Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Problem] Nbox Enigma2 brak niektórych kanalów POLSAT HD,TVP2 HD...

Re: Nbox Enigma2 brak niektórych kanalów POLSAT HD,TVP2 HD..

Postprzez Seven4u » 8 gru 2014, o 21:19

Pan eFka napisał(a):Cfg emu wrzuc tu jest ok

Co to oznacza "Cfg emu wrzuc"?? Nie wiem co zrobić
Avatar użytkownika
Seven4u
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 10
Dołączył(a): 8 gru 2014, o 18:19
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Re: Nbox Enigma2 brak niektórych kanalów POLSAT HD,TVP2 HD..

Postprzez Pan eFka » 8 gru 2014, o 21:25

Zawartosc plikow konfiguracyjnych oscama.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Nbox Enigma2 brak niektórych kanalów POLSAT HD,TVP2 HD...

Postprzez Seven4u » 8 gru 2014, o 21:42

Jak dodać tu zdjęcie??

-- Nowy post 8 gru 2014, o 21:47 --

gbox806
mgcamd135
mgcamd135_newcs165
mgcamd135_newcs165_sci0_PhoenixUSB
mgcamd138_newcs165
oscam7119_sci0
oscam7119_sci0_phoenixUSB
oscam8648_110rc_stable
oscam8648_110rc_stable_only_readers
oscam8648_sci0_phoenixUSB_only_readers
oscam8916_sci0
sbox0054

O to chodzi??

-- Nowy post 9 gru 2014, o 15:43 --

Dzisiaj po powrocie z pracy kanały świecą... Tylko dlaczego zawsze po restarcie Enigmy ich nie ma???

-- Nowy post 9 gru 2014, o 21:03 --

Witam ponownie. Moja radość nie trwała jednak długo. Wieczorkiem znów brak tych kanałów.
Zauważyłem jednak zasadność. Mianowicie: instalacja od Enigmy podpięta jest pod jeden kabel od konwertera Quad. Pozostałe: 2 X do Turbo oraz jeden pod Sagemcom DSI87. Gdy włączony jest Turbo (akurat wieczorem był nagrywany program a oglądany drugi - podwójna instalacja zajęta) oraz dodatkowy Sagemcom także włączony to wtedy na Enigmie nie ma tych kanałów...
Może w tym tkwi problem??? Za słaby sygnał?? Co o tym sądzicie??
Avatar użytkownika
Seven4u
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 10
Dołączył(a): 8 gru 2014, o 18:19
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Nbox Enigma2 brak niektórych kanalów POLSAT HD,TVP2 HD...

Postprzez jrotten » 25 gru 2014, o 10:15

Witam Podpinam się pod temat. Mam dokładnie ten sam problem co kolega Mój tuner to nBOX BZZB (BSLA) ENIGMA 250GB 8.6 i walczę już drugi
dzień i nic Nawet podpiąłem antenę bezpośrednio bez disec i to samo.Tvny chodzą TVp-1 też ,TVP HD też, ale TVP-2 i Polsat już nie Nie wiem co może być przyczyną. Mam tuner nki z aktywną kartą i tam działa wszystko i z disec i bez W linuxie jestem zielony. Może ktoś pomoże :)
Avatar użytkownika
jrotten
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 6
Dołączył(a): 25 gru 2014, o 10:00
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka

Re: Nbox Enigma2 brak niektórych kanalów POLSAT HD,TVP2 HD..

Postprzez Pan eFka » 25 gru 2014, o 21:52

Cfg emu wrzuc
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Nbox Enigma2 brak niektórych kanalów POLSAT HD,TVP2 HD...

Postprzez jrotten » 26 gru 2014, o 13:09

odpaliłem dcc i nie mogę znaleźć takiego katalogu, chyba ,że to gdzie indziej
Avatar użytkownika
jrotten
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 6
Dołączył(a): 25 gru 2014, o 10:00
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka

Nbox Enigma2 brak niektórych kanalów POLSAT HD,TVP2 HD...

Postprzez Pan eFka » 26 gru 2014, o 20:40

jaki masz soft?
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Nbox Enigma2 brak niektórych kanalów POLSAT HD,TVP2 HD...

Postprzez jrotten » 27 gru 2014, o 10:14

Enigma 2_OpenPli v8.6 NAND
Avatar użytkownika
jrotten
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 6
Dołączył(a): 25 gru 2014, o 10:00
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka

Nbox Enigma2 brak niektórych kanalów POLSAT HD,TVP2 HD...

Postprzez Pan eFka » 29 gru 2014, o 18:58

sciezka dla plikow cfg oscama to
Kod: Zaznacz cały
var/keys/oscam_sci0/
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Nbox Enigma2 brak niektórych kanalów POLSAT HD,TVP2 HD...

Postprzez Seven4u » 29 gru 2014, o 20:52

U mnie pomogło podpięcie pod inną instalacje. Mianowicie: na instalacji od konwertera quad ( na jednym kablu, pozostałe trzy do innych deków) nieraz nie świecą te kanały. Podłączyłem drugą instalacje ( inny talerz - konwerter pojedyńczy) - wszystkie kanały świecą bez żadnych problemów...
Może ktoś mądrzejszy ode mnie wyjaśni????
Avatar użytkownika
Seven4u
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 10
Dołączył(a): 8 gru 2014, o 18:19
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+


Opcje

Poprzednia stronaNastępna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u