAND B4T i stoi

Po wgraniu Hyperion Image v3 tuner wyświetla NAND B4T i stoi

Postprzez browarniak » 1 gru 2013, o 01:06

Witam
Mam problem z moim Nboxem , a mianowicie postanowiłem polepszyć sobie życie i wgrać sobie HYPERIONA v3 na swojego Nboxa ( do tej pory miałem OPENPLI 8.3 ) i postąpiłem zgodnie z wskazówkami zawartymi w temacie " Aktualizacja image nBox Enigma2 na Hyperion Image v3" . No i klops ponieważ niby ubot jest ok i proces wgrywania softu kończy się pięknie update OK to po przezerowaniu tonera na wyświetlaczu mam tylko " NAND B4TEAM i nie startuje :( . Gdy wgram ponownie OPENPLI 8.3 i przejdę na NAND Lamer to wszystko gra super , ale nadal nie mam HYPERIONA v3 . Coś pewnie źle robię , ale co ???
Proszę o pomoc .

-- Nowy post 1 gru 2013, o 01:28 --

Dodam jeszcze że właśnie wgrałem Zero_v2 i też działa tylko HYPERIONY nie chcą działać .
Avatar użytkownika
browarniak
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 32
Dołączył(a): 30 lis 2013, o 13:34
Podziękował: 3 razy
Podziękowań: 2 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: Cyfrowy Polsat + DVB-T

Problemy - nBox BSKA BSLA z Enigma2

Postprzez Pan eFka » 1 gru 2013, o 10:27

Gdzie wgrywasz image? Do nand? Wgrałeś env?
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Problemy - nBox BSKA BSLA z Enigma2

Postprzez browarniak » 1 gru 2013, o 10:48

Tak wgrywam do NAND I jest env . Co ciekawe np Nebula zero wgrywa się , openpli też . Tylko Hyperione nie chce wystartować po niby normalnym wgraniu się
Avatar użytkownika
browarniak
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 32
Dołączył(a): 30 lis 2013, o 13:34
Podziękował: 3 razy
Podziękowań: 2 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: Cyfrowy Polsat + DVB-T

Problemy - nBox BSKA BSLA z Enigma2

Postprzez Pan eFka » 1 gru 2013, o 11:00

  • Wrzuć rozpakowane pliki Image Hyperiona na pendriva.
  • Wejdź do rozpakowanego Archiwum uboota. Wejdz do katalogu NAND.
  • Skopiuj z niego plik update wrzuć na pendriva.
  • Jak Ci wyskoczy Nand B4t strzałką na panelu przerzuć na update i wciśnij ok i czekaj.
  • Jak już wrzuci Ci się wszystko odłącz z prądu podłącz jeszcze raz i na starcie tunera wybierz NAND b4t wciśnij ok i czekaj.

Na penie powinny się znajdowac:
update
uImage
rootfs.img
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Problemy - nBox BSKA BSLA z Enigma2

Postprzez browarniak » 1 gru 2013, o 11:05

Wgrałem na pena pliki Hyperiona rootfs.img , uImage i z katalogu NAND plik update , odpaliłem dekoder , ustawiłem UPDATE USB , po komunikacie UPDATE OK wyłączyłem dekoder z prądu i po ponownym podłączeniu wybrałem NAND B4Team i stoi i nic się nie dzieje .
Avatar użytkownika
browarniak
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 32
Dołączył(a): 30 lis 2013, o 13:34
Podziękował: 3 razy
Podziękowań: 2 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: Cyfrowy Polsat + DVB-T

Problemy - nBox BSKA BSLA z Enigma2

Postprzez Pan eFka » 1 gru 2013, o 11:14

Ściągnij tą paczkę i skopiuj plik z katalogu hyperionandlater_update. Jest w paczce plik update. Sformatuj pendriva. Wrzuć pliki z image i wtedy dorzuć plik update z katalogu hyperionandlater_update. Powinno zadziałać :)
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Problemy - nBox BSKA BSLA z Enigma2

Postprzez browarniak » 1 gru 2013, o 11:18

A skąd to ściągnąć , nie widzę linka . Fajnie by było jak by ruszyło , sidziałem do 3.00 rano i się starałem się odpalić Hyperiona i nic .
Avatar użytkownika
browarniak
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 32
Dołączył(a): 30 lis 2013, o 13:34
Podziękował: 3 razy
Podziękowań: 2 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: Cyfrowy Polsat + DVB-T

Problemy - nBox BSKA BSLA z Enigma2

Postprzez Pan eFka » 1 gru 2013, o 11:21

Tak szybko chciałem Ci odp, że zapomniałem go wkleić :lol: Pliki update e2 hyperion & nebula Przepraszam :)
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Problemy - nBox BSKA BSLA z Enigma2

Postprzez browarniak » 1 gru 2013, o 11:32

Ok fajnie Ale nie mogę nic zassać , nie wiem dlaczego może jestem na tym forum za świeży "Możliwość pobierania plików po napisaniu min. 2 postów na forum." . Poszuka tych plików gdzieś w necie może się uda.

-- Nowy post 1 gru 2013, o 11:36 --

Sory to wina była kompa już się ściąga
Avatar użytkownika
browarniak
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 32
Dołączył(a): 30 lis 2013, o 13:34
Podziękował: 3 razy
Podziękowań: 2 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: Cyfrowy Polsat + DVB-T

Problemy - nBox BSKA BSLA z Enigma2

Postprzez Pan eFka » 1 gru 2013, o 11:40

Właśnie tak myślałem :) bo postów masz 8 więc spokojnie 2 przekroczyłeś :)
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T


Opcje

Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u