Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Problem] problem z zacianiem;/

problem z zacianiem;/

Postprzez P3ndr4k » 26 wrz 2014, o 14:03

Witam, mam dość duży problem z emu na Nbox BSKA ponieważ kiedy ustawiam obojętnie jaki z pobranych w pluginach to zacina mi szar lub wogóle nie działa.
Może mi ktoś powiedzieć gdzie mogę pobrać jakieś binki do emu żeby mi nie cięło na kanałach i wogole działało... bo jak na razie nie mogę sobie z tym poradzić instalowałem rożne oscamy ze strony http://download.oscam.cc/index.php?order=rating&direction=1&directory=1.20_TRUNK/sh4-qboxhd&PHPSESSID=rtim5q7ehosb5rebe1avdpr0g3 ale co bym nie zainstalować to w emu po wciśnięciu na pilocie 2x niebieski nie mogę wybrać tego co zainstalowałem nie wiem dlaczego;/

Może mi ktoś to wyjaśnić co źle robię i dlaczego tak zacina?

jeśli mam coś podać to proszę napiszcie to wszystko podam..:(

oczywiscie soft mam HYPERION V4
Avatar użytkownika
P3ndr4k
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 6
Dołączył(a): 19 sty 2014, o 21:30
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka

Re: Odp: problem z zacianiem;/

Postprzez Pan eFka » 26 wrz 2014, o 17:16

Pokaz configi.

Wysyłane z mojego LG-D605 za pomocą Tapatalk 2
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

problem z zacianiem;/

Postprzez P3ndr4k » 26 wrz 2014, o 21:07

Kod: Zaznacz cały
# oscam.server generated automatically by Streamboard OSCAM 1.20-unstable_svn build #7188
# Read more: http://streamboard.gmc.to/svn/oscam/trunk/Distribution/doc/txt/oscam.server.txt

[reader]
label                         = reader_down
protocol                      = internal
device                        = /dev/sci0
detect                        = cd
mhz                           = 500
cardmhz                       = 357
group                         = 2
emmcache                      = 1,2,3

[reader]
label                         = cccam-reader
description                   = sharing
protocol                      = cccam
device                        = IP,PORT
user                          = LOGIN
password                      = HASLO
inactivitytimeout             = 1
caid                          = 0100
group                         = 2
cccversion                    = 2.2.1



# oscam.conf generated automatically by Streamboard OSCAM 1.00-unstable_svn build #4158
# Read more: http://streamboard.gmc.to/oscam/browser ... m.conf.txt

[global]
logfile = stdout
disablelog = 0
disableuserfile = 0
usrfileflag = 0
clienttimeout = 5000
fallbacktimeout = 2500
clientmaxidle = 120
cachedelay = 120
bindwait = 120
netprio = 0
clientdyndns = 0
resolvedelay = 30
unlockparental = 0
nice = 10
serialreadertimeout = 1500
maxlogsize = 10
waitforcards = 1
preferlocalcards = 0
saveinithistory = 1
readerrestartseconds = 5
resolvegethostbyname = 0

[cccam]
port = 
reshare = 10
ignorereshare = 0
version = 2.2.1
updateinterval = 240
minimizecards = 0
keepconnected = 1

[dvbapi]
enabled = 1
au = 0
boxtype = nbox
user = nbox
pmt_mode = 1
priority = 1803,0100,0B00

[webif]
httpport = 5555
httpuser = oscam
httppwd = oscam
httpcss =
httptpl =
httpscript =
httprefresh = 5
httpallowed = 127.0.0.1,7.0.0.1-255.255.255.225
httphideidleclients =
httpreadonly =
tpreadonly =


# oscam.user generated automatically by Streamboard OSCAM 1.20-unstable_svn modif by le_loup build #6503
# Read more: http://streamboard.gmc.to/svn/oscam/tru ... m.user.txt

[account]
user = nbox
pwd = nbox
group = 1,2,3,4
cccreshare = 10
cccignorereshare = 0
cccstealth = 0
keepalive = 1
numusers = 0
penalty = 0



Jeśli są złe to mogę zmienić na inne może są jakieś nowe lepsze bo na tym u innego dostawcy mi czasem przycinalo a teraz juz nie ma wogole obrazu;/

Prosze o pokierowanie mnie co mam z tym zrobic

jak cos jeszcze mam podac to prosze napiszcie
Avatar użytkownika
P3ndr4k
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 6
Dołączył(a): 19 sty 2014, o 21:30
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka

problem z zacianiem;/

Postprzez Pan eFka » 27 wrz 2014, o 04:39

To ma być lokalnie? Czy poza lokal tez? Z jaką karta to ma chodzić?
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

problem z zacianiem;/

Postprzez P3ndr4k » 27 wrz 2014, o 08:44

ma byc pozalokalne i raczej bez karty chyba ze musowo to nc+
Avatar użytkownika
P3ndr4k
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 6
Dołączył(a): 19 sty 2014, o 21:30
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka

problem z zacianiem;/

Postprzez kaspian » 28 wrz 2014, o 12:47

Winni są dawcy nie configi...Jak chcesz się przekonać że wszystko działa ok to PM....Wklej loga z zacieć i z działania oscama...jakie masz czasy..

to powiem ci co jest grane.
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 383
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

problem z zacianiem;/

Postprzez P3ndr4k » 29 wrz 2014, o 11:40

z zacinaniem już sobie poradziłem (tak mi sie wydaje)

mam teraz inny problem a mianowicie gdy przełączam kanał to nie włącza sie odrazu, a zeby zaczol dzialac to musze wejsc w meu 2x niebieski i kliknąć stop a potem stat oscam i zaskakuje i działa wtedy kanala dlaczego tak moze byc? niektore kanały odrazu działają ale większość własnie tak się dzieje

oscam jaki proboje wlaczyc to 7188 bo zaden inny nie dziala z pobranych w pluginach;/

skąd można pograc jeszcze jakieś bin dobre które sa sprawdzone i fajnie dzilaja?

lub jak przerobić linijke cccam i jakie configi wgrać zeby działało na mgccam? (o ile tak sie da?)

A może znalazł by się ktoś tak miły na forum kto mógłby mi sprawdzić to przez teamviever i poustawiać bo może coś mam źle ustawione.
Avatar użytkownika
P3ndr4k
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 6
Dołączył(a): 19 sty 2014, o 21:30
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka

problem z zacianiem;/

Postprzez Pan eFka » 29 wrz 2014, o 19:39

_________________________________


NIE WSPIERAMY SHARINGU!


_________________________________
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T


Opcje


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u