Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

NBOX HDTV nie wyświelta kanałów kodowanych.

NBOX HDTV nie wyświelta kanałów kodowanych.

Postprzez mufcmetallica » 11 gru 2014, o 12:13

Witam to mój pierwszy post. Mam problem z moim dekoderem (ITI-5800s). Korzystałem z niego jakieś 3 miesiące i prawie codziennie się restartował (zielony ekran błędów) i nie dawno zanikły programy kodowane, free air działały. Czytałem dużo o przywróceniu ustawień fabrycznych czyli przytrzymaniu 3 przycisków na raz ale dekoder nie reaguje. Wgrałem na pen drive jakąś aktualizacje softu i go wgrałem na wyświetlaczu pojawiło się OK wyłączyłem z prądu włączyłem od nowa i nic teraz jest non stop napis LOAD.
Chciałbym aby ktoś mi wytłumaczył jak wgrać jakiś sprawdzony soft żeby to teraz działało bo chcę ten dekoder sprzedać bo podejrzewam ze jest trochę warty.

-- Nowy post 11 gru 2014, o 13:05 --

Ok wgrywam właśnie u boota b4t doszedłem do tego etapu :

Uruchom saveenv i zapoznaj się ze sposobem utworzenia pliku update.
Plik ten zawiera ustawienia multiboota, MAC adres i inne.
Umieść go na penie i wystartuj tuner.

Wgranie do NAND
Z katalagu NAND pobierz plik update i zapisz na pena.
Na pena skopiuj także pliki rootfs.img oraz uImage
Przy starcie wybierasz opcję UPDT (update)
Na penie powinny się znajdowac:
update
uImage
rootfs.img

Urochomiłem saveenv wgrałem ten plik na pena odpaliłem i co ? na wyśw pisze USB

-- Nowy post 11 gru 2014, o 15:15 --

ok aktualizowalem plik z saveenv. Wgrałem teraz na penka te 3 pliki update uImage rootfs odpalam dekoder, odpalam Update i nic, zwiecha. Świecą się wszystkie 4 kontrolki po lewej stronie. Macie jakieś pomysły ? Przeszuakłem już cały internet
Avatar użytkownika
mufcmetallica
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 5
Dołączył(a): 10 gru 2014, o 12:57
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+ + DVB-T

Re: NBOX HDTV nie wyświelta kanałów kodowanych.

Postprzez Pan eFka » 11 gru 2014, o 19:41

Wgrywasz env i dopiero pozniej soft. Jaki image chcesz wgrac?
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

NBOX HDTV nie wyświelta kanałów kodowanych.

Postprzez mufcmetallica » 12 gru 2014, o 09:56

Opiszę Panu wszystko co zrobiłem po kolei .
1) Wgranie na PENA pliku z_uboot_freebox_bez_crc PLIK UPDATE.img
2)Wgranie Z paczki 384_Mhz_fst u-boot.bin na PENA
3) POWER i aktualizacja ( -OK- )
4)Generowanie update wgrałem plik update na PENA i zaktualizowałem (-OK-)
5)Wgranie na PENA NANDA z paczki LAMEREK i plików rootfs i kernel ( instalacja -OK-) z serwisu chomikuj pod nazwą (PKT_NBOX_E2_HYPERION_v4_NAND ) . Teraz odpalam tuner mam do wyboru usb usb 2 usb 3 hdd bla bla bla no i NAND, zatwierdzam go i nic wszystkie diody swiecą na ekranie nic nie pokazuje.
6) Ma Pan jakieś wskazówki ? btw dzięki za odpowiedź

-- Nowy post 15 gru 2014, o 12:26 --

Teraz przy restarcie dekodera mam do wyboru USB i CUST. Wybieram Cust i nic
http://postimg.org/image/f8z55k17z/
Co mogę teraz zrobić ? Dodam że przy podłączeniu dekodera pod TV nic się nie wyświetla Proszę o jakąś poradę jestem zielony w tym

-- Nowy post 15 gru 2014, o 13:10 --

Wgrałem tak jak napisałeś najpierw env a później soft. Teraz odpalam tuner mam do wyboru usb usb 2 usb 3 hdd bla bla bla no i NAND. Wybieram NAND i nic

-- Nowy post 15 gru 2014, o 13:11 --

No wreszcie znalazłem temat ktoś miał taki sam problem jak :) ja topic1300-10.html
Zaraz sprawdzę co dalej pewnie będe musiał przejsść przez konfigurację.

-- Nowy post 15 gru 2014, o 14:12 --

Odpaliłem hyperion v4 ładny jest nie powiem ;-) teraz mam prośbę potrzebuje instrukcje do wgrania jakiegoś oscama do starej karty cyfry plus. Da się to wgrać przez USB czy tylko przez FTP?

-- Nowy post 15 gru 2014, o 15:25 --

Oscam to lista kanałów tak ? U mnei jest tak że mam całą listę kanałów ale nie działają mi kanały kodowane. Co mam zrobić ? Pobrać ustawienia czy wgrać coś jeszcze prócz w.w. czynności?

-- Nowy post 16 gru 2014, o 11:24 --

Proszę o jakieś wskazówki, teraz jestem na etapie aktywacji. A więc włożyłem kartę podłączyłem wszystko no i np ESKA TV działa ale kanaly kodowane już nie. Wszedłem na stronę ICA nc+ pograłem ustawienia mając ustawiony kanał TVP1 HD i nic. Proszę i link do jakieś poradnika o OSCAMie albo o jakąs radę.
Avatar użytkownika
mufcmetallica
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 5
Dołączył(a): 10 gru 2014, o 12:57
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+ + DVB-T


Opcje


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u