Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

problem z tunerem nc+

problem z tunerem nc+

Postprzez brzozkaulster » 9 wrz 2015, o 14:55

Witam. Mam problem z tunerem nc+ enigma . Mianowicie zakupiłem tuner już przerobiony i oddałem go znajomemu do ustawienia oscam itp. Tuner odpalał normalnie, ładował enigmę. Teraz po włączeniu pokazuje na wyswietlaczu tunera nbox potem nand i dalej nbox i wisi wszystko. Ekran tv cały czas czarny.Nie wiem co on zrobił ale z tego co mi powiedział to przez filezilla mógł zamiast skopiować pliki to usunąć z albumu var (nie wiem czy coś jeszcze). Proszę o poradę jak naprawić? W tuner nie idzie już wejsc poprzez pc. Pomocy.
Avatar użytkownika
brzozkaulster
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 3
Dołączył(a): 9 wrz 2015, o 14:43
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

Re: problem z tunerem nc+

Postprzez Pan eFka » 9 wrz 2015, o 20:46

Zainstalowac od nowa image.

Wysłane z mojego INSIGNIA_500 przy użyciu Tapatalka
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

problem z tunerem nc+

Postprzez brzozkaulster » 10 wrz 2015, o 14:45

ok. Wgrałem przez usb nowy image i tuner odżył. Dzięki.
Teraz jeszcze pytanie, wgrałem nową listę programy free chodzą, mam oscam w tej chwili 8648, wpisałem linijkę i wszystkie dane przez ip:8888 wtgląda wszystko że ok, jest tam connected. odpalam tuner i nie świeci. Widzę na info programu na który przełącze ze jest reader czyli łączy z oscamem tak myślę. Sprawdziłem dla pewności linijkę cccam na innym tunerze i chodzi. Co sprawdzić? Wszystkie dane wpisałem tak jak do mojego pierwszego tunera i tam chodzi. Ktoś pomoże?
Avatar użytkownika
brzozkaulster
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 3
Dołączył(a): 9 wrz 2015, o 14:43
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

Re: problem z tunerem nc+

Postprzez Pan eFka » 10 wrz 2015, o 21:43

Czytac madrze log oscama.

Wysłane z mojego INSIGNIA_500 przy użyciu Tapatalka
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

problem z tunerem nc+

Postprzez kaspian » 11 wrz 2015, o 17:28

bez cfg i bez więcej info nie pomoze ci nikt....
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 382
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

problem z tunerem nc+

Postprzez kbik » 26 lis 2015, o 21:47

Witam.
Skąd ściągną image do BSLA i jaką wersję zamontować ?
P.S. poszukuję również informacji jak wogole zainstalować od nowa image. Pomozy please.
Avatar użytkownika
kbik
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 1
Dołączył(a): 26 lis 2015, o 21:45
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

problem z tunerem nc+

Postprzez kaspian » 27 lis 2015, o 16:33

Wszystko zależy jako masz uboot. :pijaki:
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 382
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T


Opcje


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u