Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

Problem z odbiorem TV

Dyskusja związana z kwestiami technicznymi odbioru kanałów w sieciach kablowych. Tunery, kable, rozdzielacze, gniazda, pozostały osprzęt, problemy w odbiorze spowodowane złym wykonaniem instalacji

Problem z odbiorem TV

Postprzez Slawek » 14 paź 2013, o 20:06

Witam,
Nie mam już siły do tej telewizji kablowej. Już od miesiąca nie mam dostępu do kanałów. Bo albo to występuje kod błędu L01, S01, S04, albo że modem jest niewłaściwie podłączony z livebox'em, albo że brak dostępu do kanałów, albo że moc za duża i żeby użyć tłumika?!.... Wszystko jest podłączone jak być powinno. Co może być nie tak ?
Avatar użytkownika
Slawek
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 3
Dołączył(a): 14 paź 2013, o 06:52
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+ + DVB-T

Re: Problem z odbiorem TV

Postprzez DominiK » 14 paź 2013, o 21:10

Tak jak napisałem w poprzednim temacie, napisz jaki dekoder , telewizor i co użyłeś w swojej instalacji. Bez tego będzie trudno coś stwierdzić , bo z niczego jeszcze wróżyć nieumiemy.
Obrazek
nBox @ BZXB + NC+ na karte
Technologie to nasze życie!
Avatar użytkownika
DominiK
Mod Team
Mod Team
 
Posty: 573
Dołączył(a): 18 lis 2012, o 15:23
Lokalizacja: Wieliczka
Podziękował: 65 razy
Podziękowań: 11 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+ + DVB-T

Problem z odbiorem TV

Postprzez ozzycat » 14 paź 2013, o 21:15

Chyba że jesteś wróżką ?

Jeszcze nie jestem :P Na następny raz staraj się opanować i nie robić zbędnych postów :P //DominiK
Gigabyte H87-D3H / Intel® Core™ i5-4670 / GeIL 8 GB DDR3-1333 Kit / MSI N760 TF 2GD5/OC / Thermalright Silver Arrow SB-E / Aerocool XPredator / OCZ 650W /
Aerocool V12
Avatar użytkownika
ozzycat
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
 
Posty: 68
Dołączył(a): 2 wrz 2013, o 20:14
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 11 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Re: Problem z odbiorem TV

Postprzez Pan eFka » 14 paź 2013, o 21:32

Już gdzieś się spotkałem z tym, ale ten komunikat co napisałeś dotyczy telewizji satelitarnej a nie kablowej:
Slawek napisał(a):moc za duża i żeby użyć tłumika

Więc upewnij się czy nie masz talerza, do którego masz podłączonego liveboxa.
Musisz teraz zrobić:
  • Odłącz dekoder od prądu,
  • Wyłącz i włącz liveboxa (poczekaj az będziesz miał internet),
  • Podłącz dekoder do czerwonego, zielonego lub białego portu (nie do żółtego),
  • Uruchom dekoder na kanale 164. 4FUNTV i zostaw go na nim na 30 min. Dekoder tam powinien pobrać uprawnienia, jeżeli połączenie z internetem będzie prawidłowo skonfigurowane.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T


Opcje


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u