Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Problem] nBox + multiswitch

nBox + multiswitch

Postprzez aragoth » 23 kwi 2016, o 22:11

Mam problem z ustawieniem multiswitcha Terra MSR908 (2 konwertery quarto na HotBirda i Astrę) w nBox 5800sx (OpenPli 8.6). Cokolwiek wybiorę w konfiguracji tunera (jednego lub drugiego), za każdym razem sygnał jest z pierwszego konwertera. Próbowałem różne kombinacje od ustawień prostego DiSEqC A/B do różnych ustawień zaawansowanych. Sam multiswitch działa poprawnie, przetestowałem na innych tunerach, wystarczy przypisać satelity w konfiguracji i wszystko działa. Czy ktoś ma jakieś doświadczenie w tym temacie i podpowie, jak ustawić tuner by poprawnie sterował tym multiswitchem lub wie coś o niekompatybilności tych urządzeń?

Z góry dzięki za pomoc.
Avatar użytkownika
aragoth
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 4
Dołączył(a): 23 kwi 2016, o 20:45
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+ + DVB-T

Re: nBox + multiswitch

Postprzez Pan eFka » 24 kwi 2016, o 11:28

Nbox ma problem z diseqc sproboj openpli z dodatkien j00zka poprawiajacy tvn player. Jak wrzucisz daj znac. Kiedys przerabialem ten problem.

Wysłane z mojego INSIGNIA_500 przy użyciu Tapatalka
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

nBox + multiswitch

Postprzez kaspian » 24 kwi 2016, o 20:31

Zwykła wersja nboxa z openpli 8.6 wszystko ok ale przełącznik diseq 2.0 na 1.0 tez nie działalo.Do tego markowe konwertery goldena.
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 386
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

nBox + multiswitch

Postprzez aragoth » 25 kwi 2016, o 21:44

Hmm tylko u mnie nie da się wybrać 2.0, jest 1.0, 1.1 i 1.2. Na dniach planuję przetestować Hyperiona, może tam coś się zmieni.
Avatar użytkownika
aragoth
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 4
Dołączył(a): 23 kwi 2016, o 20:45
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+ + DVB-T

nBox + multiswitch

Postprzez Pan eFka » 25 kwi 2016, o 23:17

Na hyperionie tez problem wystepowal ale przetestować możesz.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

nBox + multiswitch

Postprzez aragoth » 26 kwi 2016, o 21:29

Nie rozumiem, dzisiaj przełączanie między satelitami działa poprawnie. Od momentu 'kombinowania' żadne z ustawień tunera nie było modyfikowane, jeszcze nie robiłem nic z Hyperionem, wygląda to tak jakby ... ot tak zaczęło działać :-)
Avatar użytkownika
aragoth
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 4
Dołączył(a): 23 kwi 2016, o 20:45
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+ + DVB-T

nBox + multiswitch

Postprzez Pan eFka » 26 kwi 2016, o 21:54

Czasami nawet pomaga odlaczenie i ponowne podłączenie koncentryka.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

nBox + multiswitch

Postprzez aragoth » 30 kwi 2016, o 13:31

Na Hyperionie jest podobna sytuacja i te same problemy. Wróciłem do OpenPli 8.6, a Astra raz działa, raz nie :)

Dzięki w każdym razie za pomoc :)
Avatar użytkownika
aragoth
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 4
Dołączył(a): 23 kwi 2016, o 20:45
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+ + DVB-T

nBox + multiswitch

Postprzez Pan eFka » 30 kwi 2016, o 20:52

Poszukaj na forum. Sa to dosc znane problemy z wbudowanym przelacznikiem diseqc ktory jest w multiswitchu.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T


Opcje


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u