Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Problem] Nbox BSLA karta nc+ przycinanie

Nbox BSLA karta nc+ przycinanie

Postprzez tonik » 24 paź 2014, o 10:18

Witam
Od 2 tygodni jestem posiadaczem nbox bsla ,wgrana enigma2 i openpli v8.6 , w czytniku orginalna karta nc+ ,dekoder tylko do ogladania pakietu nc+ nic wiecej nie chce na nim robic tylko zmieniac kanaly ,korzystaja rodzice...
I jest taki problem ..w czasie zmiany kanalow wystepuje takie 2 sekundowe zatrzymanie obrazu i tyle pozniej wszystko chodzi dobrze ..ale to przycinanie troche irytuje rodzicow.. czy jest jakis sposob aby kanaly przelaczaly sie plynnie..

moje configi


[code]# oscam.conf generated automatically by Streamboard OSCAM 1.20-unstable_svn build #6233
# Read more: http://streamboard.gmc.to/svn/oscam/tru ... m.conf.txt

[global]
logfile = stdout
cachedelay = 120
nice = 10
preferlocalcards = 1
saveinithistory = 1

[monitor]
hideclient_to = 15
appendchaninfo = 0

[dvbapi]
enabled = 1
au = 1
boxtype = none
user = dvbapi
pmt_mode = 1

[webif]
httpport = 8888
httprefresh = 5
httpallowed = 127.0.0.1,192.168.0.0-192.168.255.255






# oscam.server generated automatically by Streamboard OSCAM 1.00-unstable_svn build #4709
# Read more: http://streamboard.gmc.to/oscam/browser ... server.txt

[reader]
label = sci0
enable = 1
protocol = internal
device = /dev/sci0
detect = cd
mhz = 500
cardmhz = 357
group = 1
emmcache = 1,3,2
lb_weight = 100

dvbapi
P: 0100:000068


user
[account]
user = dvbapi
pwd = dvbapi
group = 1
au = 1


Zgory dzieki za pomoc
Avatar użytkownika
tonik
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 5
Dołączył(a): 24 paź 2014, o 07:35
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Re: Odp: Nbox BSLA karta nc+ przycinanie

Postprzez Pan eFka » 25 paź 2014, o 00:03

Jeżeli karta jest z tego dekodera to powinno być tak:
Kod: Zaznacz cały
dvbapi
P: 0B01:000000


Wysyłane z mojego LG-D605 za pomocą Tapatalk 2
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Nbox BSLA karta nc+ przycinanie

Postprzez tonik » 25 paź 2014, o 08:23

Witam
Dzieki za odpowiedz...
Karta jest cameleon dawnej cyfry+ ... normalnie legalnie oplacana .

Pozdrawiam
Avatar użytkownika
tonik
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 5
Dołączył(a): 24 paź 2014, o 07:35
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Nbox BSLA karta nc+ przycinanie

Postprzez harold » 25 paź 2014, o 08:26

Próbowałeś inna binarkę?
"Bóg nie ma głupcom za złe, że się nie uczą, lecz ma za złe mądrym, że nie uczą głupców."
Avatar użytkownika
harold
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
 
Posty: 56
Dołączył(a): 12 paź 2013, o 09:21
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 5 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Nbox BSLA karta nc+ przycinanie

Postprzez tonik » 25 paź 2014, o 17:34

Tak probowalem ..teraz jest oscam 7119 , sprawdzilem jakas inna 9119 i tez nic lepiej..
A tak wogole to do odbioru z legalnej karty cyfry+ jet potrzebny ten plugin oscam ...Czy jest jakas inna mozliwosc ,np. zeby czytnik dzialal bez ,tych pluginow..

Pozdrawiam
Avatar użytkownika
tonik
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 5
Dołączył(a): 24 paź 2014, o 07:35
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+


Opcje


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u