Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Rozwiązany] Opticum ITI HD X8 ręczne wyszukiwanie kanału, brak EuroSport

Dyskusje na temat odbiorników cyfrowych od Globo Polska, sprzedawanych pod markami Globo/Digital, Opticum, Optibox oraz im podobnym

Opticum ITI HD X8 ręczne wyszukiwanie kanału, brak EuroSport

Postprzez tom-asz » 1 lis 2013, o 09:07

Witam, ja bym prosił o wytłumaczenie jak ręcznie wprowadzić kanał a mianowicie Eurosport w telewizji na kartę z ofertą "N na kartę" dekoder to Opticum ITI HD X8 ponieważ nie chce mi wyszukać jak daję na wyszukaj kanały z oferty N na kartę. Gdzie mam wejść co kliknąć i co wpisać na dany kanał z pakietu domowy HD czyli kanał SD oraz HD.
Avatar użytkownika
tom-asz
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 25
Dołączył(a): 1 lis 2013, o 09:02
Podziękował: 3 razy
Podziękowań: 4 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK HD

Opticum ITI HD X8 ręczne wyszukiwanie kanału

Postprzez DominiK » 1 lis 2013, o 09:16

Wejdź do menu wyszukiwanie , z niego wybierz wyszkuwianie ręczne i tam wpisujesz

Transponder: 11240.00
Polaryzacja: Pionowa (V)
Symbol Rate (SR): 27500
FEC: 3/4

Jeśli po wpisaniu tego dalej ci nie wyszuka , proponuje ponowne ustawienie anteny.
Obrazek
nBox @ BZXB + NC+ na karte
Technologie to nasze życie!
Avatar użytkownika
DominiK
Mod Team
Mod Team
 
Posty: 573
Dołączył(a): 18 lis 2012, o 15:23
Lokalizacja: Wieliczka
Podziękował: 65 razy
Podziękowań: 11 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+ + DVB-T

Opticum ITI HD X8 ręczne wyszukiwanie kanału

Postprzez Pan eFka » 1 lis 2013, o 09:30

Instalacja DVB-S - Instalacja ant. i wyszukiwanie kanałów Umożliwia wybór rodzaju instalacji, konfigurację parametrów konwertera / anteny i wyszukanie kanałów.

(CZERWONY) Skanuj satelitę Skanuje kanały z jednego satelity (z wybranych z Listy satelitów).
(ZIELONY) Skanuj TP Skanuje kanały z jednego transpondera (wybranego z listy Transponder).
(ŻÓŁTY) Edycja TP Umożliwia zarządzanie listą transponderów dla każdego satelity,
umożliwia przeskanowanie tylko wybranych transponderów.
(NIEBIESKI) Blindscan Skanuje całego satelitę, bez używania listy transponderów.
Lista satelitów Umożliwia wybór satelitów z listy do celów skanowania.
Wyszukaj kanały oferty N na kartę Umożliwia wyszukanie kanałów z aktualnej oferty n na kartę i
poukładanie ich w odpowiedniej kolejność.

Ciebie interesuje ta opcja (ZIELONY) Skanuj TP Skanuje kanały z jednego transpondera (wybranego z listy Transponder). Wtedy wpisujesz dane które podał Dominik. :) Ogólnie też ten dekoder mierzy sygnał dla danego transpodera, więc jak wpiszesz transponder to powinno Ci pokazać moc sygnału co się wiąże z tym czy antena jest dobrze ustawiona czy źle.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Opticum ITI HD X8 ręczne wyszukiwanie kanału

Postprzez tom-asz » 1 lis 2013, o 09:38

Po pierwsze gdzie ustawić ten FEC ??

Wchodzę w menu > instalacja anteny >zaawansowana instalacja anteny i wyszukiwanie kanałów > instalacja anteny i wyszukiwanie kanałów reszta na foto.

http://imageshack.us/a/img855/265/o7tv.jpg

http://imageshack.us/a/img826/6527/7c6k.jpg

http://imageshack.us/a/img51/7373/jvwg.jpg

Coś niby znalazło ale dużo tego i wszystko na czerwono i nie ładuje się ten program bo powinno pisać np: brak dostępu a tu nic.
Avatar użytkownika
tom-asz
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 25
Dołączył(a): 1 lis 2013, o 09:02
Podziękował: 3 razy
Podziękowań: 4 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK HD

Opticum ITI HD X8 ręczne wyszukiwanie kanału

Postprzez DominiK » 1 lis 2013, o 09:43

Wygląda jak byś nie miał wszystkich uprawnień.
Włącz TVN i poczekaj , powinny ci się ściągnąć uprawnienia do odbioru.
Obrazek
nBox @ BZXB + NC+ na karte
Technologie to nasze życie!
Avatar użytkownika
DominiK
Mod Team
Mod Team
 
Posty: 573
Dołączył(a): 18 lis 2012, o 15:23
Lokalizacja: Wieliczka
Podziękował: 65 razy
Podziękowań: 11 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+ + DVB-T

Opticum ITI HD X8 ręczne wyszukiwanie kanału

Postprzez Pan eFka » 1 lis 2013, o 09:44

Antenę masz dobrze ustawioną, jeśli nie masz FEC to go zwyczajnie nie wpisujesz. A spróbój tak wpisać:

Transponder: 11278
Polaryzacja: Pionowa (V)
Symbol Rate (SR): 27500

Ja też właśnie mam problem z tym esp co podał dominik ale ten co ja podałem u mnie śmiga, możliwe że będziesz musiał tylko wybrać polską ścieżkę dźwiękową. Wyłącz obsługę diseqc bo nie odbierasz astry pewnie i masz włączonego domyślnie.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Opticum ITI HD X8 ręczne wyszukiwanie kanału

Postprzez tom-asz » 1 lis 2013, o 09:48

Antenę mam raczej dobrze ustawioną ponieważ mam też inny dekoder na abonament i tam Eurosport działa. Uprawnienia też raczej mam do dzwoniłem do BOK i powiedzieli że all jest OK tvn działa w sumie wszystkie z pakietu działają tylko po prostu nie ma Eurosport na liście.

http://imageshack.us/a/img713/3114/7n6x.jpg
Avatar użytkownika
tom-asz
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 25
Dołączył(a): 1 lis 2013, o 09:02
Podziękował: 3 razy
Podziękowań: 4 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK HD

Opticum ITI HD X8 ręczne wyszukiwanie kanału

Postprzez Pan eFka » 1 lis 2013, o 09:52

Antena jest ok :) spróboj wyszukać za pomocą tych danych co ja podałem i skanuj tylko TP a nie cała sat. :)
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Opticum ITI HD X8 ręczne wyszukiwanie kanału

Postprzez tom-asz » 1 lis 2013, o 09:57

Dalej to samo znalazło ale na czerwono i nic. Już kurde nie wiem ;/
Avatar użytkownika
tom-asz
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 25
Dołączył(a): 1 lis 2013, o 09:02
Podziękował: 3 razy
Podziękowań: 4 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK HD

Opticum ITI HD X8 ręczne wyszukiwanie kanału

Postprzez Pan eFka » 1 lis 2013, o 10:04

DominiK napisał(a):
Transponder: 11240.00
Polaryzacja: Pionowa (V)
Symbol Rate (SR): 27500
FEC: 3/4


Ten powinien działać, bo ten co ja podałem to jest do oferty premium.

Możesz spróbować odłączyć od prądu dekoder może będzię się aktualizował po włączeniu. Kanał Ci znajduje ale nic nie wyświetla. Jeśli nie to sam spróbuj włączyć automatyczna aktualizację. Jeśli to nie pomoże to dzwoń do nich niech odświeżą Ci uprawnienia.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T


Opcje

Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u