Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Problem] nbox enigma 2 i tplink tl-wr543g

nbox enigma 2 i tplink tl-wr543g

Postprzez buli2023 » 14 lis 2015, o 21:42

Witam posiadam router tplink i chciałbym połączyć go z dekoderem aby uzyskać dostęp do sieci. Zkonfigurowałem jużrouter jako klienta mojej sieci wifi. ip w routerze ustawiłem na autimatic i nie chce mi działać. podczas testowania dwie ostatnie pozycje są negatywne ip i dns jest niepotwierdzony. Możecie mi podpowiedzieć co gdzie zrobić żeby to razem zadziałało? chce wykorzystać ten router bo nie opłaca mi się kupować karty wifi
Avatar użytkownika
buli2023
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 3
Dołączył(a): 14 lis 2015, o 21:36
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+ + DVB-T

Re: nbox enigma 2 i tplink tl-wr543g

Postprzez Pan eFka » 14 lis 2015, o 21:56

Router ma byc w normalnym trybie a nie client. Wlaczone dhcp w routerze, w dekoderze tryb auto i dhcp wlaczone i powinno zadzialac.

Wysłane z mojego INSIGNIA_500 przy użyciu Tapatalka
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

nbox enigma 2 i tplink tl-wr543g

Postprzez buli2023 » 14 lis 2015, o 22:32

Router musi być jako client bo on łączy się z głównym routerem ktory rozsyła internet po mieszkaniu. nie da się w mojej enigmie ustawić na auto. Gdzie to się ustawia w enigmie?
Avatar użytkownika
buli2023
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 3
Dołączył(a): 14 lis 2015, o 21:36
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+ + DVB-T

Re: nbox enigma 2 i tplink tl-wr543g

Postprzez Pan eFka » 15 lis 2015, o 20:40

Menu konfiguracja system siec i tam masz ustawienia sieci. To od razu trzeba bylo mowic ze laczy sie z innym routerem.

Wysłane z mojego INSIGNIA_500 przy użyciu Tapatalka
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T


Opcje


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u