Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Problem] Nbox Enigma2 brak niektórych kanalów POLSAT HD,TVP2 HD...

Re: Nbox Enigma2 brak niektórych kanalów POLSAT HD,TVP2 HD..

Postprzez Pan eFka » 29 gru 2014, o 21:28

W problematycznej instalacji sat jest diseqc?
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1833
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 168 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Re: Nbox Enigma2 brak niektórych kanalów POLSAT HD,TVP2 HD..

Postprzez Seven4u » 30 gru 2014, o 10:22

Pan eFka napisał(a):W problematycznej instalacji sat jest diseqc?

Nie mam zielonego pojęcia co to diseqc... Jestem zielony w tej dziedzinie.
Avatar użytkownika
Seven4u
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 10
Dołączył(a): 8 gru 2014, o 18:19
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Nbox Enigma2 brak niektórych kanalów POLSAT HD,TVP2 HD...

Postprzez jrotten » 30 gru 2014, o 11:50

też używam quad ....., ale podpiąłem bezpośrednio ,bez diseq...

notatnikiem otwarłem i tak to wygląda:

# oscam.conf generated automatically by Streamboard OSCAM 1.20-unstable_svn build #6233
# Read more: http://streamboard.gmc.to/svn/oscam/tru ... m.conf.txt

[global]
logfile = stdout
cachedelay = 120
nice = 10
preferlocalcards = 1
saveinithistory = 1

[monitor]
hideclient_to = 15
appendchaninfo = 0

[dvbapi]
enabled = 1
au = 1
boxtype = none
user = dvbapi
pmt_mode = 1

[webif]
httpport = 8888
httprefresh = 5
httpallowed = 127.0.0.1,192.168.0.0-192.168.255.255
Avatar użytkownika
jrotten
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 6
Dołączył(a): 25 gru 2014, o 10:00
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka

Re: Nbox Enigma2 brak niektórych kanalów POLSAT HD,TVP2 HD..

Postprzez Pan eFka » 30 gru 2014, o 15:02

jrotten napisał(a):też używam quad ....., ale podpiąłem bezpośrednio ,bez diseq...

notatnikiem otwarłem i tak to wygląda:

# oscam.conf generated automatically by Streamboard OSCAM 1.20-unstable_svn build #6233
# Read more: http://streamboard.gmc.to/svn/oscam/tru ... m.conf.txt

[global]
logfile = stdout
cachedelay = 120
nice = 10
preferlocalcards = 1
saveinithistory = 1

[monitor]
hideclient_to = 15
appendchaninfo = 0

[dvbapi]
enabled = 1
au = 1
boxtype = none
user = dvbapi
pmt_mode = 1

[webif]
httpport = 8888
httprefresh = 5
httpallowed = 127.0.0.1,192.168.0.0-192.168.255.255

Podeslij zawartosc pliku oscam.serwer pliki otwieraj programem notepad++
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1833
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 168 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Nbox Enigma2 brak niektórych kanalów POLSAT HD,TVP2 HD...

Postprzez jrotten » 30 gru 2014, o 16:13

# oscam.server generated automatically by Streamboard OSCAM 1.00-unstable_svn build #4709
# Read more: http://streamboard.gmc.to/oscam/browser ... server.txt

[reader]
label = sci0
enable = 1
protocol = internal
device = /dev/sci0
detect = cd
mhz = 500
cardmhz = 357
group = 1
emmcache = 1,3,2
lb_weight = 100
#blockemm-u = 1
#blockemm-s = 0
#blockemm-g = 0
#blockemm-unknown = 1

#[reader]
#label = sci1
#enable = 1
#protocol = internal
#device = /dev/sci1
#detect = cd
#mhz = 500
#cardmhz = 357
#group = 1
#emmcache = 1,3,2
#lb_weight = 100

#[reader]
#Label = Phoenix
#Protocol = mouse
#detect = none
#device = /dev/ttyUSB0
#MHz = 358
#CardMHZ = 358
#Fallback = 0
#Group = 1
#emmcache = 1,3,2
#caid =
#ident =
#services =

-- Nowy post 4 sty 2015, o 14:56 --

jakieś wnioski? wszyscy tak mają ?
Avatar użytkownika
jrotten
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 6
Dołączył(a): 25 gru 2014, o 10:00
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka

Nbox Enigma2 brak niektórych kanalów POLSAT HD,TVP2 HD...

Postprzez Pan eFka » 17 gru 2016, o 13:30

Brak klucza -r-s-a-
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1833
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 168 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Nbox Enigma2 brak niektórych kanalów POLSAT HD,TVP2 HD...

Postprzez kaspian » 17 gru 2016, o 15:38

A ja tylko powiem tyle: wyj**** te ustawienia zmien oscam na najnowszy który wspiera RSA i policz sobie rsa jak gdzie i co masz inne fora. Ale
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 475
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 47 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

Nbox Enigma2 brak niektórych kanalów POLSAT HD,TVP2 HD...

Postprzez mariokol33 » 14 sty 2017, o 21:30

podepnę się pod temat mam Enigma 2_OpenPli v8.6.0 2014-06-25 NAND 2013-03-31 master , brakuje kanałów hgtv , tvn24bis eurosport 1i 2 pakiet domowy hd , proszę o pomoc
Avatar użytkownika
mariokol33
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 1
Dołączył(a): 9 sty 2017, o 16:32
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka

Nbox Enigma2 brak niektórych kanalów POLSAT HD,TVP2 HD...

Postprzez kaspian » 15 sty 2017, o 14:49

O ile pamiętam Parowane są te kanały. I nie w kazdej ofercie tu chyba ich niema.Oczywiście zakłądając że listę masz aktualną
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 475
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 47 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T


Opcje

Poprzednia strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u