Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Problem] Problem z odbiorem telewizji na PVR BOX+ 500 GB Pace

Problemy występujące podczas instalacji, oraz korzystania z zestawu TV Sat

Problem z odbiorem telewizji na PVR BOX+ 500 GB Pace

Postprzez bambolejo » 26 sty 2014, o 19:40

Od pewnego czasu zauważyłem na moim dekoderze, że nie mam zupełnie sygnału czasami, było tak że telewizja była a za kilka godzin już jej nie było. Był u mnie monter z miernikiem wpinał się w antenę i powiedział, że antena jest dobrze ustawiona. Myślałem, że może się przestawiła dlatego po niego zadzwoniłem. Ale już nie wiem co mam robić... Niby wszystko jest ok a telewizja nie działa...
Avatar użytkownika
bambolejo
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 7
Dołączył(a): 26 sty 2014, o 19:33
Lokalizacja: Łomża
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Problem z odbiorem telewizji na PVR BOX+ 500 GB Pace

Postprzez harold » 26 sty 2014, o 20:14

Jaka antena i konwerter? Masz w instalacji jakieś multiswitche, wzmiacniacze itp.?
"Bóg nie ma głupcom za złe, że się nie uczą, lecz ma za złe mądrym, że nie uczą głupców."
Avatar użytkownika
harold
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
 
Posty: 56
Dołączył(a): 12 paź 2013, o 09:21
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 5 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Problem z odbiorem telewizji na PVR BOX+ 500 GB Pace

Postprzez bambolejo » 26 sty 2014, o 20:27

Nic szczególnego zwykły konwerter Twin opticuma, czasza 80 cm i trójnik, który rozdziela sygnał na drugi tv jak nie korzystam z pierwszego. Od konwertera jest około 20 m kabla jest trójnik podłączony na parapecie i stamtąd lecą dwa kable do poszczególnych dekoderów.
Avatar użytkownika
bambolejo
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 7
Dołączył(a): 26 sty 2014, o 19:33
Lokalizacja: Łomża
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Problem z odbiorem telewizji na PVR BOX+ 500 GB Pace

Postprzez Pan eFka » 26 sty 2014, o 20:31

Wywal ten trójnik i daj zwykłą bęczkę do odpowiedniego dekodera i wtedy sprawdź jaką masz siłę sygnału. Możliwe, że trójnik który masz na zewnątrz robi jakieś zwarcie, ponieważ nie jest to urządzenie przystosowane do pracy na zewnątrz.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T


Opcje


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u