Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

Problem z polaryzacją poziomą (H) na konwerterze Quad

Jeżeli masz jakieś problemy techniczne i potrzebujesz pomocy? Napisz tutaj.

Re: Problem z polaryzacją poziomą (H) na konwerterze Quad

Postprzez Pan eFka » 19 sty 2013, o 14:46

Tylko zależy gdzie jest zardzewiały bo jak na kołnierzu to wtedy nie ma to wpływu ;D
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Re: Problem z polaryzacją poziomą (H) na konwerterze Quad

Postprzez Maxkurier » 19 sty 2013, o 14:52

Pan eFka napisał(a):prawo lewo :) a kolejna sprawa jaką masz średnicę czaszy?

ta trochę zardzewiała czasza to 80cm
Avatar użytkownika
Maxkurier
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 12
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 11:50
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK HD + DVB-T

Re: Problem z polaryzacją poziomą (H) na konwerterze Quad

Postprzez Pan eFka » 19 sty 2013, o 14:58

Tutaj musisz dopracować ustawienia anteny nic poza tym.

Jeżeli chodzi o regeneracją, to możesz zdjąć ten cały talerz przetrzeć papierem ściernym i zedrzeć rdzę oczywiście. Później nałożyć cieniutką warstwę dobrey farby w sprayu i będzie ok.

Żeby się nie bawić pójść do sklepu kupić czasze założyć i wieczorem oglądać tv na wszystkich odbiornikach. :)
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Re: Problem z polaryzacją poziomą (H) na konwerterze Quad

Postprzez Maxkurier » 19 sty 2013, o 15:13

W tym linku mam zdjęcie czaszy satelitarnej Obrazek
http://www.fotoload.pl/index.php?id=12a ... 6ea2719824
Ostatnio edytowano 19 sty 2013, o 15:23 przez Maxkurier, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
Maxkurier
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 12
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 11:50
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK HD + DVB-T

Re: Problem z polaryzacją poziomą (H) na konwerterze Quad

Postprzez Pan eFka » 19 sty 2013, o 15:16

Po to tu jesteśmy, więc nie ma za co życzymy miłego odbioru :)
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Re: Problem z polaryzacją poziomą (H) na konwerterze Quad

Postprzez Maxkurier » 19 sty 2013, o 15:23

Dzięki serdeczne za wskazówki, przydały się. Teraz przynajmniej wiem, że to wina ustawienia
Pozdrawiam serdecznie

Ps. Wydaje mi się że czaszę trzeba zmienić bo jej stan widać gołym okiem a raz na kilkanaście lat to się nic nie stanie.
Avatar użytkownika
Maxkurier
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 12
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 11:50
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK HD + DVB-T

Re: Problem z polaryzacją poziomą (H) na konwerterze Quad

Postprzez Pan eFka » 19 sty 2013, o 15:31

Zobacz coś z technisata. Ja zakładam ich sprzęty i są naprawdę dobrej jakości. Np. Technidish jest w cenie około 90 zł i jakość produktu jest ok. Moim zdaniem nawet ładnie się prezentuje.

Obrazek
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Re: Problem z polaryzacją poziomą (H) na konwerterze Quad

Postprzez Maxkurier » 19 sty 2013, o 15:35

kupować też 80cm czy może większą ?? U mnie z sygnałem tak nie najlepiej więc pewnie wybrałbym opcję większego talerza...
Avatar użytkownika
Maxkurier
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 12
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 11:50
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK HD + DVB-T

Re: Problem z polaryzacją poziomą (H) na konwerterze Quad

Postprzez Pan eFka » 19 sty 2013, o 15:38

Możesz skusić się na większą :) choć wiem, że 80 na konwerterze Quad radzi sobie z kanałmi HD :) Tylko, że antena jest ustawiana na mierniku. Możesz sobie kupić jakiś zwykły sat finder za 15 zł i też dobrze powinieneś ustawić ;)
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Re: Problem z polaryzacją poziomą (H) na konwerterze Quad

Postprzez Maxkurier » 19 sty 2013, o 15:42

Avatar użytkownika
Maxkurier
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 12
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 11:50
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK HD + DVB-T


Opcje

Poprzednia stronaNastępna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u