Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

Porady,Instalacja,Menu od A do Z nBox BSLA czarny Enigma2

Wszystkie informacje oraz problemy związane z naszymi stronami.

Porady,Instalacja,Menu od A do Z nBox BSLA czarny Enigma2

Postprzez norbierka » 10 kwi 2015, o 19:17

Witam,jestem nowym uzytkownikiem dekoder nbox bsla czarny enigma2,posiadam dekoder opticum hd x550 smartHD wszystko dziala.Problem jest taki ze nie mam pojecia jak teraz wszystko ustawic na nbox.Mam konverter monoblock nie wiem gdzie podlaczyc kabel antena1 czy antana2 które(TunerA czy tunerB)ktore lnb wybrac w menu najlepiej wszystko od poczatku od ustawien dekodera po wybranie oscam do smarthd krok po kroku wiem na forum jest wszystko tylko trzeba wiedziec gdzie szukac....
Avatar użytkownika
norbierka
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 5
Dołączył(a): 7 kwi 2015, o 20:13
Lokalizacja: IE
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: SMART HD+

Porady,Instalacja,Menu od A do Z nBox BSLA czarny Enigma2

Postprzez Pan eFka » 11 kwi 2015, o 18:51

Dla monoblocka musisz zastosować ustawienia Prosty - > Diseqc AB W bsla pamietam ze chyba było na odwrót że pierwszy tuner w boxie to drugi w enigmie a pierwszy w enigmie to drugi w boxie. Jeśli chodzi o ustawienia dla oferty smart musisz poprawnie skonfigurować oscama, ale co do konfiguracji skorzystaj z wyszukiwarki lub dodaj na forum zawartość plików konfiguracyjnych oscama.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Porady,Instalacja,Menu od A do Z nBox BSLA czarny Enigma2

Postprzez norbierka » 11 kwi 2015, o 19:13

Ok dzieki a jeszcze pytanko w sprawie konfiguracji sieci podlaczylem kabel Lan jak robie test sieci wszystko ok tylko Nameserver(DNS)-Niepotwierdzony.A czy jest folder z kanalami dla SmartHD nie moge znzlezc albo mozna gdzies pobrac...
Avatar użytkownika
norbierka
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 5
Dołączył(a): 7 kwi 2015, o 20:13
Lokalizacja: IE
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: SMART HD+

Porady,Instalacja,Menu od A do Z nBox BSLA czarny Enigma2

Postprzez Pan eFka » 11 kwi 2015, o 19:30

Chodzi Ci o bukiet w liście kanałów?
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Porady,Instalacja,Menu od A do Z nBox BSLA czarny Enigma2

Postprzez norbierka » 11 kwi 2015, o 19:35

chyba tak gdzie moge ogladac wlaczyc tylko kanaly smarthd lub je pobrac
Avatar użytkownika
norbierka
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 5
Dołączył(a): 7 kwi 2015, o 20:13
Lokalizacja: IE
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: SMART HD+

Porady,Instalacja,Menu od A do Z nBox BSLA czarny Enigma2

Postprzez Pan eFka » 11 kwi 2015, o 19:46

Tu masz świeżą listę na której jest SmartHD:

Musisz być zalogowany, aby zobaczyć ukrytą zawartość.


A tu masz edytor do list kanałów:

Musisz być zalogowany, aby zobaczyć ukrytą zawartość.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Porady,Instalacja,Menu od A do Z nBox BSLA czarny Enigma2

Postprzez norbierka » 11 kwi 2015, o 19:53

Dzieki.....jeszcze pytanko w sprawie konfiguracji sieci podlaczylem kabel Lan jak robie test sieci wszystko ok tylko Nameserver(DNS)-Niepotwierdzony.

-- Nowy post 11 kwi 2015, o 17:57 --

Jak rozumiem liste kanalow i edytor mam pobrac wrzucic na usb podlaczyc do nBox i w ktore miejsce na dysk hdd w nBoxie...dodac...
Avatar użytkownika
norbierka
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 5
Dołączył(a): 7 kwi 2015, o 20:13
Lokalizacja: IE
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: SMART HD+

Porady,Instalacja,Menu od A do Z nBox BSLA czarny Enigma2

Postprzez Pan eFka » 11 kwi 2015, o 19:59

Niee liste kanałów otwierasz tym edytorem na kompie tam ja dowolnie edytujesz i wysylasz na nboxa po sieci. Czasami nameserver jest niepotwierdzony ale net jest ok w boxie.

Oglądaj na youtube.com
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Porady,Instalacja,Menu od A do Z nBox BSLA czarny Enigma2

Postprzez norbierka » 11 kwi 2015, o 20:04

I wszystko jasne dzieki...
Ostatnio edytowano 11 kwi 2015, o 20:11 przez Pan eFka, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Temat zamykam. W razie problemów, wyślij PW. to odblokuje.
Avatar użytkownika
norbierka
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 5
Dołączył(a): 7 kwi 2015, o 20:13
Lokalizacja: IE
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: SMART HD+


Opcje


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u