Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Problem] Nie wchodzi do oscam przez przegladarke www

Nie wchodzi do oscam przez przegladarke www

Postprzez mati23 » 16 gru 2014, o 16:22

Witam serdecznie. Dekoder nie wchodzi do oscam, wszystko poprawnie robię, jeszcze wcześniej działało bezproblemowo. Co zrobić w takim wypadku?
Avatar użytkownika
mati23
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 9
Dołączył(a): 3 lis 2014, o 16:51
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Nie wchodzi do oscam

Postprzez Pan eFka » 20 gru 2014, o 12:38

Co tzn. że nie wchodzi do oscama? Oscama możesz jedynie włączyć lub wyłączyć. Jaki dekoder jaki soft?
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Nie wchodzi do oscam

Postprzez mati23 » 21 gru 2014, o 08:45

Pan eFka napisał(a):Co tzn. że nie wchodzi do oscama? Oscama możesz jedynie włączyć lub wyłączyć. Jaki dekoder jaki soft?


Iti5800. Nie mogę na przeglądarce połączyć się z końcówką :8888.
Avatar użytkownika
mati23
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 9
Dołączył(a): 3 lis 2014, o 16:51
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Re: Nie wchodzi do oscam

Postprzez Pan eFka » 21 gru 2014, o 08:53

mati23 napisał(a):
Iti5800. Nie mogę na przeglądarce połączyć się z końcówką :8888.




Pokaz pliki konfiguracyjne oscama.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Nie wchodzi do oscam

Postprzez Dill » 21 gru 2014, o 08:56

Należy edytować plik oscam.conf i wykasować z niego znaczki #
:kawa:
Avatar użytkownika
Dill
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
 
Posty: 152
Dołączył(a): 24 paź 2013, o 20:25
Podziękował: 6 razy
Podziękowań: 9 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka

Nie wchodzi do oscam przez przegladarke www

Postprzez mati23 » 21 gru 2014, o 10:43

W jaki sposób mogę to zrobić? Mogę liczy na "łopatologiczne" wytłumaczenie? ;)
Avatar użytkownika
mati23
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 9
Dołączył(a): 3 lis 2014, o 16:51
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Nie wchodzi do oscam przez przegladarke www

Postprzez Dill » 21 gru 2014, o 11:13

Łączysz sie najpierw z nboxem klientem FTP np.TC LUB DCC

wchodzimy do folderu var/keys/oscam_sci0/oscam.conf i w sekcji webif wykasuj znaczniki######## potem zapisz plik i z pod niebieskiego wystartuj oscama potem ip:8888 i działa
Avatar użytkownika
Dill
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
 
Posty: 152
Dołączył(a): 24 paź 2013, o 20:25
Podziękował: 6 razy
Podziękowań: 9 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka


Opcje


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u