Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Problem] NBOX brak reakcji

NBOX brak reakcji

Postprzez Zielony » 10 lip 2016, o 13:03

Witam wszystkich bardzo serdecznie, posiadam dekoder BSKA, jako ze mieszkam za granica i odbior tutaj polskiej tv jest w znaczacy sposob ograniczony musze posilkowac sie tym co jest dostepne, ale do rzeczy, w w/w dekoderze mialem zaisntalowana Enigme 2, programy odbieralem poprzez polaczenie internetowe i wtyczke itvplayer bodajze, po jakims czasie zaczely sie problemy, green screeny, wywalanie z systemu itp, postanowilem wgrac nowe oprogramowanie, postepowalem zgodnie z instrukcjami, po wgraniu softu dekoder stawal na LOAD, wgralem uboota i po tej operacji dekoder przestal w ogole odpowiadac, probowalem jeszcze raz wgrac system poprzez przytrzymanie power-podlaczenie do pradu ale nawet wtedy na dekoderze dzieje sie to samo, na telewizorze wyswietlane jest brak sygnalu, jak widac na zamieszczonym filmie pojawia sie kilka opcji do wybrania, po nacisnieciu na jakakolwiek z nich dekoder sie zawiesza i staje w miejscu, nic sie nie da zrobic, ktos ma jakis pomysl? Pozdrawiam wszystkich uzytkownikow bardzo serdecznie, Michal!
Link do filmu: https://www.youtube.com/watch?v=WMKf9fnM_ho&feature=youtu.be
Avatar użytkownika
Zielony
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 2
Dołączył(a): 26 cze 2016, o 00:22
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Re: NBOX brak reakcji

Postprzez Pan eFka » 10 lip 2016, o 19:57

Jaki soft chcesz wgrać za pomocą tego uboota? Musisz to zrobić szybciej wybierasz opcję updt strzałkami góra dol i zatwierdzass przyciskiem OK.

Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

NBOX brak reakcji

Postprzez kaspian » 10 lip 2016, o 21:03

Gren screen zwisy :git: Kondziory panie kondziory.A jak wywala sie box to juz pewnie i uboot poleciał:) moja złta rada kup pan cos lepszego.
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 386
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

Re: NBOX brak reakcji

Postprzez Pan eFka » 10 lip 2016, o 21:39

Prawda jest taka że nboxami początkujący użytkownicy sobie nie radzą. A kupują bo cena ich przyciąga.

Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

NBOX brak reakcji

Postprzez Zielony » 10 lip 2016, o 23:29

A ja wiem jaki soft chce? dzialajacy... czyli mam rozumiec ze pendrive z softem ma byc wlozony, wtedy wybieram updt i powinno dzialac? A co do kupna i ceny pewnie masz i racje, z tym ze ja to dostalem od kolegi ktory zjezdzal do kraju i nie chcial tego brac, wiec pojecie moje jest mniejsze niz laickie niestety bo przedtem nie wiedzialem nawet ze cos takiego istnieje, co do kondensatorow, nie mowie ze nie trzeba, ale nalepka na obudowie sugeruje ze byly wymieniane w zeszlym roku. Jezeli bylaby mozliwosc prosilbym o jakiegos tutka czy ogolny opis jak nalezy teraz postepowac aby przywrocic sprzet do zycia, rowniez dziekuje serdecznie za te odpowiedzi, pozdrawiam Panow
Avatar użytkownika
Zielony
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 2
Dołączył(a): 26 cze 2016, o 00:22
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T


Opcje


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u