Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Rozwiązany] Nie działają wszystkie TP z HB - Jak to naprawić?

Problemy występujące podczas instalacji, oraz korzystania z zestawu TV Sat

Nie działają wszystkie TP z HB - Jak to naprawić?

Postprzez DominiK » 1 lut 2013, o 22:54

Witam,
Mam problem z odbiorem z HB następujących TP:

12015H27500
11862H29900
12476H/11977H - po zmianie sr z 27500 na 29900 nie mam sygnału z TP
12130H27500
12245H27500
12577H27500
12616H29900
12654H27500
12692H27500

Instalacja wygląda tak:
Dekoder: XORO HRS8530
Antena: 60cm
Konwerter: Opticum LSP-04H
Kabel: Conotech S50 - 7m + przeplotka do drzwi balkonowych.

Macie jakieś koncepcje? Zmiana konwertera nic nie dala :/

Pozdrawiam,
Dominik
Avatar użytkownika
DominiK
Mod Team
Mod Team
 
Posty: 573
Dołączył(a): 18 lis 2012, o 15:23
Lokalizacja: Wieliczka
Podziękował: 65 razy
Podziękowań: 11 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+ + DVB-T

Re: Nie działają wszystkie TP z HB - Jak to naprawić?

Postprzez Pan eFka » 1 lut 2013, o 22:57

A jak z kątem konwertera? Wydaje mi się, że masz trochę za duży.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Re: Nie działają wszystkie TP z HB - Jak to naprawić?

Postprzez DominiK » 1 lut 2013, o 23:07

Skew miałem na 0. Zmiana na każdy inny nic nie daje , tyle że jak ustawie na 6stopni to lepiej działają inne kanały.
Avatar użytkownika
DominiK
Mod Team
Mod Team
 
Posty: 573
Dołączył(a): 18 lis 2012, o 15:23
Lokalizacja: Wieliczka
Podziękował: 65 razy
Podziękowań: 11 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+ + DVB-T

Re: Nie działają wszystkie TP z HB - Jak to naprawić?

Postprzez Pan eFka » 1 lut 2013, o 23:19

Jeżeli widzisz któryś telewizor, to patrz na niego i spróbuj nagiąć delikatnie czaszę bez odkręcania raz w lewą stronę jak nie pomoże to w prawą, tylko pamiętaj żeby robić to delikatnie i powinieneś widzieć co się dzieje i czy kręcenie czaszą ma sens.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Re: Nie działają wszystkie TP z HB - Jak to naprawić?

Postprzez DominiK » 2 lut 2013, o 00:39

Nic to nie daje , działa wszystko poza tymi TP ;/
Avatar użytkownika
DominiK
Mod Team
Mod Team
 
Posty: 573
Dołączył(a): 18 lis 2012, o 15:23
Lokalizacja: Wieliczka
Podziękował: 65 razy
Podziękowań: 11 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+ + DVB-T

Re: Nie działają wszystkie TP z HB - Jak to naprawić?

Postprzez Miętus » 2 lut 2013, o 11:25

Może wina być przelotki, jak jest kabel jednolity to wporządku i antena 60 to za mała na zez. Jak już to na Hot Birda idealnie się wstrzelić z tym rozmiarem. Co do transporderów to sprawdzę u siebie. Dam cynk.

Sprawdziłem i powiem że u mnie działają.

Jak przeszukujesz kanały w nim TP skanowania sieci, Blind Scan
Forum służy do
zadawania pytań i tu odpowiadam oczywiście jak mam czas. Aaa nie pomagam na PW
Avatar użytkownika
Miętus
V.I.P Telewizyjny
V.I.P Telewizyjny
 
Posty: 868
Dołączył(a): 29 paź 2012, o 12:53
Lokalizacja: Podkarpacie
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK HD

Re: Nie działają wszystkie TP z HB - Jak to naprawić?

Postprzez DominiK » 2 lut 2013, o 12:26

Zaraz to sprawdze. A mam pytanie. Może to być wina za małej F-ki która miażdży kabel?
Avatar użytkownika
DominiK
Mod Team
Mod Team
 
Posty: 573
Dołączył(a): 18 lis 2012, o 15:23
Lokalizacja: Wieliczka
Podziękował: 65 razy
Podziękowań: 11 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+ + DVB-T

Re: Nie działają wszystkie TP z HB - Jak to naprawić?

Postprzez Pan eFka » 2 lut 2013, o 12:28

Raczej nie ma to znaczenia. Szkoda, że nie masz całego kabla - nie łączonego, żeby to sprawdzić.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Re: Nie działają wszystkie TP z HB - Jak to naprawić?

Postprzez Miętus » 2 lut 2013, o 12:32

DominiK napisał(a): Może to być wina za małej F-ki która miażdży kabel?


To może być też przyczyna.


Dominik podejdź do kogoś z dekoderem kto ma większy talerz i tam sprawdzisz i będziesz miał pewność.
Forum służy do
zadawania pytań i tu odpowiadam oczywiście jak mam czas. Aaa nie pomagam na PW
Avatar użytkownika
Miętus
V.I.P Telewizyjny
V.I.P Telewizyjny
 
Posty: 868
Dołączył(a): 29 paź 2012, o 12:53
Lokalizacja: Podkarpacie
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK HD

Re: Nie działają wszystkie TP z HB - Jak to naprawić?

Postprzez DominiK » 2 lut 2013, o 13:53

u sąsiada na 80 cm jest wszystko ok na jego dekoderze, mojego nie za bardzo mam wziąść na sprawdzenie :/ Może to być wina dekodera? Czy anteny? Jeszcze zara sprawdze czy działa ten TP na moim Opticumie i wam powiem.

Na opticumie też za h*j nie idzie ustawić tego TP ;/
Avatar użytkownika
DominiK
Mod Team
Mod Team
 
Posty: 573
Dołączył(a): 18 lis 2012, o 15:23
Lokalizacja: Wieliczka
Podziękował: 65 razy
Podziękowań: 11 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+ + DVB-T


Opcje

Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u