Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Problem] Opticum 4060CX PLUS restart przy wyszukiwaniu kanałów

Dyskusje na temat odbiorników cyfrowych od Globo Polska, sprzedawanych pod markami Globo/Digital, Opticum, Optibox oraz im podobnym

Opticum 4060CX PLUS restart przy wyszukiwaniu kanałów

Postprzez kONE » 23 mar 2014, o 12:25

Posiadam tuner Opticum 4060CX PLUS i mam problem od pewnego czasu. ;| Gdy chciałem wyszukać kanały w TNK to dekoder wyłączył się, na 25. transponderze, następnie uruchomił się ponownie, więc spróbowałem wyszukać kanały kolejny raz, ale niestety problem się powtórzył tym razem na 24 transponderze. Co mam zrobić w tej sytuacji. Żadne inne błędy nie występują. Kanały wyszukiwałem już kilkadziesiąt razy ale ten problem nigdy się nie pojawiał, a teraz dup* blada. Pomocy!
Avatar użytkownika
kONE
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 4
Dołączył(a): 23 mar 2014, o 12:14
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK SD + DVB-T

Opticum 4060CX PLUS restart przy wyszukiwaniu kanałów

Postprzez harold » 23 mar 2014, o 12:34

A jaka wersja oprogramowania jest obecnie w dekoderze?
"Bóg nie ma głupcom za złe, że się nie uczą, lecz ma za złe mądrym, że nie uczą głupców."
Avatar użytkownika
harold
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
 
Posty: 56
Dołączył(a): 12 paź 2013, o 09:21
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 5 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Opticum 4060CX PLUS restart przy wyszukiwaniu kanałów

Postprzez kONE » 23 mar 2014, o 12:45

Czy jak ściągne LINK: Firmware Opticum 4060CX TNK to będzie ok? :)
Avatar użytkownika
kONE
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 4
Dołączył(a): 23 mar 2014, o 12:14
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK SD + DVB-T

Opticum 4060CX PLUS restart przy wyszukiwaniu kanałów

Postprzez Pan eFka » 23 mar 2014, o 13:01

Myślę, że powinno pomóc. Wgrywaj i sprawdzaj czy skanuje :)
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Opticum 4060CX PLUS restart przy wyszukiwaniu kanałów

Postprzez kONE » 23 mar 2014, o 13:21

Ale jak mam to wgrać?
Avatar użytkownika
kONE
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 4
Dołączył(a): 23 mar 2014, o 12:14
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK SD + DVB-T

Opticum 4060CX PLUS restart przy wyszukiwaniu kanałów

Postprzez harold » 23 mar 2014, o 13:24

Do wgrania softa będziesz potrzebował:

Loader:
Loader do Opticum 4060CX

Oprogramowanie:
Oprogramowanie do dekodera 4060CX plus

Kabel RS232:

Kabel RS232 - Specyfikacja Techniczna

Instrukcja zmiany oprogramowania:
Zmiana oprogramowania w dekoderze Opticum 4060CX Plus
Ostatnio edytowano 23 mar 2014, o 13:25 przez harold, łącznie edytowano 1 raz
"Bóg nie ma głupcom za złe, że się nie uczą, lecz ma za złe mądrym, że nie uczą głupców."
Avatar użytkownika
harold
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
 
Posty: 56
Dołączył(a): 12 paź 2013, o 09:21
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 5 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Re: Odp: Opticum 4060CX PLUS restart przy wyszukiwaniu kanał

Postprzez DominiK » 23 mar 2014, o 13:25

Kablem RS232 za pomoca komputera wgraj najnowsze oprogramowanie z forum.

viewtopic.php?p=4883#p4883

@Harold mnie wyprzedził ;D

Wysyłane z mojego X8 za pomocą Tapatalk 2
Obrazek
nBox @ BZXB + NC+ na karte
Technologie to nasze życie!
Avatar użytkownika
DominiK
Mod Team
Mod Team
 
Posty: 573
Dołączył(a): 18 lis 2012, o 15:23
Lokalizacja: Wieliczka
Podziękował: 65 razy
Podziękowań: 11 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+ + DVB-T

Opticum 4060CX PLUS restart przy wyszukiwaniu kanałów

Postprzez elrafael » 2 sty 2015, o 14:54

Witam, u mnie po zainstalowaniu nowszego oprogramowania do mojego 4060cx nie mam kanałów z nc+ nie bardzo wiem jak ten temat opanować.
Proszę o pomoc.
Avatar użytkownika
elrafael
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 2
Dołączył(a): 2 sty 2015, o 11:24
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Opticum 4060CX PLUS restart przy wyszukiwaniu kanałów

Postprzez pawel87p » 23 lis 2015, o 09:16

witam szukam instrukcji jak zmienić soft krok po kroku w 4060cx

-- Nowy post 23 lis 2015, o 09:17 --

i muszę napisać minimum 2 posty żeby coś ściągnąć :)
Avatar użytkownika
pawel87p
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 2
Dołączył(a): 23 lis 2015, o 08:46
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK SD


Opcje


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u