Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Rozwiązany] Problem z wystartowaniem całego pakietu N HD oraz LAN

Problem z wystartowaniem całego pakietu N HD oraz LAN

Postprzez 1jager1 » 23 lut 2015, o 19:07

Witam,
od razu zaznaczam, że próbowałem wyczytać z forum tutejszego i innych jak poradzić sobie z tematem ale... widocznie nie potrafię załapać... może brakuje tylko jednego ogniwa i pójdzie?... Wyjasniam problem:
- nbox 5800 s bska z e2 - kupiony od osoby na własność [ wczesniej oglądał tam canal +]
- karta N hdtv [niebieska ] - wczoraj aktywowałem i jet już pakiet premium dostępny [ zweryfikowałem na www]
- talerz sat ustawiony odpowiednio - wczesniej wykorzystywany do TNK SD z arivą.
Działają mi jedynie kanały FTA... [ ściagnąłem dzisiaj po fscanie nowa listę programową ]
Prawdopodobnie nie mam własciwego oscam?... ale jak to zmienić?...
Nie działa mi też internet w nbox - mam podpięty kabel ethernet LAN - ale nic...
Liczę na pomoc i wyrozumiałość z Waszej strony.
Z góry dziekuję - chętnie skorzystam z opcji PW i np GG - to chyba najszybciej będzie w wymianie info? Mogę tez zadzwonić... :)
Avatar użytkownika
1jager1
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 8
Dołączył(a): 23 lut 2015, o 17:55
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK SD

Problem z wystartowaniem całego pakietu N HD

Postprzez Pan eFka » 23 lut 2015, o 22:30

A konfigurowałeś chociaż oscama oraz sieć?
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Problem z wystartowaniem całego pakietu N HD

Postprzez kaspian » 24 lut 2015, o 00:11

1>ustawic sieć lan :
2-->>oscam
3.Oglądamy
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 380
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

Problem z wystartowaniem całego pakietu N HD

Postprzez 1jager1 » 24 lut 2015, o 09:15

kaspian napisał(a):1>ustawic sieć lan :
2-->>oscam
3.Oglądamy

miło, że tak piszecie - tyle tylko, że to, to ja wiem.... Nie wiem jedynie jak? i o to prosiłem w poście... Nie co mam ustawić tylko JAK mam to [ oscam i LAN ] ustawić...
Avatar użytkownika
1jager1
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 8
Dołączył(a): 23 lut 2015, o 17:55
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK SD

Problem z wystartowaniem całego pakietu N HD

Postprzez kaspian » 24 lut 2015, o 20:10

Minimum zainteresowania podstawowym menu dekodera....Menu--->>(opt)ustawienia--->>system-->>Sieć--->>Uzyj intefejsu tak i uzyj dhcp tak
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 380
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

Problem z wystartowaniem całego pakietu N HD

Postprzez 1jager1 » 25 lut 2015, o 10:43

Dzięki ale tą opcję mam tak zaznaczoną... i nie łączy chyba z siecią :( puginy nie działają... "błąd" lokalizacji
Avatar użytkownika
1jager1
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 8
Dołączył(a): 23 lut 2015, o 17:55
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK SD

Problem z wystartowaniem całego pakietu N HD

Postprzez kaspian » 25 lut 2015, o 18:47

Czy w ustawieiach sieci po tescie pokazuje ci ip dekodera?
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 380
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

Problem z wystartowaniem całego pakietu N HD

Postprzez 1jager1 » 25 lut 2015, o 20:20

wszystkie jako "potwierdzony" poza [nameserwer]

-- Nowy post 26 lut 2015, o 20:28 --

WIELKIE PODZIĘKOWANIA DLA "Pan eFka"!!!! Z jego pomocą udało się wszystko powyjaśniać i działa mi nbox jak trzeba!!! :-)
Temat zatem można uznać za zamknięty.
Avatar użytkownika
1jager1
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 8
Dołączył(a): 23 lut 2015, o 17:55
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK SD


Opcje


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u