Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Rozwiązany] Problem z oscam na dekoderze n z Hyperion Image

Problem z oscam na dekoderze n z Hyperion Image

Postprzez Pan eFka » 3 cze 2013, o 04:23

Sam przerabiałem te problemy, wiec jak ktoś potrzebuje pomocy niech wali śmiało ;)
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Problem z oscam na dekoderze n z Hyperion Image

Postprzez browarniak » 1 gru 2013, o 14:04

Witam ponownie
No właśnie po długiej walce udało się w końcu odpalić na moim Nboxie Hyperiona v3 no i było by świetnie tylko jak tu odpalić oscam??
Wgrałem pliki keys do katalogu var i nic , nigdzie nie mogę znaleźć ustawień do oscam . Czy on jest zainstalowany z Hyperionem czy trzeba ho doinstalować .
:)
Avatar użytkownika
browarniak
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 32
Dołączył(a): 30 lis 2013, o 13:34
Podziękował: 3 razy
Podziękowań: 2 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: Cyfrowy Polsat + DVB-T

Problem z oscam na dekoderze n z Hyperion Image

Postprzez Pan eFka » 1 gru 2013, o 14:13

Jaka masz kartkę?
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Problem z oscam na dekoderze n z Hyperion Image

Postprzez browarniak » 1 gru 2013, o 14:14

Karta c+ oraz mam jeszcze szal.
Avatar użytkownika
browarniak
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 32
Dołączył(a): 30 lis 2013, o 13:34
Podziękował: 3 razy
Podziękowań: 2 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: Cyfrowy Polsat + DVB-T

Problem z oscam na dekoderze n z Hyperion Image

Postprzez Pan eFka » 1 gru 2013, o 14:16

Jaką masz zainstalowana wersje oscama i configi skopiowałeś sobie ze starego image?
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Problem z oscam na dekoderze n z Hyperion Image

Postprzez browarniak » 1 gru 2013, o 14:26

EEEEEEEEEEE Mam zgrane swoje pliki z OPENPLI 8.3 zawarte w katalogu keys oscam.user , oscam.server , oscam.dvbapi i oscam.conf
Avatar użytkownika
browarniak
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 32
Dołączył(a): 30 lis 2013, o 13:34
Podziękował: 3 razy
Podziękowań: 2 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: Cyfrowy Polsat + DVB-T

Problem z oscam na dekoderze n z Hyperion Image

Postprzez Pan eFka » 1 gru 2013, o 14:34

Wciśnij na pilocie OPT -> Wybierz pluginy -> Zielony -> Idź do kategorii emu -> i pobierz oscam umodv18 t39

Później przytrzymaj niebieski i uruchom tego oscama.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Problem z oscam na dekoderze n z Hyperion Image

Postprzez browarniak » 1 gru 2013, o 14:50

dobra rozumiem w końcu że trzeba pobrać było oscama , pobrałem to co pisałeś i jeszcze jakiegoś ale niestety żaden nie chce ruszyć , chyba wrócę do OpenPLi v8.3 bo rodzinka wyzywa że nic nie idzie oglądać

-- Nowy post 1 gru 2013, o 15:12 --

Troszkę się zraziłem do Hyperiona , jest strasznie chwalony ale z tego co widać wcale nie taki fajny i nie taki stabilny , w czasie 2 godzin zabawy 2 razy zielony ekran i reset . Oscam w innych " lamerskich " jak co niektórzy powiedzą to jest prościzna a tu katastrofa ( no właśnie znowu zwisł ) no i kto wpadł na pomysł żeby pod przyciskiem SETUP dać Radio , kompletna bzdura.
Może kiedyś może , na razie katastrofa.
A oscam mim wielu prób i tak nie chodzi , z tego co zauważyłem na innych forach nie tylko ja mam takie problemy , a szkoda bo byłem pełen nadzieji i optymizmu wobec Hyperiona.
Pozdo i dzięki za pomoc
Avatar użytkownika
browarniak
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 32
Dołączył(a): 30 lis 2013, o 13:34
Podziękował: 3 razy
Podziękowań: 2 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: Cyfrowy Polsat + DVB-T

Problem z oscam na dekoderze n z Hyperion Image

Postprzez Pan eFka » 1 gru 2013, o 15:20

Wystarczyło wejść w Blue Panel i zrobić akutalizację. Tam jest fix :)
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Problem z oscam na dekoderze n z Hyperion Image

Postprzez browarniak » 1 gru 2013, o 15:31

Żonka wyzywa że telewizji nie ma , wieczorem a raczej w nocy może znowu się pobawię , jaik fix w blu panelu ?? :) . Może jak zawalę kolejną nockę to ruszy wszystko . :)
Avatar użytkownika
browarniak
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 32
Dołączył(a): 30 lis 2013, o 13:34
Podziękował: 3 razy
Podziękowań: 2 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: Cyfrowy Polsat + DVB-T


Opcje

Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u