Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

Opticum x80 problem z aktualizacją

Opticum x80 problem z aktualizacją

Postprzez tomtom » 28 paź 2013, o 19:02

Witam jakiś czas temu kupiłem mamie tuner opticum x80 bez oprogramowania tnk.po rejestracji karty tnk programów mam około 1500 w tym z oferty tnk,lecz rozrzucone są one na całej liście,Ustawienie polskich programów na samym początku listy było dość kłopotliwe. Dziś zrobiłem aktualizacje oprogramowania przez kabel rs232 wszystko poszło według instrukcji,lecz po podłączeniu tunera dioda świeci mocno na niebiesko a obraz jest czarny i nie można nic zrobić.Z pilota nawet nie idzie wyłączyć sprzętu.Co w takim przypadku zrobić,z góry dziękuję za informacje.
Avatar użytkownika
tomtom
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 4
Dołączył(a): 28 paź 2013, o 18:25
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: Cyfrowy Polsat

opticum x80

Postprzez DominiK » 28 paź 2013, o 19:44

Najprawdopodbniej wgrałeś nie do tego X80 soft co powinneś. Masz tyle szczęścia w nieszczęściu że ten dekoder aktualizuje się przez RS232 , będzie szansa na uratowanie go. A więc przejdźmy do sedna.

Loader:
Kod: Zaznacz cały
http://forum.installsat.pl/downloads.php?view=detail&df_id=63


Oprogramowanie do X80 !
Kod: Zaznacz cały
http://forum.installsat.pl/downloads.php?view=detail&df_id=62


Lub jeśli masz:

a) X80 Mini

Kod: Zaznacz cały
http://forum.installsat.pl/downloads.php?view=detail&df_id=64


b) X80RF

Kod: Zaznacz cały
http://forum.installsat.pl/downloads.php?view=detail&df_id=65


C) X80 HDMI

Kod: Zaznacz cały
http://forum.installsat.pl/downloads.php?view=detail&df_id=66
Obrazek
nBox @ BZXB + NC+ na karte
Technologie to nasze życie!
Avatar użytkownika
DominiK
Mod Team
Mod Team
 
Posty: 573
Dołączył(a): 18 lis 2012, o 15:23
Lokalizacja: Wieliczka
Podziękował: 65 razy
Podziękowań: 11 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+ + DVB-T

opticum x80

Postprzez Pan eFka » 28 paź 2013, o 22:24

Na tabliczce podspodem powinien być dokładny model dekodera.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

opticum x80

Postprzez tomtom » 29 paź 2013, o 07:07

Hey pobrałem loader i oprogramowanie do op.x80 i po otwarciu pliku jest plik ABS klikam i pisze nie można otworzyć pliku Software conax v 1.1.62[x80 x80 rf]pltnk 2013-05-24 abs jako archiwum.Może na kompie nie mam odpowiedniego programu.Co mam zrobić w tym przypadku?
Avatar użytkownika
tomtom
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 4
Dołączył(a): 28 paź 2013, o 18:25
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: Cyfrowy Polsat

opticum x80

Postprzez DominiK » 29 paź 2013, o 07:46

W pierwszym kroku wybierz port COM pod którym w twoim komputerze jest dekoder , oraz w Operate Mode wybierasz "Upgrade mode" , gdy to wykonasz wciśnij Connect , a następnie wyłącz dekoder i włącz ponownie , komputer powinien wykryć dekoder.
W drugim kroku wybierz plik .abs który wypakowałeś z archiwum .zip a następnie wskaż go w Loaderze , i wybierz opcje allchunk. Potem przechodzisz dalej dekoder powinnien się sflahować. Jeśli nie możesz sobie z tym poradzić , to mogę ci wieczorem pomóc to zrobić przez TeamViewer.

Pozdrawiam,
DominiK
Obrazek
nBox @ BZXB + NC+ na karte
Technologie to nasze życie!
Avatar użytkownika
DominiK
Mod Team
Mod Team
 
Posty: 573
Dołączył(a): 18 lis 2012, o 15:23
Lokalizacja: Wieliczka
Podziękował: 65 razy
Podziękowań: 11 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+ + DVB-T

opticum x80

Postprzez tomtom » 29 paź 2013, o 17:34

Witam do Dominik 100% sukcesu udało się,problem tkwił z łącznością z kompem.tuner działa dzięki za pomoc
Avatar użytkownika
tomtom
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 4
Dołączył(a): 28 paź 2013, o 18:25
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: Cyfrowy Polsat

Opticum x80 problem a aktualizacją

Postprzez Pan eFka » 29 paź 2013, o 17:59

tomtom do tego służy opcja dziękuje ;) Ale fajnie, że mogliśmy pomóc kolejnemu forumowiczowi :)
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T


Opcje


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u