Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Problem] Multiroom z Nbox

Multiroom z Nbox

Postprzez horrorschau » 30 paź 2014, o 19:17

Witam wszystkich forumowiczów.

Jako początkujący mam pytanie: Posiadam multiroom w ramach nc+ (na zasadach cyfry+, karta cameleon, bez łączenia dekoderów). Do tej pory jako drugi sekoder używałem starego Pace. Teraz kupiłem Nboxa 5800 i zastanawiam się czy po wgraniu Enigmy będę mógł użyć go do multiroomu?
Czy trzeba coś dodatkowo modyfikowac?

Pozdrawiam,
Michał
Avatar użytkownika
horrorschau
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 4
Dołączył(a): 30 paź 2014, o 12:40
Podziękował: 1 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Re: Odp: Multiroom z Nbox

Postprzez Pan eFka » 30 paź 2014, o 19:38

Wystarczy odpowiednia konfiguracja oscama. Rozumiem że masz druga kartę w tym starym dekoderze?

Wysyłane z mojego LG-D605 za pomocą Tapatalk 2
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Multiroom z Nbox

Postprzez horrorschau » 30 paź 2014, o 19:55

Dzięki za szybką odpowiedź!
Tak, obecnie druga karta do multiroomu siedzi w starym Pace, który chce zamienić na Nboxa.
A mógłbyś mnie pokierować co/jak zrobić?

Będę bardzo wdzięczny:)

-- Nowy post 30 paź 2014, o 22:28 --

pomoże ktoś? Przeszukałem całe forum, ale dla laika ciężko jest cokolwiek zrozumieć. Jedyne na czym mi zależy to aby dało się wykorzystać tego nboxa do multiroomu w ramach umowy nc+ (karta cameleon).


Pozdrawiam
Avatar użytkownika
horrorschau
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 4
Dołączył(a): 30 paź 2014, o 12:40
Podziękował: 1 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Multiroom z Nbox

Postprzez harold » 31 paź 2014, o 19:44

Musisz odpalić binarke oscama. Z dobrymi konfigami. Rozumiem że masz już nboxa przerobionego i z wgraną e2?
"Bóg nie ma głupcom za złe, że się nie uczą, lecz ma za złe mądrym, że nie uczą głupców."
Avatar użytkownika
harold
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
 
Posty: 56
Dołączył(a): 12 paź 2013, o 09:21
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 5 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Multiroom z Nbox

Postprzez horrorschau » 3 lis 2014, o 16:34

Nie, nie mam jeszcze wgranej Enigmy, mam oryginalnego nboxa.
Która wersję z forum radzicie wgrać bo w dziale download jest ich sporo...? Czy każdą z wersji wgrywa się poprzez wrzucenie wszystkich plików na pendriva i włączanie nboxa przytrzymując power?
Sorki za te pytania, ale nigdzie nie znalazłem poradnika dla laików jak krok po kroku to zrobić....


Pozdrawiam,
MS
Avatar użytkownika
horrorschau
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 4
Dołączył(a): 30 paź 2014, o 12:40
Podziękował: 1 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Re: Multiroom z Nbox

Postprzez Pan eFka » 3 lis 2014, o 20:06

Najpierw trzeba przerobić tunezja pod taki system.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Multiroom z Nbox

Postprzez horrorschau » 4 lis 2014, o 10:46

Czyli nie da się tego zrobić bez przeróbek w hardware tunera?


Pozdrawiam,
MS
Avatar użytkownika
horrorschau
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 4
Dołączył(a): 30 paź 2014, o 12:40
Podziękował: 1 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Multiroom z Nbox

Postprzez tonik » 4 lis 2014, o 17:22

Wyslij do odpowiedniego goscia on ci przerobi i moze od razu wgra e2 i wtedy po odpowiedniej konfiguracji pluginu oscam multirom NC+ dziala

Pozdrawiam
Avatar użytkownika
tonik
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 5
Dołączył(a): 24 paź 2014, o 07:35
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Re: Multiroom z Nbox

Postprzez Pan eFka » 4 lis 2014, o 20:32

W gieldzie masz namiar na gościa co przerabia tunery .
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Multiroom z Nbox

Postprzez kaspian » 29 lis 2014, o 21:56

Jak potrzebna by była pomoc to gg 190696 pomogę z nboxem i e2:)
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 386
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T


Opcje


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u