Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Problem] Nbox BSLA Zacina się na napisie LOAD

Nbox BSLA Zacina się na napisie LOAD

Postprzez nollo » 25 lut 2016, o 17:12

Witam, mam problem pytałem się ostatnio o stream z tego dekodera wszystko ok, odpowiedzi padły jednak nie zdążyłem wrócić do domu i nawet nic zrobić bo musiałem isć do pracy, dzisiaj siadam przed tv odpalam nboxa i .. zacina się na napisie Load, na dekoderze nic nie było zmieniane ani nic po prostu wczoraj rano wyłaczyłem go normalnie w standby i tyle. Co może być nie tak ?
Avatar użytkownika
nollo
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 6
Dołączył(a): 3 wrz 2015, o 14:56
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TV Kablowa

Nbox BSLA Zacina się na napisie LOAD

Postprzez kaspian » 25 lut 2016, o 18:59

Po 1 wgrać soft od nowa po 2 zmienić kondensatory.
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 386
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

Nbox BSLA Zacina się na napisie LOAD

Postprzez nollo » 25 lut 2016, o 19:25

Kondensatory są nowe przy próbie wgrania softu wyskakuje bład CR-2 a jak znalazłem soft na pendrive to go odpala .. Dajcie jakiś soft co uruchomi pod u boot 1.3.1 053

-- Nowy post 25 lut 2016, o 23:40 --

Ok wgrałem jakiś soft jedank nie mam pluginu IPTV jak go wgrać ? opiszę ktoś krok po kroku ?
Avatar użytkownika
nollo
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 6
Dołączył(a): 3 wrz 2015, o 14:56
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TV Kablowa

Nbox BSLA Zacina się na napisie LOAD

Postprzez kaspian » 26 lut 2016, o 01:04

pobrac rozpakować i wsio:) a gdzie? od tego jest forum sat-4-all.com tam masz temat sss
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 386
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T


Opcje


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u