Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Problem] Problem z nBoxem i aktualizacją softu

Problem z nBoxem i aktualizacją softu

Postprzez clipper » 16 lut 2015, o 20:55

Witam. Z góry uprzedzam, że szukałem już na forum, tym, innym i googlach mojego problemu ale nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Otóż, posiadam NBOX ITI-5800S który z niewiadomych przyczyn został u nas w rodzinie po końcu abonamentu. Posiadam u siebie NC+ i chcę stary dekoder zmienić na nBox i zaktualizować go żeby pracował bo puki co to załącza się i pisze, że dekoder został zablokowany. Żadne tutoriale i porady nie działają żeby zrobić update softu. A ściągam ubooty z różnych źródeł, wgrywam na pendraka który był sformatowany na fat32, i dekoder nie reaguje na prośbę update (Włączenie dekodera do prądu z trzymanym powerem). Robi się na wyświetlaczu tylko: "TEST" i długo długo nie ma nic na ekranie, potem przełącza po 2 min wizję na ekran i dalej standardowy ekran powitalny N z informacją o blokadzie dekodera. Pomóżcie mi jakoś ten dekoder przywrócić do działania. Jeżeli robię coś źle, naprowadźcie na dobrą drogę. Dzięki!
Avatar użytkownika
clipper
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 13
Dołączył(a): 16 lut 2015, o 19:31
Podziękował: 1 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka

Problem z nBoxem i aktualizacją softu

Postprzez krisu74 » 16 lut 2015, o 22:19

czy masz wgraną enigme 2 do nboxa ??
Avatar użytkownika
krisu74
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
 
Posty: 19
Dołączył(a): 1 lut 2015, o 18:02
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 1 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+ + DVB-T

Problem z nBoxem i aktualizacją softu

Postprzez Pan eFka » 17 lut 2015, o 06:57

Pająk wlutowany? Jaki nr seryjny ma ten dekoder, bo od tego powinniśmy zacząć... |)
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Problem z nBoxem i aktualizacją softu

Postprzez clipper » 17 lut 2015, o 17:51

Nic nie było przy nim kombinowane, jest w stanie seryjnym i zaplombowany. Jak potrzeba to mogę go rozebrać i zerknąć czy faktycznie jakiś "pająk" jest wlutowany. Serial number : BXZB1481618799588
Avatar użytkownika
clipper
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 13
Dołączył(a): 16 lut 2015, o 19:31
Podziękował: 1 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka

Problem z nBoxem i aktualizacją softu

Postprzez Pan eFka » 17 lut 2015, o 22:18

Obrazek

Skorzystaj z usług tego gościa, będzie dla Ciebie szybciej łatwiej i przyjemniej.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Problem z nBoxem i aktualizacją softu

Postprzez kaspian » 22 lut 2015, o 12:47

Koszt przeróbki tego dekodera to kurka 150zł...warto?? to nie bska/bsla...tu trzerba procesor wymienic... :rotfl2:
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 386
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

Problem z nBoxem i aktualizacją softu

Postprzez clipper » 27 lut 2015, o 21:56

Udało mi się wymienić mój dekoder na dekoder z Enigmą2 za dopłatą. Pocieszyłem się tym dekoderem może z 1.5 tygodnia. Kiedy zacząłem go pomału ogarniać przez ustawienia, funkcję i wgrywanie pluginów, to mnie zaskoczył 2 dni temu. Wyświetlił mi się green screen przy grzebaniu w nagrywaniu i odtwarzaniu nagrań z TV. Zrobiłem reboot i brak obrazu, a dźwięk jest. Poszperałem w necie i znalazłem, że trzeba usunąć wszystko z folderu hdd prócz poszczególnych folderów. No tylko, że nic tam innego nie było. Po ponownym reboocie dalej nic. To uruchomiłem procedurę przez niebieski guzik i odpalenie innego oscama. No i green screen w którym pisało, żeby pokazać log komuś co się zna. Ale w tym folderze nie było nic. No i od tego momentu ani dźwięku ani obrazu. No to próbuję wgrać Hyperiona (miałem prawdopodobnie openpli 8.6). Wgrałem multiboota, wgrałem hyperiona i dekoder odpalił prawidłowo. Ale dalej nie ma dźwięku i obrazu. No i tu już coraz większe schody, bo nie potrafię z powrotem wgrać OpenPli. Dekoder przy próbie przełączenia na uboot Freebox (n-.Fb) zawiesił się i tak na wyświetlaczu wisi. Nie reaguje na nic innego, bo gdy wybiorę innego uboota to i tak wraca do napisu na boxie n-.Fb. Dacie radę mnie z tego wyprowadzić? Myślałem, że jak radziłem sobie z starym fergusonem to tu też dam rade. nBox mnie pokonał.
Avatar użytkownika
clipper
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 13
Dołączył(a): 16 lut 2015, o 19:31
Podziękował: 1 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka

Problem z nBoxem i aktualizacją softu

Postprzez Pan eFka » 28 lut 2015, o 09:11

W Hyperionie musisz pobrać oscama, bo od początku go nie ma. Wchodzisz w pluginy wybierasz opcje pobierz rozwijasz kategorie emu i instalujesz. Musisz mieć również dobrą konfigurację pod daną kartę. Hyperiona wrzuciłeś na USB czy do pamięci?
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Problem z nBoxem i aktualizacją softu

Postprzez clipper » 28 lut 2015, o 10:25

Hyperion został wrzucony do nand. Jaki oscam wrzucić do Hyperiona v4 z bluepanelu? Bo jest tych plików dość dużo a nie wiem który dobrze gra z nc+
Avatar użytkownika
clipper
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 13
Dołączył(a): 16 lut 2015, o 19:31
Podziękował: 1 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka

Problem z nBoxem i aktualizacją softu

Postprzez Pan eFka » 28 lut 2015, o 11:22

Większość oscamów będzie kompatybilna z Conaxem i Seca. Zainstaluj sobie jakiś jeden z nowszych i pokaż jakie masz pliki konfiguracyjne dla oscama.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T


Opcje

Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u