Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Problem] NBOX BSKA ITI 5800S, ENIGMA2, HDMI, opc. WiFi

NBOX BSKA ITI 5800S, ENIGMA2, HDMI, opc. WiFi

Postprzez leszekppp » 9 paź 2015, o 11:59

Witam, nabyłem tydzień temu nboxa przerobionego z enigma 2.Oczywiście czarna magia i same problemy :) ale czytałem że to z niewiedzy.Czy ktoś napisze mi jak go mam używać (co muszę zainstalować na kompie i co sie z czym je, ale takim językiem jak dla przedszkolaka :) .
1.Pierwszy problem to taki- po wyłączeniu na noc ,rano pojawia się napis Shłd i ni jak nie można sterować ani pilotem ani klawiszami na nboxsie.Dopiero wyłączenie z prądu i po zastartowaniu są programy.
2.brak soft cam Managera
3.podpinam pendriva i nic mi nie nagrywa.
4.Czasem obraz stanie ,przełączę na inny to wszędzie ciemno tylko głos jest na niektórych kanałach- znowu wyłączm z prądu i jest ok
ale czasem cały dzień jest dobrze
5.Jak poustawiać te wyłączenia czasowe ,uśpienia itp żeby było ok
6 co jeszcze poustawiać żeby wszystko chodziło dobrze.
Mam kartę c+ starą i spliter ,chodzi na nim pace pvr 500gb i ten NBOX BSKA ITI 5800S, ENIGMA2, HDMI, opc. WiFi
Bardzo proszę o pomoc , sytuacja jest szczególna mam synka niepełno sprawnego(paraliż od pasa w dół i telewizja jest dla niego -to okno na świaiornikat)
a jescze teraz po godzinie włącza się,, trwa wyłączanie odbiornika" jak to wyłaczyyc?
Avatar użytkownika
leszekppp
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 5
Dołączył(a): 9 paź 2015, o 11:31
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: C+

NBOX BSKA ITI 5800S, ENIGMA2, HDMI, opc. WiFi

Postprzez kaspian » 9 paź 2015, o 16:28

Moja jedna rada oddaj dekoder do sklepu jest to sprzęt dla osoby która się zna i lubi grzebać.Kup Miraxlebox MICRO= 439zł i będziesz zadowolony.
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 382
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

NBOX BSKA ITI 5800S, ENIGMA2, HDMI, opc. WiFi

Postprzez leszekppp » 9 paź 2015, o 17:23

A pod nickiem napisałeś,,chętnie pomagam na forum'' po co?
Pomoże ktoś?

-- Nowy post 9 paź 2015, o 19:26 --

Kaspian,widzę że jesteś fachowiec w tej sprawie zlituj się pomóż to dla chorego synka jutro wraca z ośrodka (całą kasa idzie na leczenie)
Avatar użytkownika
leszekppp
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 5
Dołączył(a): 9 paź 2015, o 11:31
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: C+

NBOX BSKA ITI 5800S, ENIGMA2, HDMI, opc. WiFi

Postprzez Pan eFka » 10 paź 2015, o 02:35

leszekppp napisał(a):a jeszcze teraz po godzinie włącza się, trwa wyłączanie odbiornika" jak to wyłączyć?


Ten komunikat wydaje mi się być komunikatem z tv a nie z tunera. Tuner się wyłącza czy TV bo to zasadnicza różnica.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

NBOX BSKA ITI 5800S, ENIGMA2, HDMI, opc. WiFi

Postprzez leszekppp » 10 paź 2015, o 09:26

ten problem jakoś znikną, ale chociarz z tym pomóżcie;
1.Pierwszy problem to taki- po wyłączeniu na noc ,rano pojawia się napis Shłd i ni jak nie można sterować ani pilotem ani klawiszami na nboxsie.Dopiero wyłączenie z prądu i po zastartowaniu są programy.
Avatar użytkownika
leszekppp
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 5
Dołączył(a): 9 paź 2015, o 11:31
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: C+

Re: NBOX BSKA ITI 5800S, ENIGMA2, HDMI, opc. WiFi

Postprzez Pan eFka » 10 paź 2015, o 13:27

Widocznie masz plugin ktory twarde stanby robi w tunerze.

Wysłane z mojego INSIGNIA_500 przy użyciu Tapatalka
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

NBOX BSKA ITI 5800S, ENIGMA2, HDMI, opc. WiFi

Postprzez leszekppp » 10 paź 2015, o 21:50

a jak to zmienić

-- Nowy post 13 paź 2015, o 05:40 --

Już wiem , w opcji ustawienia GUI zmieniłem na ,,czuwanie'' po krótkim naciśnięciu przycisku power.
Avatar użytkownika
leszekppp
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 5
Dołączył(a): 9 paź 2015, o 11:31
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: C+


Opcje


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u