Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Problem] Problem z ustawieniami diseqc

Problem z ustawieniami diseqc

Postprzez weldslater » 15 lis 2014, o 15:36

pod tym mam
Kod: Zaznacz cały
Delay after enable voltage before switch command  0200


jeszcze coś zmieniać/restartować?
Avatar użytkownika
weldslater
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 12
Dołączył(a): 15 lis 2014, o 14:22
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK HD

Problem z ustawieniami diseqc

Postprzez Pan eFka » 15 lis 2014, o 16:12

Tu daj
Kod: Zaznacz cały
0250

i zrób pełny restart tunera. Po tym zabiegu odpal diseqc tester.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Problem z ustawieniami diseqc

Postprzez weldslater » 15 lis 2014, o 16:18

Odpaliłem diseqc tester i nadal to samo tzn. na porcie B "nic nie znaleziono"
Zrobiłem też pełen restart tunera
Avatar użytkownika
weldslater
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 12
Dołączył(a): 15 lis 2014, o 14:22
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK HD

Problem z ustawieniami diseqc

Postprzez Pan eFka » 15 lis 2014, o 16:26

Wejdz w ustawienia glowic najedz na tuner do ktorego wpieta jest astra odłacz kabel antenowy wcisnij ok na pilocie i wtedy szybko podłącz.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Problem z ustawieniami diseqc

Postprzez weldslater » 15 lis 2014, o 16:35

Nie bardzo rozumiem. Czyli wchodzę w
ustawienia > szukanie kanałów > Konfiguracja tunera odłączam kabel wciskam ok i znowu podłączam tak? Tylko który kabel bo mam dwa antenowe od konwertera
Avatar użytkownika
weldslater
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 12
Dołączył(a): 15 lis 2014, o 14:22
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK HD

Problem z ustawieniami diseqc

Postprzez Pan eFka » 15 lis 2014, o 18:07

Masz monoblocka czy zeza? Opisz swoją instalację. ;)
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Problem z ustawieniami diseqc

Postprzez weldslater » 15 lis 2014, o 18:31

Więc posiadam konwerter INVERTO twin ULTRA. Mam antenę 70cm i dekoder nc+ z wgraną enigmą. Wcześniej wszystko grało. Dopóki nie zmieniłem stary konwerter na ten nowy. Jak włączam 1 lub 2 piszę "dostrojenie nie powiodło się" Mogę odbierać tylko TVN. Nie wiem jak wrócić ponownie do odbioru wszystkich kanałów.
Avatar użytkownika
weldslater
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 12
Dołączył(a): 15 lis 2014, o 14:22
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK HD

Problem z ustawieniami diseqc

Postprzez Pan eFka » 15 lis 2014, o 18:51

To jak chcesz z jednego konwertera bez monoblocka odbierać astrę? Skoro masz ustawionego na Hot Birda?
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Problem z ustawieniami diseqc

Postprzez weldslater » 15 lis 2014, o 18:54

Wcześniej też miałem jeden konwerter twin CORAB C120TWN i mogłem odbierać TVP 1 , 2 a także DOMO + i inne . Teraz po wymianie na INVERTO twin ULTRA nie mogę wcale. Nie wiem dlaczego tak się stało. Dlatego zwracam się o pomoc
Avatar użytkownika
weldslater
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 12
Dołączył(a): 15 lis 2014, o 14:22
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK HD

Re: Problem z ustawieniami diseqc

Postprzez Pan eFka » 15 lis 2014, o 20:02

To inaczej wejdz na kanał który Ci nie działa i włącz miernik sygnalu dla tego transpondera. Świeża lista kawałów?
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T


Opcje

Poprzednia stronaNastępna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u