Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Rozwiązany] Po wgraniu Hyperion Image v3 tuner wyświetla NAND B4T i stoi

Problemy - nBox BSKA BSLA z Enigma2

Postprzez browarniak » 1 gru 2013, o 11:47

Czy dobrze zrozumiałem : z tego co zassałem przegrać na pena z katalogu hyperionandlater_update plik update i pliki Hyperiona uImage i rootfs.img no i USB UPDATE . Czyli zamiast pliku update z katalogu NAND ten z zassanej paczki ??
Bo jak tak zrobiłem to nic nie pomogło nadal po wgraniu stoi na NAND B4Team
Avatar użytkownika
browarniak
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 32
Dołączył(a): 30 lis 2013, o 13:34
Podziękował: 3 razy
Podziękowań: 2 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: Cyfrowy Polsat + DVB-T

Problemy - nBox BSKA BSLA z Enigma2

Postprzez Pan eFka » 1 gru 2013, o 11:54

Co Ci się wyświetla jak wgrywasz image na wyświetlaczu boxa?
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Problemy - nBox BSKA BSLA z Enigma2

Postprzez browarniak » 1 gru 2013, o 12:00

Oj dużo rzeczy np teraz WRITE rootfs.img a teraz UPDATE OK
Tak sobie myślę czy przyczyna nie leży w ENV ponieważ w opisie w paczce zassanej jest napisane : Uwaga przyjeto standardowo start z NAND B4T na pozycji 7 w ENV !!!!!!
A jak paczę w programie saveenv_120311 jest na pozycji 8

-- Nowy post 1 gru 2013, o 12:05 --

DZIAŁA , nagle po 3 próbie na ekranie pokazał się HYPERION . Wielkie dzięki za pomoc . Jesteś kolego wielki po tak długim czasie w końcu ktoś mi pomógł wgrać Hyperiona .
DZIĘKI
Teraz pozostaje poustawiać wszystko i bawić się . :jupi:
Avatar użytkownika
browarniak
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 32
Dołączył(a): 30 lis 2013, o 13:34
Podziękował: 3 razy
Podziękowań: 2 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: Cyfrowy Polsat + DVB-T

Problemy - nBox BSKA BSLA z Enigma2

Postprzez Pan eFka » 1 gru 2013, o 12:10

Nie ma za co od tego mamy opcję dziękuję :) Miłej zabawy, bo jest czym się bawić :browar: W dziale downloadu mamy jeszcze projektowane bootloga przez naszą Ekipę jak chcesz ;)
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Problemy - nBox BSKA BSLA z Enigma2

Postprzez browarniak » 1 gru 2013, o 12:13

A jakie jest hasło i togin do połączenia przez np. TotalComandera???
Avatar użytkownika
browarniak
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 32
Dołączył(a): 30 lis 2013, o 13:34
Podziękował: 3 razy
Podziękowań: 2 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: Cyfrowy Polsat + DVB-T

Problemy - nBox BSKA BSLA z Enigma2

Postprzez Pan eFka » 1 gru 2013, o 12:25

user: root
Password: pkteam

Jeżeli będziesz chciał je zmienić to jest możliwość poprzez telneta :)
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Problemy - nBox BSKA BSLA z Enigma2

Postprzez browarniak » 1 gru 2013, o 12:30

Oki dzięki
Avatar użytkownika
browarniak
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 32
Dołączył(a): 30 lis 2013, o 13:34
Podziękował: 3 razy
Podziękowań: 2 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: Cyfrowy Polsat + DVB-T

Po wgraniu Hyperion Image v3 tuner wyświetla NAND B4T i stoi

Postprzez Pan eFka » 1 gru 2013, o 12:34

Problem rozwiązany, więc zamykam. Jakbyś miał jakieś inne pytania napisz osobny temat :)
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T


Opcje

Poprzednia strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u