Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Problem] nBox BZZB i problem z transponderem 12265 V

nBox BZZB i problem z transponderem 12265 V

Postprzez darek53 » 9 paź 2015, o 17:51

Witam wszystkich.

Nabyłem nBoxa BZZB z dyskiem 250Gb i Enigmą 8.6.0.

Zauważyłem że tuner na wejściu antenowym Ant-2 nie obiera mi kanałów z transpondera 12265 V
(np Polsat HD , TVP2 HD) , inne kanały są odbierane.
Po przełączeniu na Polsat HD widnieje komunikat "Dostrojenie nie powiodło się".
Z wejścia antenowego Ant-1 wszystko działa poprawnie łącznie z Polsatem HD ,
W menu konfiguracja muszę tylko zmienić Tuner preferowany na Tuner B
Teraz nie wiem czy to usterka sprzętowa czy coś z oprogramowaniem.
Posiadam konwerter quad i nie mam przełącznika Diseqc
Z innych dziwnych rzeczy to przyciśnięcie na dłużej przycisku RES na panelu głównym powoduje
zawieszenie tunera.
Ktoś się spotkał z podobnym problemem ?/
Avatar użytkownika
darek53
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 2
Dołączył(a): 9 paź 2015, o 17:46
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

nBox BZZB i problem z transponderem 12265 V

Postprzez Pan eFka » 10 paź 2015, o 02:27

Jakie masz oprogramowanie?
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

nBox BZZB i problem z transponderem 12265 V

Postprzez darek53 » 10 paź 2015, o 08:51

W info o tunerze:
Enigma 2013-03-31 master
Version release 8.6.0 2014-06-25
Wersja frontprocesora 0

Wykryto tunery
Tuner A STV090x Multistandard ID1
Tuner B STV090x Multistandard ID2
OpenPLi

Co ciekawe wczoraj wieczorem TP 12265 zgasł także na wej antenowym na którym działał.
Rano włączyłem tuner i znowu wszysko OK.

Spróbuję wymienić konwerter.

-- Nowy post 10 paź 2015, o 12:49 --

Wygląda na to że problem robi konwerter.
Mam quada z 4 wyjściami, i po zmianie na inne wyjście problem znika.
Avatar użytkownika
darek53
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 2
Dołączył(a): 9 paź 2015, o 17:46
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Re: nBox BZZB i problem z transponderem 12265 V

Postprzez Pan eFka » 10 paź 2015, o 13:25

Proponuje dobrze ustawic antene + prawidlowe skrecenie konwertera dla danego regionu.

Wysłane z mojego INSIGNIA_500 przy użyciu Tapatalka
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

nBox BZZB i problem z transponderem 12265 V

Postprzez Tasior » 23 paź 2015, o 21:08

Ja miałem taki wadliwy konwerter Quad na którym nie działał transponder na którym jest TVP2HD(nie pamiętam częstotliwości). Po wymianie wszystko zaświeciło
Avatar użytkownika
Tasior
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 15
Dołączył(a): 22 paź 2015, o 21:04
Lokalizacja: Bielsko-Biała /okolice
Podziękował: 1 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T


Opcje


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u