Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Dyskusja] Problemy - nBox BSKA BSLA z Enigma2

Problemy - nBox BSKA BSLA z Enigma2

Postprzez kaspian » 29 mar 2014, o 21:16

skoro chodzą nie parowane to musisz coś skopane mieć [przy ustawianiu RSA...pisałem żebyc dal znac na gg to zdalnie zrobię ( nie to nie)
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 380
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

Problemy - nBox BSKA BSLA z Enigma2

Postprzez skukany » 31 maja 2014, o 13:37

Witam mam 2 problemy z enigmą 2 a dokładnie z dekoderem BSKA

1.Nie odbiera mi kanalów które mam w pakiecie czyli zagranicznych w tym discovery,axn itd....
2.Jak nagrywać materiał na pendrive a potem zrzucać go na pc ?
Avatar użytkownika
skukany
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 3
Dołączył(a): 31 maja 2014, o 13:34
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Problemy - nBox BSKA BSLA z Enigma2

Postprzez Pan eFka » 31 maja 2014, o 17:34

A czy masz rsa? Czy nie działają tylko kanały parowane?
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Problemy - nBox BSKA BSLA z Enigma2

Postprzez skukany » 1 cze 2014, o 13:49

nie wiem co to rsa ale pewnie nie mam xD kanały parowane czyli ?
Avatar użytkownika
skukany
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 3
Dołączył(a): 31 maja 2014, o 13:34
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Problemy - nBox BSKA BSLA z Enigma2

Postprzez pumba_mumba » 1 cze 2014, o 16:43

1. RSA jest to klucz parujący, który jest w karcie dekodera i trzeba go wyliczyć.

2. Do nagrywania na usb wystarczy tylko odpowiednia konfiguracja w menu i tyle. Na kompie odpowiednie kodeki. Nigdy nie miałem problemu z odtworzeniem czegokolwiek na komputerze.
Obrazek
Avatar użytkownika
pumba_mumba
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
 
Posty: 80
Dołączył(a): 11 sie 2013, o 15:35
Lokalizacja: Leszno
Podziękował: 1 razy
Podziękowań: 3 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: C+ + DVB-T

Problemy - nBox BSKA BSLA z Enigma2

Postprzez skukany » 1 cze 2014, o 17:27

gdzie go znaleźć ? i jak nagrywać na usb ?
Avatar użytkownika
skukany
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 3
Dołączył(a): 31 maja 2014, o 13:34
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Problemy - nBox BSKA BSLA z Enigma2

Postprzez pumba_mumba » 1 cze 2014, o 19:35

W webif oscama czyli nr ip dekodera w przeglądarkę www http://ip.dekodera:port czyli coś takiego http://192.168.1.2:8888 adres dekodera możesz znaleźć w opcjach ustawienia sieci. Lub możesz wyciągnąć logi programatorem pheonix.

Ustaw podłącz pendriva pod usb w opcjach ustaw ścieżkę gdzie ma nagrywać i jazda ;)
Obrazek
Avatar użytkownika
pumba_mumba
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
 
Posty: 80
Dołączył(a): 11 sie 2013, o 15:35
Lokalizacja: Leszno
Podziękował: 1 razy
Podziękowań: 3 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: C+ + DVB-T

Problemy - nBox BSKA BSLA z Enigma2

Postprzez kaspian » 1 cze 2014, o 20:42

Ogólnie RSA tylko z karty BSKA/BSLA odczyt phoenixem na pm i moze sie policzy;p ale to w drodze wyjątku.( ogólnie nie wspieramy tutaj takiego działania)
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 380
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

Problemy - nBox BSKA BSLA z Enigma2

Postprzez donk » 16 cze 2014, o 14:05

Witam. Mam pytanko. Otóż mam posiadam nbox'a bska na jego pokładzie e2 hyperion v4. Co zmienić w ustawieniach nbox'a żeby przy wyłączeniu/włączeniu go automatycznie wyłączał/włączał się telewizor (tv podłączony przez hdmi do dekodera)?? Wcześniej miałem openPli i taka opcja była.

edit. Jeszcze mam pytanko. Czy mogę odbierać jakieś kanały z satelity jeśli nie mam włożonej żadnej karty? Jeśli tak to jak to zrobić na hyperionie v4.
Pozdrawiam
Avatar użytkownika
donk
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 17
Dołączył(a): 21 lut 2014, o 13:04
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka

Problemy - nBox BSKA BSLA z Enigma2

Postprzez pumba_mumba » 16 cze 2014, o 15:12

donk napisał(a):Witam. Mam pytanko. Otóż mam posiadam nbox'a bska na jego pokładzie e2 hyperion v4. Co zmienić w ustawieniach nbox'a żeby przy wyłączeniu/włączeniu go automatycznie wyłączał/włączał się telewizor (tv podłączony przez hdmi do dekodera)?? Wcześniej miałem openPli i taka opcja była.


HDMI CEC

donk napisał(a):edit. Jeszcze mam pytanko. Czy mogę odbierać jakieś kanały z satelity jeśli nie mam włożonej żadnej karty? Jeśli tak to jak to zrobić na hyperionie v4.
Pozdrawiam


FTA powinny hulać normalnie :)
Obrazek
Avatar użytkownika
pumba_mumba
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
 
Posty: 80
Dołączył(a): 11 sie 2013, o 15:35
Lokalizacja: Leszno
Podziękował: 1 razy
Podziękowań: 3 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: C+ + DVB-T


Opcje

Poprzednia stronaNastępna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


stat4u