Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Rozwiązany] Nbox BSLA nie włącza się

Nbox BSLA nie włącza się

Postprzez bumero » 10 lut 2014, o 21:28

Witam wszystkich !!!

Mam problem z tunerem a mianowicie chciałem zaktulizować Hyperion v2 do v3 i po update NAND Nbox nie reaguje na przedni panel a na wyswietlaczu po całej długości pokazuje "000000000000000000000" i tak stoi.

Co z tym mogę zrobić czy da to się jeszcze uratować ???




bardzo proszę o pomoc.
Ostatnio edytowano 27 lut 2014, o 22:25 przez bumero, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
bumero
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 8
Dołączył(a): 10 lut 2014, o 21:03
Podziękował: 3 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+ + DVB-T

Nbox BSLA nie włącza się

Postprzez Pan eFka » 11 lut 2014, o 04:53

Czy jeśli odłączysz go od prądu i podłączysz nadal jest to samo? Czasami pomaga dłuższe odłączenie go od prądu. Ale możliwe, że wyleciał uboot w powietrze. Jeśli tak to odpal uboota zapasowego, wtedy daj zworę na a20 i flash. Pytanie zasadnicze masz ubooty zapasowe?
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Nbox BSLA nie włącza się

Postprzez bumero » 11 lut 2014, o 09:49

Witam i dziękuje za zainteresowanie

po odłączeniu kabla zasilającego i podłączeniu go ponownie jest to samo ale już nie wyświetla nic na ekranie przednim tylko jest ciemność.

Nie mam zworki tak myślę ze nie mam zapasowego U-boota.




Pozdrawiam
Avatar użytkownika
bumero
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 8
Dołączył(a): 10 lut 2014, o 21:03
Podziękował: 3 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+ + DVB-T

Nbox BSLA nie włącza się

Postprzez Pan eFka » 11 lut 2014, o 17:38

Zdejmij obudowę i zrób zdjęcie płyty głównej, wtedy zobaczymy czy masz zapasowe ubooty. Moim zdaniem będzie trzeba ponownie zaprogramować uboota. Dałbym komuś zarobić żeby uniknąć podobnej sytuacji, aby ktoś zrobił Ci 2 zapasowe ubooty.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Nbox BSLA nie włącza się

Postprzez bumero » 11 lut 2014, o 20:11

Witam
Niestety nie mama zworek na płycie głównej więc nie mam zapasowych Uboot-ów .

Z chęciom chciałbym dać komuś zarobić ale jestem zamieszkały w Irlandii a tu nie ma takich fachowców, a wysyłanie do polski to jakieś 3 tygodnie zleci.


Czy ponowne zaprogramowanie Uboota to prawdziwe wyzwanie ??? myślę ze dał bym rade z wasza pomocą Pan eFka.

Co potrzeba do zaprogramowania nowego uboota ? kabelek USB -TTL ?, BlackBox 2.5 ?




Pozdrawiam
Avatar użytkownika
bumero
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 8
Dołączył(a): 10 lut 2014, o 21:03
Podziękował: 3 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+ + DVB-T

Nbox BSLA nie włącza się

Postprzez Pan eFka » 11 lut 2014, o 20:24

Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Nbox BSLA nie włącza się

Postprzez bumero » 14 lut 2014, o 09:34

Witam ponownie

Właśnie wgrywam u-boot do flash za pomocą BlackBox v2,6 Public i mam pytanie bo z poradnika pisze ze programowanie trwa około 20min a u mnie przez noc wczytało dopiero 40%.

Czy wszystko jest w porzadku i czekać do końca ???
Avatar użytkownika
bumero
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 8
Dołączył(a): 10 lut 2014, o 21:03
Podziękował: 3 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+ + DVB-T

Nbox BSLA nie włącza się

Postprzez Pan eFka » 14 lut 2014, o 18:30

Czekaj do końca.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Nbox BSLA nie włącza się

Postprzez bumero » 14 lut 2014, o 18:49

jeszcze jedno małe pytanko

czy w programie BlackBox przy za pisywaniu u-boota do flasha powinny migać diody RX i TX ??? bo u mnie mruga tylko TX
Avatar użytkownika
bumero
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 8
Dołączył(a): 10 lut 2014, o 21:03
Podziękował: 3 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+ + DVB-T

Nbox BSLA nie włącza się

Postprzez kaspian » 15 lut 2014, o 12:03

A ja powiem tylko tyle jeśli niema zworki to na 99% flash był wymieniany ( skrobany) mozliwe też że jest 1 kabel do uboota podlutowany i zapasowy uboot jest ale nie masz kabla do niego( zworki) może będzie trzeba lutowac zapytaj tego co przerabiał.Ale skoro uboot leci to może tez mozna olac:)
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 380
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T


Opcje

Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u