Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Dyskusja] Problemy - nBox BSKA BSLA z Enigma2

Problemy - nBox BSKA BSLA z Enigma2

Postprzez kaspian » 6 gru 2015, o 13:31

To zaczyna wyglądac na problem z kondziorami na głowicy.Brak pojemności= problemy.
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 386
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

Problemy - nBox BSKA BSLA z Enigma2

Postprzez yorgus » 6 gru 2015, o 17:53

Pewnie to zabrzmi głupio , no ale jestem laik w temacie zwłaszcza nowym , z tego co mi się udało zobaczyć :
ENIGMA: 2013-03-31 -master
Version: Release 8.6.0 2014-06-25
Wersja frontprocesora :0
wykryto tunery: Tuner A STB0899 Multistandard (DVB

Dodatkowo zakupiony z
http://allegro.pl/nbox-bska-enigma2-8-6-nowy-pilot-nc-gw-mpeg-4-i5761656913.html
Avatar użytkownika
yorgus
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 5
Dołączył(a): 5 gru 2015, o 10:15
Lokalizacja: płock
Podziękował: 1 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Problemy - nBox BSKA BSLA z Enigma2

Postprzez kaspian » 6 gru 2015, o 18:54

Jeśli po wyłączeniu go masz problemy z dostrojenie nieydane lub temu pdobne to najpewniej kondensatory jednak wadliwe. :pijaki: Możliwe że masz coś z kablem.Czasem pomaga poruszenie głowicy z kablem.
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 386
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

Problemy - nBox BSKA BSLA z Enigma2

Postprzez yorgus » 6 gru 2015, o 20:49

Dzięki za odp
Wychodzi na to że sprzedawca po raz 2 dał ciała....;( szkoda bo będzie mnie czekała wymiana lub naprawa.
A jeszcze pociągnę Was o tą jedną kwestię wyjścia sygnału audio, który pisałem wcześniej pewno cosik też jest zrypane w sprzęcie ....;(

-- Nowy post 27 gru 2015, o 22:43 --

yorgus napisał(a):A jeszcze pociągnę Was o tą jedną kwestię wyjścia sygnału audio, który pisałem wcześniej pewno cosik też jest zrypane w sprzęcie ....;(


Powiedzcie czy ten sygnał audio np z czinczy lub euro powinien działać równolegle jak dekoder jest spięty z tv przez kabel hdmi, chce mieć dźwięk na amplitunerze, a nie mam innego wejścia - sprzęcik ma kilka lat ;).
Avatar użytkownika
yorgus
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 5
Dołączył(a): 5 gru 2015, o 10:15
Lokalizacja: płock
Podziękował: 1 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Problemy - nBox BSKA BSLA z Enigma2

Postprzez blackhawk » 19 sty 2016, o 22:40

Koledzy mam taki problem , zaktualizowałem dekoder , aktualizacja przebiegła dobrze tzn nie było błędów w zapisie softu wyskoczył napis OK odłączyłem od prądu wyciągnąłem USB i włączyłem dekoder . Dekoder się włącza pokazuje się godzina na dekoderze i nie da się nic zrobić na TV brak sygnału tzn bark obrazu czym to może być spowodowane ?
NBox
Avatar użytkownika
blackhawk
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 7
Dołączył(a): 19 sty 2016, o 22:32
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Problemy - nBox BSKA BSLA z Enigma2

Postprzez kaspian » 20 sty 2016, o 14:28

@ na pilocie i zmienić na scart. :pijaki:
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 386
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

Problemy - nBox BSKA BSLA z Enigma2

Postprzez blackhawk » 20 sty 2016, o 14:30

jest brak obrazu to jak mam zmienić
Avatar użytkownika
blackhawk
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 7
Dołączył(a): 19 sty 2016, o 22:32
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Problemy - nBox BSKA BSLA z Enigma2

Postprzez kaspian » 20 sty 2016, o 22:52

Naciskaj @az pokaze sie obraz zapewne masz po scart wpięte A nbox domyślbnie wstanie na HDMi...nie spróbował a sie rzuca :git: :snajper:
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 386
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

Problemy - nBox BSKA BSLA z Enigma2

Postprzez sewol » 2 mar 2016, o 14:06

Witajcie, mam następujący problem: odebrałem nbox bska po wgraniu E2 i chciałem uruchomić Openwebif. Postępowałem zgodnie z instrukcją znalezioną w sieci zainstalowałem VLC i zaznaczyłem podczas instalacji tylko wtyczki, po podaniu adresu ip w przeglądarce komputer łączył się z tunerem ale po wybraniu kanału z bukietu mogłem ściągnąć tylko plik "strem" który po otwarciu informował o konieczności zaktualizowania biblioteki multimediów, to nic nie dało . Potem zacząłem kombinować w konfiguracji nboxa. I zmieniłem logowanie do Openwebif , zaznaczyłem chyba uwierzytelnienie hasłem. Nie mogę się teraz zalogować . W info systemu mam: ENIGMA: 2013-03-31 -master Version: Release 8.6.0 2014-06-25 Wersja frontprocesora :0 .Możecie podpowiedzieć jakie jest hasło w tej wersji oprogramowania i użytkownik . Albo jak zresetować , przywrócić do poprzedniej wersji. Z góry dziękuje bardzo.
Avatar użytkownika
sewol
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 2
Dołączył(a): 2 mar 2016, o 13:43
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: C+ + DVB-T

Problemy - nBox BSKA BSLA z Enigma2

Postprzez kaspian » 2 mar 2016, o 19:39

domyślnie jest sam login : root hasła brak by działało logowanie aytoryzacyjne musisz nadac haslo komendą passwd telnetem
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 386
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T


Opcje

Poprzednia stronaNastępna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u