Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Problem] NBox BSKA

NBox BSKA

Postprzez darek2310 » 14 gru 2015, o 21:00

Witam
Od tygodnia jestem posiadaczem dekodera jak w temacie, na początku po włączeniu wszystko super, wszystkie kanały odbierają prawidłowo, problem występuje po około 2 godzinach oglądania mianowicie obraz staje w miejscu (zawiesza się, brak dźwięku), wszystkie funkcje dekodera działają normalnie do momentu próby zmiany kanału kiedy to pojawiają się koła zębate i pozostaje tylko odłączenie dekodera od zasilacza.
Kilka słów o instalacji, ponieważ w domu mam 2 dekodery uprawnienia są dzielone poprzez spliter greeneight serverwirelink i karty abonenckie, stąd pytanie czy dekoder ten współpracuje z danym spliterem?
Po połączeniu z dekoderem po tym jak się zawiesił udało mi się zrobić zrzut ekranowy z oscam
Obrazek
oraz zrzut ekranowy z danymi o systemie
Obrazek
Z góry dziękuję za zainteresowanie oraz każde wskazówki które mogłyby pomóc w rozwiązaniu problemu.
Pozdrawiam
Avatar użytkownika
darek2310
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 3
Dołączył(a): 14 gru 2015, o 16:30
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

NBox BSKA

Postprzez kaspian » 15 gru 2015, o 20:55

Masz co chciałeś>Nbox to szrot który najczęsciej wymaga zmiany samodzielnej kondensatorów.A twoje objawy wskazują właśnie na nie.Lub tez na wadliwą pamięć NAND. :pijaki:
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 382
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

NBox BSKA

Postprzez darek2310 » 16 gru 2015, o 13:57

witam
kondensatory wszystkie co do jednego wymienione, czy jest jakiś sposób na sprawdzenie pamięci czy rzeczywiście jest uszkodzona?
Chyba coś nie tak zrobiłem poprzednio dodając zrzuty ekranowe bo są niewidoczne, może tym razem będzie lepiej.
Obrazek
Zastanawia mnie tylko dlaczego wypisuje, że karta wyjęta.
Pozdrawiam.
Avatar użytkownika
darek2310
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 3
Dołączył(a): 14 gru 2015, o 16:30
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

NBox BSKA

Postprzez Pan eFka » 17 gru 2015, o 20:45

kaspian napisał(a):Masz co chciałeś>Nbox to szrot który najczęsciej wymaga zmiany samodzielnej kondensatorów.A twoje objawy wskazują właśnie na nie.Lub tez na wadliwą pamięć NAND. :pijaki:


Nie widziałeś płyty głównej a piszesz :D

Jak dla mnie sprawdź configi od oscama.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T


Opcje


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


stat4u