Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Problem] Problem z uprawnieniami tnk smartHD

Tematy poświęcone odbiornikom marki Ferguson i im podobnym (niektóre modele Arion, DSR, He@d itd.)

Problem z uprawnieniami tnk smartHD

Postprzez AR342 » 3 wrz 2014, o 19:36

Witam ! Mam problem z dekoderem Ferguson 8900 HD . Model ID 06F2A247 Wersja H/W 1.00.00 Wersja S/W 11.09.8D . Mógłby ktoś polecić bardziej stabilnego softa który bez problemu łapał by uprawnienia TNK Smart HD , z góry dziękuję . Nie za bardzo łapie co to za soft który posiadam . Podobno dobrze radzi sobie soft Hiviona ( ale jaki ) i czy na tego obecnego jest szansa wgrania bez czyścika , nie posiadam kabla RS-232
Avatar użytkownika
AR342
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 3
Dołączył(a): 3 wrz 2014, o 18:07
Lokalizacja: internet
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: SMART HD+

Problem z uprawnieniami tnk smartHD

Postprzez Pan eFka » 3 wrz 2014, o 19:52

Powinien być pod tnk. Najlepiej najnowszy :) Nawet wiem że kiedyś mieliśmy chyba na forum, ale mamy kilka bug'ów w dziale download.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Problem z uprawnieniami tnk smartHD

Postprzez AR342 » 5 wrz 2014, o 19:07

Nawiązując do tematu , mam jeszcze 1 pytanko jeśli można . Zanim wgram soft Hivona , chciałbym zapytać bardziej kumatych niż ja co ta za soft w moim ferdku ? Jak wchodzę w Menu ->Zaawansowane -> Serial-> Port-> ( to mam disable,Calypso,Gladiator,SSSP protocol) jak wejdę w 3 ostatnie to mam : Do you want save changes? This will reset STB ( Czy chcesz zapisać zmiany? Spowoduje to zresetowanie STB ) TAK-NIE .
Avatar użytkownika
AR342
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 3
Dołączył(a): 3 wrz 2014, o 18:07
Lokalizacja: internet
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: SMART HD+

Re: Odp: Problem z uprawnieniami tnk smartHD

Postprzez Pan eFka » 9 wrz 2014, o 13:21

Chodzi o to ze, jak wybierzesz inna opcje to dekoder aby aktywować nowe ustawienia musi się zrestartować. Jaki masz soft info znajdziesz w ustawieniach swojego dekodera.

Wysyłane z mojego LG-D605 za pomocą Tapatalk 2
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T


Opcje


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u