Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Dyskusja] Problemy - nBox BSKA BSLA z Enigma2

Problemy - nBox BSKA BSLA z Enigma2

Postprzez Pan eFka » 1 gru 2013, o 12:33

Sam wiem ile na samym początku sprawia ten dekoder z enigma. Wszystko dlatego, że nie mamy wiedzy na ten temat. Jeżeli masz jakiś problem to pisz śmiało :)
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Problemy - nBox BSKA BSLA z Enigma2

Postprzez daroone24 » 11 mar 2014, o 08:04

witam!
Zachęcony zaproszeniem opisuje moj problem i prosze o łopatologie zebym mogł to wszystko pojąć.
A więc :
Kupiłem nboxa z E2 plus karta nieaktywowana (kupione allegro bede zmuszony wystawic negatywa)
opis super wszystko do odbiorua tu tylko na poczatek kilka programów po aktywacji dalej to samo pare podstawowych programów.
coś już poczytałem u was
nboxa mam połączonego z liveboxem kablem internetowym i jak na laptopie proba łączenia TOTALEM cały czas info ze połonczenie nie powiodło sie
jak to połączenie ustawić zeby to zadziałało .
no i oczywiście prosze jesli to możliwe o dalszą prosta droge do sukcesu z moim problemem.
pozd.
Avatar użytkownika
daroone24
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 13
Dołączył(a): 7 mar 2014, o 12:10
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK HD

Problemy - nBox BSKA BSLA z Enigma2

Postprzez DominiK » 11 mar 2014, o 17:53

daroone24 napisał(a):witam!
Zachęcony zaproszeniem opisuje moj problem i prosze o łopatologie zebym mogł to wszystko pojąć.
A więc :
Kupiłem nboxa z E2 plus karta nieaktywowana (kupione allegro bede zmuszony wystawic negatywa)


Zaraz ,zaraz z jakiego powodu chcesz wystawić negatywa ? Za to że karta nieaktywowana ? W zestawach ZAWSZE karty są nie aktywowane, więc nie rozumiem co tu takiego dziwnego.

daroone24 napisał(a):nboxa mam połączonego z liveboxem kablem internetowym i jak na laptopie proba łączenia TOTALEM cały czas info ze połonczenie nie powiodło sie
jak to połączenie ustawić zeby to zadziałało .
no i oczywiście prosze jesli to możliwe o dalszą prosta droge do sukcesu z moim problemem.


W sensie że Total Comanderem ? Jaki dokładnie masz soft w dekoderze?
Obrazek
nBox @ BZXB + NC+ na karte
Technologie to nasze życie!
Avatar użytkownika
DominiK
Mod Team
Mod Team
 
Posty: 573
Dołączył(a): 18 lis 2012, o 15:23
Lokalizacja: Wieliczka
Podziękował: 65 razy
Podziękowań: 11 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+ + DVB-T

Problemy - nBox BSKA BSLA z Enigma2

Postprzez Pan eFka » 11 mar 2014, o 18:35

Pytanie z innej beczki znasz adres IP dekodera? Jaki masz login i haslo? Jeżeli nic nie grzebałeś przy sofcie to napisz jaki masz soft. Wtedy podam Ci haslo i login na dekoder.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Problemy - nBox BSKA BSLA z Enigma2

Postprzez daroone24 » 12 mar 2014, o 07:44

dziekuje za szybkie zainteresowanie sie tematem.
adres IP znam co do softu to znalazłem coś takiego Version:Release 8.3.0
a teraz opis nboxa którego zakupiłem.
Sprzedam nowy tuner nbox ADB 5800S, który został zakupiony na własność w ofercie NC+ MIX na kartę jako odnowiony przez operatora.
.W skład sprzedawanego zestawu wchodzą:
Tuner ADB ITI-5800S BSKA z Enigmą2 OpenPli 8.3.0+TVN fix+IPTV wgraną do pamięci NAND (na życzenie kupującego inny dowolny soft).
Nie aktywowana karta z najnowszej oferty NC+ MIX zakupiona razem z dekoderem (1 miesiąc gratis na start z C+).
Zasilacz.
Pilot . Nowe baterie do pilota. Instrukcja obsługi tunera.Oryginalne opakowanie.
Tuner świeżo zakupiony i przerobiony, folia na wyświetlaczu.W kwestii zalet takiego sprzętu z wgranym systemem Enigma2 nie będę się rozpisywał, zainteresowani wiedzą co on potrafi.
Dla mnie najważniejsze cechy to : wielosystemowy czytnik kart,
odtwarzanie filmów oraz muzyki w różnych formatach,
przeglądanie zdjęć,
po podłączeniu sieci internet, oglądanie filmów np. z YOUTUBE,
radio internetowe,
tworzenie własnych list kanałów oraz możliwość wgrywania ich przez LAN,
wbudowana karta sieciowa LAN i możliwość podłączenia karty bezprzewodowej WLAN na usb,
możliwość odtwarzania filmów z dysku komputera podłączonego do sieci,
możliwość instalowania pluginów (wtyczek) o różnorakich funkcjonalnościach.
Dekoder przerobiony bez skrobania kleju, bez wymiany flasha.
Zworka służąca do uruchamiania uboota głównego A20 oraz zapasowego A19 wyprowadzona na górę płyty głównej i odpowiednio opisana.
W trakcie przeróbki tunera na Linux zostały wymienione wszystkie wrażliwe kondensatory w module zasilania i głowicy.


ps.do negatywa w opisie niepodane jest ze jeszcze trzeba cos dodatkowo działać z kartą czy tunerem.
Ostatnio edytowano 12 mar 2014, o 19:03 przez DominiK, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Proszę wszelkie opisy wklejać do tagu quote.
Avatar użytkownika
daroone24
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 13
Dołączył(a): 7 mar 2014, o 12:10
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK HD

Problemy - nBox BSKA BSLA z Enigma2

Postprzez Pan eFka » 12 mar 2014, o 18:09

Login: root
hasło: root lub puste pole
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Problemy - nBox BSKA BSLA z Enigma2

Postprzez kaspian » 12 mar 2014, o 18:30

Z tego co widzę aktywowałeś kartę.Brak wielu kanałow to kwestia braku RSA.Poczytaj na forum sobie o tym.Albgo na innych forach jak będziesz miał loga z cinemax hd to podlicze RSA w drodze wyjątku.Wtedy kanały parowane będą...
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 379
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

Problemy - nBox BSKA BSLA z Enigma2

Postprzez daroone24 » 12 mar 2014, o 21:05

Mam łącze za pomocą programu DCC-E2 czy mogę liczyć na dalszą pomoc z waszej strony????
gdzie szukać tych logów?
0100,0B01:0C26|NC+|Cinemax 2 HD
0100,0B01:3B67|NC+|Cinemax HD Eastern Europe czy chodzi o to ????
Avatar użytkownika
daroone24
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 13
Dołączył(a): 7 mar 2014, o 12:10
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK HD

Problemy - nBox BSKA BSLA z Enigma2

Postprzez Pan eFka » 15 mar 2014, o 11:23

w webif oscama
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Problemy - nBox BSKA BSLA z Enigma2

Postprzez daroone24 » 16 mar 2014, o 09:23

[webif]
httpport = 8888
httpuser =
httppwd =
httprefresh = 10
httphideidleclients = 1
httpallowed = 127.0.0.1,192.168.0.0-192.168.255.255
skopiowane wszystko co tam było.
Avatar użytkownika
daroone24
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 13
Dołączył(a): 7 mar 2014, o 12:10
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK HD


Opcje

Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u